moha 144 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 Do tego działu chyba najlepiej pasuje to zagadnienie, korzystalem z wyszukiwarki i o dziwo nic nie znalazło. Temat mówi wszystko; chciałbym zrobić coś, żeby zakryć kable na ścianach lub żeby się tak w oczy nie rzucały lub żeby jakoś prosto były poprowadzone, wszystko, tylko niech nie wiszą jak węże. Jakie metody polecacie? Interesują mnie jak najmniej inwazyjne metody, opcja typu rowki w ścianach odpada z góry. Póki co dowiedziałem się o listwach maskujących i takich jakby kołkach wbijanych w ściane które ładnie w miare kierują kablem, no ale może znacie coś jeszcze.. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 schowac w ścianie listwy kryjące tv powiesic na sztucznej sciance rownoległej do sciany własciwej, kable beda ukryte w tej szczelinie miedzy nimi. upier,dolic kable innej mozliwosci chyba niema. Ja byłem mądry i w(pipi)iłem na etapie wykanczania mieszkania rurke fi 40 mm w sciane. Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Możesz wytapetować pokój , zawsze to jakoś pomaga Cytuj
gmeru 297 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Listwy białe, maskujące są bardzo ok. Płaskie, kiedyś takich używałem. Do ściany wypadałoby ją przykręcić na dwa jakieś drobne wkręty. Można pomalować na kolor ściany. Inne sposoby to raczej kucie i rurki kanalizacyjne, które można kupić w sklepach typu Obi itp. Robiłem tak pod koniec zeszłego roku. Jak ktoś będzie chciał to podzielę się jak to robiłem Mam dużo foto. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 Żadnych listw. Rezać w ścianie i zrobić wnęke za kartonem i na to znowu karton i tylko wygładzić lub pprostu wyorać koryto i potem to zaszpachlować i wygładzić. Ewentualnie/ właśnie taki jakiś mebel ale wszelkie listewki to estetyczna lipa jest niestety. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 Dziękujemy za bogaty wkład w dyskusję Yacku Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 13 marca 2012 Opublikowano 13 marca 2012 Przypomniało mi się, więc odkopuję temat http://xbmc.org/natethomas/2011/05/14/feature-friday-cords-away/ 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi