Opublikowano 29 lutego 201213 l Do tego działu chyba najlepiej pasuje to zagadnienie, korzystalem z wyszukiwarki i o dziwo nic nie znalazło. Temat mówi wszystko; chciałbym zrobić coś, żeby zakryć kable na ścianach lub żeby się tak w oczy nie rzucały lub żeby jakoś prosto były poprowadzone, wszystko, tylko niech nie wiszą jak węże. Jakie metody polecacie? Interesują mnie jak najmniej inwazyjne metody, opcja typu rowki w ścianach odpada z góry. Póki co dowiedziałem się o listwach maskujących i takich jakby kołkach wbijanych w ściane które ładnie w miare kierują kablem, no ale może znacie coś jeszcze..
Opublikowano 29 lutego 201213 l schowac w ścianie listwy kryjące tv powiesic na sztucznej sciance rownoległej do sciany własciwej, kable beda ukryte w tej szczelinie miedzy nimi. upier,dolic kable innej mozliwosci chyba niema. Ja byłem mądry i w(pipi)iłem na etapie wykanczania mieszkania rurke fi 40 mm w sciane.
Opublikowano 1 marca 201213 l Listwy białe, maskujące są bardzo ok. Płaskie, kiedyś takich używałem. Do ściany wypadałoby ją przykręcić na dwa jakieś drobne wkręty. Można pomalować na kolor ściany. Inne sposoby to raczej kucie i rurki kanalizacyjne, które można kupić w sklepach typu Obi itp. Robiłem tak pod koniec zeszłego roku. Jak ktoś będzie chciał to podzielę się jak to robiłem Mam dużo foto.
Opublikowano 12 marca 201213 l Żadnych listw. Rezać w ścianie i zrobić wnęke za kartonem i na to znowu karton i tylko wygładzić lub pprostu wyorać koryto i potem to zaszpachlować i wygładzić. Ewentualnie/ właśnie taki jakiś mebel ale wszelkie listewki to estetyczna lipa jest niestety.
Opublikowano 13 marca 201213 l Przypomniało mi się, więc odkopuję temat http://xbmc.org/natethomas/2011/05/14/feature-friday-cords-away/