Skocz do zawartości

Urazy, kontuzje, eliminacja ze sportów..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Mustang napisał:

Polecam wodę od rana do wieczora, nie potrzeba nic innego. Zdrowo i tanio. Do tego kawa naprawdę daje kopa, jeśli pije się ją tylko przy szczególnych okazjach.

Sex też musi być zaje.bisty, jak go uprawiasz raz na rok, ale nie podzielam twojego entuzjazmu. 

Opublikowano
W dniu 27.04.2020 o 07:40, krupek napisał:

Do picia, można chociaż trochę zastąpić smak kawy.

A to się dla smaku pije? Sytuacja analogiczna jak z wódką, to nie ma smakować, to ma kopać po głowie.

Dla smaku to se można monsterka czerwonego wypić :nosacz3: Albo różowego albo loco, ale to tylko jak chcesz dostać cukrzycy.

• Plusik 1
Opublikowano

No nie wiem, ja tam pije z kawiarki espresso to wykreca ryj i ma klepnąc. Ale normalna kawa jest smaczna wiec rozumiem ze mozna ja pic dla smaku.

Pytacie jak tam po wizycie u fizjonatki?

Powiem tak jak macie jakas dolegliwosc ktora sie dluzej trzyma nie czekajcie. Postukala, popukala, wymasowala i duuuużo lepiej. W sumie juz chyba nawet moglbym biegac ale nie bede szalał. Zapisalem sie az z wrazenia jutro na drugi zabieg i mysle ze od majowki ruszam powoli z treningiem biegowym. Bo teraz tylko pedalenie i siłka byla grana.

• Plusik 1
Opublikowano

Wiadoma sprawa, u mnie fizjo na porządku dziennym od pierwszej poważniejszej kontuzji. Teraz oczywiście co innego, bo treningi też nie są jakieś przetrenowujące, ale tak to 2x w miesiącu chodziłem sobie na odnowę biologiczną, masaż etc. nawet bez żadnych urazów, bez żadnego trybu, profilaktycznie, bo panicznie się boję kontuzji. Nie lubię się nie ruszać przez dłuższy czas.

Z kawą zrobiłem sobie tygodniowy tapering i wracam xD Przy okazji zrobiłem poważny risercz i zupełnie nie ma sensu, kiedy się trenuje coś wytrzymałościowego nie pić kawy.

Profity:
- bogactwo antyoksydacyjne, które leczy delikatne stany zapalne,

- stymulacja ośrodkowego układu nerwowego, dzięki któremu jest większa motywacja do wyjścia z chaty na trening,

- przyspiesza trawienie i działa kało- i moczopędnie -- dla mnie jak znalazł, żeby zrzucić ładunek przed trenio,

- podnosi ciśnienie (krótkofalowo, niedługo po spożyciu bo w szerszej perspektywie -- nie), dlatego mogę iść biegać rano, kiedy bez kawy mam bardzo niskie ciśnienie i tętno,

- działa znieczulająco -- to się przydaje, gdy treningi są codziennie i zawsze coś tam delikatnie pobolewa, gdzie po kawie tego nie czuć,

- i co najważniejsze chyba, zwiększa udział tłuszczu w spalaniu względem glikogenu, a to godsend dla wytrzymałościowców.

Opublikowano

No kawa w malych ilosciach to same profity.

Ale pamietam ze ja pilem ze dwa lub trzy razy dziennie kiedys takie siekiery z 3 lyzek stolowych xd

No ale zaczelo mnie bolec serduszko. Teraz pije tylko z rana z kawiarki espresso i styka. Mialem pic yerbe ale nie chce mi sie jej robic

Opublikowano
11 godzin temu, - V - napisał:

Co to jest espresso z kawiarki? :)

W sensie pije bezposrednio to co zrobi sie w kawiarce. Zeby zrobic z tego zwykla kawe dodaje sie wody wiec raczej blizej temu chyba do espresso niz zwyklej czarnej. No chyba ze na to jest jeszcze jakas inna nazwa np "kawa z kawiarki" to przepraszam

Oczywiscie wiem ze sam proces wyglada zupelnie inaczej ale chodzi mi bardziej o stezenie mocy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, nawala mnie lewy nadgarstek od prawie miesiąca po mocno brutalnym zderzeniu podczas meczu piłkarskiego. Szczególnie mnie boli podczas podciągnięć z podchwytem. Jakąś maść polecacie, jakiś specjalny leczniczy sposób masturbacji?

Opublikowano
W dniu 5.08.2020 o 13:38, Figaro napisał:

Panowie, nawala mnie lewy nadgarstek od prawie miesiąca po mocno brutalnym zderzeniu podczas meczu piłkarskiego. Szczególnie mnie boli podczas podciągnięć z podchwytem. Jakąś maść polecacie, jakiś specjalny leczniczy sposób masturbacji?

Kup jakis stabilizator. Ja miakem dawno temu podobny problem przy wyciskanku na plaskiej.

Cos w ten desen

opaska-uciskowa-na-nadgarstek-activecolo

Opublikowano
53 minuty temu, Wiolku napisał:

Przechodził ktoś zabieg rekonstrukcji więzadła krzyżowego ACL? Niestety raczej na 100 procent mnie czeka ;<

Z ciekawości - przy czym poszło? 

• 9 miesięcy temu...