TyskiPL 64 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Temat dla wszelkich aplikacji, bo możliwe, że będą się takowe pojawiać. Ja się chciałem zapytać odnośnie Map, które dodano w aktualizacji systemu. Czy wam też te mapy działają źle? Chodzi o to, że nie ważne, gdzie się podłączę do internetu, to mi w ogóle nie może załadować mapy mojej okolicy, nie ważne, czy odległość jest wysoka, czy niska. Mam jedynie "okratkowany zeszyt". Nie wspomne już o tym, że mam problemy z pobieraniem zawartości (np. te 3 darmowe gierki z AR), bo niby jest połączenie z internetem, ale i tak ściąganie potrwa chwilę i wyskoczy błąd. Cytuj
sentryandy 2 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Mapy jak i darmowe pierdoły działają bez zastrzeżeń. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Ja nie bardzo łapię aplikację near. Generalnie prawie mi to nie działa. Prawie - bo wczoraj jakimś cudem z domu się połączył (w 99% przypadków wywala błąd o niemożności określenia lokalizacji), przy czym sądząc po wskazanych lokalizacjach, pokazywał stan nie aktualny, a z dnia ubiegłego jak byłem w pracy. W ogóle nie wiem o co kaman, bo mam konsolę w wer. WiFi. Cytuj
sentryandy 2 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 ja nie mam wersji 3g, mam zwykla wifi, lokalizacje w domu przez wifi podaje mi bardzo dokladnie Więc od czego to zależy... ja mam net z UPC i niestety lokalizacji nie może mi zrobić, to może zależeć od dostawcy internetu? Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 4 marca 2012 Autor Opublikowano 4 marca 2012 Nie wiem od czego to zależy. Raczej nie od dostawcy, bo mi Near działa bez zarzutów. I z domu i z różnego rodzaju KFC itd. Mi właśnie nawala ta mapa. Odrzucam chęć ustalenia lokalizacji, chcę po prostu mapę włączyć, a ona i tak mi się nie ładuje, albo załaduje się kawałeczek. Cytuj
envie89 20 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 Do near trzeba miec wersje 3g bo ma gps. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 Do near trzeba miec wersje 3g bo ma gps. bzdura, wystarczy połączenie internetowe, może być przez WiFi Cytuj
envie89 20 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 (edytowane) ale tobie nie wykryje na radarze użytkowników bez gps Edytowane 10 marca 2012 przez envie89 Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 (edytowane) mapy od google bez problemu mnie lokalizują (mam wyłączone 3G), w near moją lokalizacje też bez problemu znajduje... więc nie wiem w czym problem ma mieć i ta aplikacja... w sumie u mnie i tak nie znajdę innych użytkowników, bo mieszkam na za(pipi)u (małe miasteczko i wątpię żeby ktoś jeszcze miał Vite) Edytowane 10 marca 2012 przez LeszeK- Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 10 marca 2012 Autor Opublikowano 10 marca 2012 ale tobie nie wykryje na radarze użytkowników bez gps Bzdura. Wersja Wifi też posiada gps, w końcu jakoś sprzęt ten ustala naszą lokalizacje, skoro wysyła je potem do Near. I spokojnie mi wyłapuje tych, co mają wersję Wifi, a nie 3G. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 Bzdura. Wersja Wifi też posiada gps, w końcu jakoś sprzęt ten ustala naszą lokalizacje, skoro wysyła je potem do Near. I spokojnie mi wyłapuje tych, co mają wersję Wifi, a nie 3G. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. GPS posiada tylko wersja 3G, a wersja WiFi ustala lokalizację na podstawie połączenia z netem. Cytuj
soggare_PL 0 Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 Nie mam zielonego pojęcia więc pytam: Czy ktoś się orientuje czy jest szansa/czy będą wydane aplikacje typu: jakiś notatnik, kalendarz, czytnik pdf? czy z czasem będzie można odpalić avi + txt razem? Cytuj
lechu 21 Opublikowano 13 marca 2012 Opublikowano 13 marca 2012 (edytowane) Jeżeli chodzi o apki dostępne via PSS to szczerze wątpię. Możliwe jednak że: a) złamią zabezpieczenia konsoli i zacznie wychodzić homebrew, b) Sony poszerzy współpracę z Google i konsola zacznie obsługiwać Google Play (Android Market) Na to drugie jest szansa, bo jeszcze przed premierą mówiło się że Vita miałaby obsłużyć gry z Androida; chodzą też słuchy że OS Vity to jakaś wariacja systemu z zielonym robocikiem. Edytowane 13 marca 2012 przez lechu Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 13 marca 2012 Opublikowano 13 marca 2012 I zlokalizowanie na mapie poprzez tylko dostawce inetrnetowego jest realizowane po adresie ip, hoscie itd. Jezeli nazwy hostow sa dziwne, lub sa jeszcze jakies firewalle lub NAT to nic z takiej lokalizacji nie bedzie wiec dlatego niektorym ta lokalizacja nie dziala. Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 17 marca 2012 Opublikowano 17 marca 2012 Coś wiadomo o nowych aplikacjach? Jakis Skype? YouTube? Cytuj
Beck 3 Opublikowano 18 marca 2012 Opublikowano 18 marca 2012 Trzeba czekać do update systemu w kwietniu, dopiero wtedy pewnie się okaże. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 18 marca 2012 Autor Opublikowano 18 marca 2012 Co sądzicie o Facebooku na Vicie? Jak dla mnie to to jest jakaś pomyłka, szczególnie jak mamy powiadomienia i jedne otwierają się w ramach facebooka, a inne to uruchamiają osobno przeglądarkę. Cytuj
Beck 3 Opublikowano 18 marca 2012 Opublikowano 18 marca 2012 (edytowane) Ja nawet nie jestem zainteresowany sprawdzeniem tych aplikacji. PSV Kupilem tylko dla gier, do fb, skype, muzyki czy filmow mam telefon, laptopa i inne ipady. Edytowane 18 marca 2012 przez Beck Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 18 marca 2012 Autor Opublikowano 18 marca 2012 Beck, ja niby tak samo. Ale np. jak jadę autokarem, w którym jest Wifi, to skoro mam już wyciągniętą Vitę, to nie chce mi się potem wstawać, szukać torby, wyciągać ją i wziąć laptopa tylko po to, by Facebook sprawdzić. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 własnie odpalilem skype na vicie... jak tam dodac nowych znajomych? z poziomu vity, bo na kompie to wiem, ze moge... edit, przynajmniej zaproszenia od innych dzialają Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 nie ma opcji dodawania znajomych, trzeba to robić z PC Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 dzieki za potwierdzenie tego co sam zauważyłem nie rozumiem po co takie ograniczenia -_- no ale, pewnie użyłem tego pierwszy i ostatni raz więc spoko Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 pewnie z czasem dodadzą, do facebooka kilka nowych funkcji ostatnio doszło Cytuj
MorfiTM 1 Opublikowano 30 kwietnia 2012 Opublikowano 30 kwietnia 2012 Zgadzam się z przedmówcami. Nie byłem specjalnie zachwycony, kiedy zauważyłem, że pogadać się pogada, wideorozmowę też się poprowadzi, ale już wiadomości tekstowych nie wyślesz. Wydaje mi się to conajmniej dziwne Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Jestem ZACHWYCONY youtube w mojej małej czarnej . Jakość jest wyśmienita, filmiki wyglądają ładniej niż na moim laptopie, wszystko działa szybko i sprawnie. Można oglądać bajeczki do snu. Vita mi się coraz bardziej podoba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi