kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 2 czerwca 2018 Opublikowano 2 czerwca 2018 Nawet nie wiedziałem, że taka opcja istnieje lol. Co by nie mówić, zaprzeczenie przez twórców swojej własne wizji. Graj normalnie. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 31 lipca 2018 Opublikowano 31 lipca 2018 Właśnie skończyłem grę na PS4. I jestem pod wielkim wrażeniem. To moja pierwsza gra Quantic Dream i prawdę mówiąc podchodziłem do niej jak pies do jeża gdyż to co wcześniej czytałem na temat mechaniki raczej mnie odrzucało. Jednak fabuła, postać, gra - KLIMAT - rzuciły mną o ścianę. Może faktycznie w niej mniej jest samej rozgrywki a więcej filmu ale w żadnym razie nie jest to w tym wypadku wada. Polecam. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 10 listopada 2018 Opublikowano 10 listopada 2018 Jak zaplanowałem tak i zrobiłem. Po Detroit odświeżam sobie Beyonda. W obliczu braku internetu musiałem stawać na głowie aby zorganizować sobie tą grę (wycieczka, z routerem, monitorem, konsolą do starego mieszkania gdzie mam net i ściągniecie gry). Udało się i już dwa wieczory odświeżam sobie przygody Jodie. Generalnie Beyond może i nawet ma lepsza historię niż Detroit, na niewiele się to jednak zdaje skoro Detroit jest po prostu lepszą grą. W nowszej pozycji QD od pierwszych rozdziałów czuć, że nasze wybory mają znaczenie. W Beyondzie o wiele bardziej czuć liniowość fabuły a wszystko co się dzieje to bardziej QTE urozmaicające interaktywny dramat niż faktyczny wpływ na dalszy rozwój wydarzeń. Odnoszę wrażenie, ze niektóre sekwencje ( Spoiler Sekcja z portalem, na pustyni, misja CIA, nie skońćzyłem jeszcze gry toteż wszystkich nie przywołam ) są wciśnięte na siłę i służą tylko wydłużeniu gry jako takiej. Nie miałem takiego uczucia przy okazji Detroit. Tam wszystko było na miejscu i służyło budowaniu klimatu i fabuły. Także David C. powoli dochodził do perfekcji w wybalansowaniu tego czym taka interaktywna opowieść ma być. W Beyondzie odbił za bardzo w kierunku naśladowania filmu/książki. Nie zrozumiał, że nie powinien ich kopiować, ale odkryć grę jako medium do opowiadania historii. Co ciekawe, uważam, że sekwencje akcji są o wiele lepsze w Beyondzie niż Detroit. Ucieczka z pociągu czy nawet fabularnie, nijak pasujący do reszty, Portal potrafią napompować adrenalinę. Widząc rozmach tego co Jodie wyprawiała w na motocyklu i tuż po nim chchiałbym aby następca Detroit trochę popracował nad sekwencjami akcji. BTW: Śmiesznie było zobaczyć Detroitowego Todda i Chloe w młodszych wersjach jako pedofila i młoda wredną $#@ę na imprezie urodzinowej. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Jeżeli ja czytam ze beyond jest w miejscach lepszy od detroit, to musze podziękować, pomimo chyba spoilerów na koniec, krzyzyk na detroit postawiony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi