Skocz do zawartości

Urazy, kontuzje, eliminacja ze sportów..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.03.2025 o 13:33, zdrowywariat napisał(a):

Ponad 20 lat temu trochę pochodziłem na siłkę, a niedawno na chwilę wróciłem, żeby dokończyć dzieła, to znaczy schudnąć do 72kg, bo zapuściłem się do 105kg przy wzroście 175cm. Z tym, że miałem depresję, gdy nieszczęścia zleciały się parami w wieku 33 lat, życie. Na szczęście wstałem, otrząsnąłem się i ruszyłem do przodu. Uprawiam inne sporty, więc jeśli chodzi o sylwetkę nie mam się czym chwalić:

1. Od ponad 4 lat gram regularnie w piłkę, dawniej 2 razy w tyg, ale gdy zacząłem trenować Teakwon-Do, tylko raz w tyg i to w zupełności wystarczy.
2. Przerwałem siłownię, żeby się nie zajechać, od roku wszędzie poruszam się na rowerze, żeby poprawić kondycję i wzmocnić nogi, zawsze coś.

3. Dawno temu trenowałem Muay Thai 2 lata.

4. Chodzę na naukę pływania od ponad 2 lat i nie opuściłem żadnej lekcji, moim celem jest nauczenie się dobrze technicznie pływać wszystkimi stylami + nawroty.

5. Od prawie 2 lat trenuję Teakwon-Do 2 razy w tyg, a 2 tyg temu zdałem swój trzeci egzamin - na żółty pas z zieloną belką, więc zostało jeszcze siedem do czarnego pasa, jestem cierpliwy, byłem też na razie na dwóch zawodach, szykuję się do trzecich.

6. Gdy jest ciepło w weekend jadę z kolegami na kajaki.

7. Po zakończeniu nauki pływania - zostało mi jeszcze parę miesięcy - poszukam sobie czegoś innego.

Jak widać prowadzę aktywne życie, ale nie zajeżdżam się, bo nic nikomu nie muszę udowadniać, robię to dla czystej zabawy i zdrowia.

Chyba też muszę dokończyć dzieło. 

Poza tym co za narcystyczne zaburzenia osobowości i napadanie na ciężko trenującego litwina. Dobrał się w parze z kanabisem i niczym bully w podstawówce bije najmniejszego. Tacy byli najgorsi - za słabi by zaatakować sami, szukali zranionego celu, by jak hiena upaść się na padlinie.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Blaise napisał(a):

Poza tym co za narcystyczne zaburzenia osobowości i napadanie na ciężko trenującego litwina. Dobrał się w parze z kanabisem i niczym bully w podstawówce bije najmniejszego. Tacy byli najgorsi - za słabi by zaatakować sami, szukali zranionego celu, by jak hiena upaść się na padlinie.

Litwin dojebał się do Kabiego, gdy napisał mi mniej więcej, że mam zdrowe podejście, że się oszczędzam, więc odpisałem mu co myślę co do wymagań.

Po pierwsze można mieć wymagania, ale oddalone w czasie - jestem cierpliwy. Po drugie można też trenować z innych pobudek, niekoniecznie stawiać sobie wysokie cele.

Jeśli go to śmieszy lub nazywa to lenistwem to mnie śmieszy zajeżdżanie organizmu, bo w mojej opinii o ciało rzecz jasna należy dbać - ruszać się, uprawiać sport itp., ale z głową!

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
15 godzin temu, Blaise napisał(a):

Moze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ale poczytaj jeszcze raz od czego sie zaczelo, kto na kogo napada i przede wszystkim kto ciezko trenuje :yao: