Skocz do zawartości

Forza Horizon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie to pojazdy inaczej się trochę zachowują, mają tendencję do driftowania dzięki czemu jeździ się ultra przyjemnie. Jest mega Dirtowo :)

aha no i nie wiem kto niby wymyślił że to są trasy jedynie ze zmienionymi nawierzchniami, parę miejscówek skojarzyłem, ale generalnie te drogi są ZNACZĄCO przemodelowane, w gruncie rzeczy to są kompletnie nowe IMO, nie ma mowy o tym że to jest to samo co podstawka tylko że zdarli asfalt.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tymi trasami to jest tak ze uzyll sekwencji zakretow z mapy Horizon.

Ale oprocz zmiany nawierzchni zmienili szerokosc tras, takie rzeczy jak nachylenia, wszelkie hopki, pagorki itp.

Pozmieniali tez elementy otoczenia bo to wkoncu zamkniete oesy.

Opublikowano

część OS'ów się powtarza ale kilka tras jest chyba zupełnie nowych. obserwując otoczenie i nawierzchnię można odczuć, że to dodatkowe miejscówki.

dodatek jak najbardziej na plus. jeździ się bardzo przyjemnie. do tego stopnia przyjemnie, że podczas grania i gadania w party doszliśmy do wniosku, że Playground mógłby spokojnie przysiąść i zrobić pełną grę w tym stylu. jest klimat, jest potencjał. podłubać nieco przy fizyce by była bardziej rajdowa, polać to oktanami i mamy całkiem smaczne wyścigi. lajtowe, relaksujące, w sam raz jako konkurent dla Dirta.

ubolewam nieco nad brakiem rajdowych klasyków, szczególnie grupy B. 5 aut to dla mnie za mało.

dodatek wartościowy ale cena jednak nieco wygórowana. jeśli nie 800 to chociaż te 1200 msp.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Darmowe dodatki w styczniu: http://polskilive.pl/news/forza-horizon-honda-i-darmowe-dodatki/

Ktoś w Playground Games najwyraźniej musi bardzo lubić japońskie samochody, bo to właśnie one (a dokładniej – marka Honda) zdominują styczniowe paczki z zawartością. Zestawy będą dwa, a w skład pierwszego wejdą trzy auta: 2013 Honda Civic Si Coupe, HPD Rally Fit oraz 1986 Honda Civic Si Coupe. Natomiast drugi dodatek będzie wyzwaniem w trybie Rivals, w ramach którego staniemy naprzeciw kierowcy Hondy – Scottowi Dixonowi. Najciekawsze jest to, że gracze sami wybiorą trasę, na której trzeba będzie pobić wynik wspomnianego pana. Głosowanie prowadzone jest w usłudze Xbox LIVE, a lokalizację wybierać można do 8 stycznia.

Wspomniana paczka samochodów zawita na Rynku Xbox LIVE już 15 stycznia 2013 roku. Data udostępnienia specjalnego wyzwania ze Scottem Dixonem w roli głównej nie jest jeszcze znana.

Opublikowano

Zapomniałem zupełnie o tym dodatku :D Dzisiaj ściągnąłem i jak na razie przeszedłem 1 rajd. Jest fajnie, ale zdecydowanie za mało nowych samochodów. Pilot to fajny dodatek. Co do postu Colin84, w sumie mogliby zrobić jakąś rajdówkę, ale tak jak piszesz, fizykę lekko musieliby poprawić :)

Opublikowano

Rally Pack jest całkiem spoko, dirtowy model jazdy ale trasy znacznie bardziej wymagające, ostre zakręty, dużo nierówności i wyskoków, fajnie się jeździ, pilot też w porządku ale odbiega jakością od polonizacji pełnej wersji, niektóre trasy są całkiem nowe a inne to przemodelowane wersje z fulla.

Sam dodatek w sobie to 8/10 ale za 1600MSP daje 5/10 za drogo...2 godziny gry trochę dłużej jak ktoś będzie robił achivy, tylko 5 samochodów to też bieda, jeśli ktoś jest niezdecydowany to warto kupić ale za 800MSP jak kiedyś będzie promocja.

btw. Rally Pack hmm...może w przyszłości będzie Forza Rally :P bo dobrze im to wyszło a to tylko dodatek.

Opublikowano

Grałem na tym raz, w sklepie i nie w Forzę. Działa, przenosi ruchy dość sprawnie, ale nie przekonuje mnie wynikający z konstrukcji brak oporu, no i brak oparcia całości. Czyli z jednej strony niby ruchy są jak kierownicą, z drugiej to trochę jakby w samochodzie kierownica była luzem i bez połączenia kołami.

Jak nie lubisz grać na padzie, można spróbować, ale ryzyko zawodu jest spore.

Opublikowano

Jest jak pisze Wampis. Do faktu braku oporu trzeba sie przyzwyczaic.

Zeby nie meczyc rak, najlepiej polozyc lokcie na kolanach:P

Ale precyzja jest duzo wieksza niz na padzie.

Najlepiej by bylo jakbys mogl toto przetestowac

.

Opublikowano

btw. Rally Pack hmm...może w przyszłości będzie Forza Rally :P bo dobrze im to wyszło a to tylko dodatek.

Niech już lepiej m$ reaktywuje Rallysport Challenge a Playground z T10 rajdy niech zostawi w spokoju bo nie wyszło to wcale dobrze.

Opublikowano (edytowane)

Syndrom hooyowych paczek, z Forzy 4. Dobrze ze nie dali campera jeszcze z przyczepa z ogorkami, by mozna bylo sie pobawic w farmera ;/ fail.

I zdania nie zmienie.

Edytowane przez Andżej
Gość gamebox24pl
Opublikowano (edytowane)

Zadam Wam proste pytanie:P Czy warto dla tej gry kupować X360 mając PS3 ? Bardzo podoba mi się NFS The Run, bo są normalne wyścigi bez kombinowania, świetny model jazdy i naprawdę dużo jeżdżenia (szczególnie w multi i wyzwaniach). Podoba mi się również bardzo TDU2 - chociażby model jazdy -, ale monotonny teren (szczególnie OAHU) po prostu dobija i gra się bardzo szybko nudzi. Trochę dobija tez idiotyczna fabuła i spalony potencjał tematu gry. Nie trafia do mnie torowe jeżdżenie rodem z GT5, i tak pojawiła się Forza Horizon, ktora jawi mi się za grę idealnie dopasowaną do moich potrzeb. Szkoda tylko , że brak różnych warunków atmosferycznych i ponoć - niestety - mała mapa.

Zatem - kilka pytań do Was ...przeczytałem ten wątek, ale potrzebuję konkretów - a zatem:

a) czy naprawdę mapa jest taka mała jak niektórzy narzekają i czy daje się to odczuć ? Do czego byście ją porównali ...do NFS HP pod względem wielkości ? Jak jest z jej zróżnicowaniem ? Nie jest to po prostu TDU 2.5 ?

b) co w tej grze wybija się NAD TDU oprócz wizualnego przedstawienia świata gry, który wydaje mi się z filmików naprawdę ładny ?

c) ...pytanie najważniejsze: czy warto dla tej gry kupić X360 ? (nawet po to, by pograć miesiąc i sprzedać po prostu ;) )

d) czy są planowane jakieś rozszerzenia mapy gry a co za tym idzie nowe wyścigi na nowych terenach? DLC Rally wyszło - to wiem, ponoć bardzo dobre. Czy są jakieś poszlaki wskazujące na pojawienie się kolejnych , podobnych DLC albo - po prostu - rozszerzeń mapy gry ?

Czy ktoś kupił X360 dla FH i się zawiódł lub wręcz przeciwnie - jest bardzo zadowolony ?

Edytowane przez gamebox24pl
Opublikowano

a) mapa to coś jak Burnout Paradise 2x, jest wystarczająco duża i zróżnicowana > miasto, kopalnia, las, kanion, góry, tunele, mosty, itd.

b) wakacyjno-imprezowy charakter gry, dobry model jazdy, 200 samochodów, zróżnicowanie wyzwań, gra ma w sobie to coś co racery kilka lat temu :)

c) na to już sam musisz sobie odpowiedzieć, dla mnie najlepszy arcade racer na rynku

d) nic nie wiadomo o dalszym rozbudowaniu mapy

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Zadam Wam proste pytanie:P Czy warto dla tej gry kupować X360 mając PS3 ? Bardzo podoba mi się NFS The Run, bo są normalne wyścigi bez kombinowania, świetny model jazdy i naprawdę dużo jeżdżenia (szczególnie w multi i wyzwaniach). Podoba mi się również bardzo TDU2 - chociażby model jazdy -, ale monotonny teren (szczególnie OAHU) po prostu dobija i gra się bardzo szybko nudzi. Trochę dobija tez idiotyczna fabuła i spalony potencjał tematu gry. Nie trafia do mnie torowe jeżdżenie rodem z GT5, i tak pojawiła się Forza Horizon, ktora jawi mi się za grę idealnie dopasowaną do moich potrzeb. Szkoda tylko , że brak różnych warunków atmosferycznych i ponoć - niestety - mała mapa.

Zatem - kilka pytań do Was ...przeczytałem ten wątek, ale potrzebuję konkretów - a zatem:

a) czy naprawdę mapa jest taka mała jak niektórzy narzekają i czy daje się to odczuć ? Do czego byście ją porównali ...do NFS HP pod względem wielkości ? Jak jest z jej zróżnicowaniem ? Nie jest to po prostu TDU 2.5 ?

b) co w tej grze wybija się NAD TDU oprócz wizualnego przedstawienia świata gry, który wydaje mi się z filmików naprawdę ładny ?

c) ...pytanie najważniejsze: czy warto dla tej gry kupić X360 ? (nawet po to, by pograć miesiąc i sprzedać po prostu ;) )

d) czy są planowane jakieś rozszerzenia mapy gry a co za tym idzie nowe wyścigi na nowych terenach? DLC Rally wyszło - to wiem, ponoć bardzo dobre. Czy są jakieś poszlaki wskazujące na pojawienie się kolejnych , podobnych DLC albo - po prostu - rozszerzeń mapy gry ?

Czy ktoś kupił X360 dla FH i się zawiódł lub wręcz przeciwnie - jest bardzo zadowolony ?

Nie będę odpowiadał na poszczególne pytania, a wyrażę swoją osobistą opinię - jeśli jesteś fanem gier wyścigowych, to powinieneś mieć X360 dla następującego zestawu:

- Forza 3

- Forza 4

- PGR 4

- Forza Horizon

Tyle w temacie.

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 1
Opublikowano

Ale mówił przecież, że nie jest fanem wyścigów na torach jak w Gran Turismo więc imo Forza 3/4 odpada.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Tak czy siak lepiej ograć i być spełnionym niż nie grać i później całe życie wzdychać ;)

I to nie jest kwestia tego "czy się opłaca" - kolega musi sobie odpowiedzieć czy go stać na nową zabawkę za 900 zł.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

Ja kupilem xboxa nie dla nowej Forzy ale grajac w nia uswiadomilem sobie ze stracilbym bardzo wiele gdybym jej nie wyprobowal ;)

Btw, co to za achivement o ktorym mowiliscie tutaj ze jest upierdliwy i randomowy? Bo nie moge sie doszukac ;/