Skocz do zawartości

Beyond: Two Souls

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 8.10.2013 o 21:15, bart-blank napisał(a):

@_Milan_

uwaga spoilery!

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Z tego co piszesz, to widzę że gra kompletnie Ci się nie podobała. Ja grając nie szukałem wad, raczej coraz bardziej się wkręcałem.

Dałem się porwać jak dawno żadna gra mnie nie wciągnęła tak ( a w życiu przewaliłem tego tony ) ta gra to

Pokaż ukrytą zawartość

:)

U mnie nr 1 na równi z FEZ.

Opublikowano (edytowane)

No własnie nie jest interaktywny.

Gra robi łache i pozwala Ci wciskac klawisze w rytm akcji. Jak nie nadazysz to... jak mowi Cage, w mojej grze nie ma napisu Game Over.

Edytowane przez _Milan_
Opublikowano

masz chyba na mysli to co niektore recki wytykaja, ze gracz nie ma duzego wplywu na fabule. ci kolesie robia gre bardziej zblizona do filmu niz do gry, wiec sila rzeczy robia liniowa rzecz.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 8.10.2013 o 20:56, bart-blank napisał(a):

Ja właśnie skończyłem Beyonda, podtrzymuję swoją opinię - gra niesamowita.

Myślę, że jak ktoś się wkręci w fabułę i klimat to wszelkie błędy wybaczy i o nich zapomni.

ciekawe jaka by to panowała atmosfera gdybyś to Ty miał grę wcześniej, a nie Milan :P

chyba nawet Shuhei Yoshidzie z Sony niezbyt podpasowała ta gra xD

Shuhei Yoshida ‏@yosp 5h

...so I visited David at QD's office in Paris, shared my honest feedback with Beyond, reassured how much I'm excited with his next project.
Edytowane przez Figaro
Opublikowano

Recka Edge:

Cytat

Pokaż ukrytą zawartość

Recka Destructoid:

Cytat

Show a little soul
  Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Mi tam się jednak ta gra podoba. Wiadomo, są ograniczenia i nie jest to typowa gra akcji ale mimo wszystko jest na tyle zjawiskowa, że trzeba ją sprawdzić. Pamiętam analogiczną sytuację z RE6 sprzed roku. Po za graniu nie miałem wątpliwości co do słuszności wydanych pieniędzy. Nie kupię Beyond bo jeszcze mam Heavy Rain do zaliczenia ale na pewno nie pominę tej gry. 

Te ogromne rozbieżności w ocenach tylko podsycają atmosferę. 

Opublikowano (edytowane)

Dobrze ze wychodza takie "gry" i niech dalej wychodza raz na jakiś czas,poprostu coś innego.Szklaneczka czegoś mocniejszego,ciemny pokój,dzwiek ustawiony i można sie wkrecic.Grafika momentami powoduje naprawde opad szczeny i zdziwienie co ten sprzet robi  :) Dostałem to czego sie dokładnie  spodziewałem,"przejde" dwa razy zeby obadac rozne motywy i dalej w świat za kilka dni. Kij z tego ze totalny samograj,wazne ze dostarcza rozrywki, a o to chyba chodzi.

Edytowane przez sprutus
Opublikowano

Pograłem godzinkę i jest dobrze. Grafika to najwyższa półka, jeżeli chodzi o tę generację sprzętu. Szczególnie dobrze wyglądają wszelakie tekstury i twarze bohaterów, o animacji już nie wspomnę. Jodie jest jedną z najlepiej animowanych postaci w grach wideo.

Gramy razem z żoną, przez co fun płynący z zabawy wydaje się o wiele większy. Początkowo wkurzało mnie to, że akcja co chwilę przeskakuje o klika lat do przodu, aby za chwile przenieść nas ponownie w młodzieńcze lata Jodie. Ale mimo wszystko da się do tego przyzwyczaić.

Opublikowano

Zamiast trollować i pisać głupie posty lepiej byłoby odpowiedzieć normalnie? Bo jak na razie to wypowiedzi innych nie pokrywają się z Twoimi.

Gra we dwóch polega na tym, że jedna osoba kieruje innym bohaterem niż druga, więc jak jedna gra to druga się przygląda, gdy bohater się zmienia, wtedy następuje zmiana ról. 

Opublikowano

Wczoraj graliśmy we dwójkę 1,5h i cóż powiem, wciąga jak bagno! Bardzo jestem ciekaw co będzie potem. Dziewczyna gra lamersko i od czasu do czasu (ostatnio np. dojeżdżała mi samochodami w GTAV na określone miejsce a ja w tym czasie siedziałem na forum :P) także wiadomo, że gra na niższym poziomie trudności. Już wiemy że przejdziemy grę drugi raz zamieniając się postaciami i wybierając inne opcje, więc replayability nie jest "zerowe" jak to niektórzy twierdzą (w tym David Cage :P)

Milan- daj sobie już spokój co :)

Opublikowano (edytowane)

Skonczone. Podobalo mi sie :) Zasluga to zapewne tematyki (sci-fi, supernatural itp) i pewnie dlatego przymykam oko na mnostwo glupot jakie znajduja sie w tym tytule. Spodobaloby mi sie jeszcze bardziej gdyby nie to, ze wybory nie maja znaczenia, gameplay jest zalosnie meczacy, a krotkowlosa Jodie powoduje u mnie odruch wymiotny ;P

8-/10

Edytowane przez Ins
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No widzisz. A miało być tak źle i niedobrze. Beyond daje radę, nie wiem czemu ludzie spisują taki tytuł na straty sugerując się wyłącznie gorszymi notami i faktem, że to jednak bardziej film a nie typowa gra. Dlatego jest zjawiskowa. 

Edytowane przez Nemesis
Opublikowano (edytowane)

Za mną 3/4 gry, więc w skrócie: jest znacznie lepiej niż w kupie grafomańskiego łajna, jakim było Heavy Rain, ale do "ojapyerdole!" daleka droga. Interaktywny film to jest, więc nad kwestiami "gameplayowymi" nie będę się pastwił - jest zdecydowanie bardziej action niż adventure i do napakowanej super mocami i innym diabelstwem historyjki pasuje jak ulał. Zaskoczyły mnie ponadto dwie rzeczy, jedna na plus, a druga na minus. Dobrym pomysłem jest epizodyczny charakter tego dziełka, ale to, co często mnie wnerwia, to sterowanie - np. akcje z "cover systemem" to straszna lipa. Mimo że gra to poza jednym wyjątkiem (pustynia) rynna QTE, nie sposób nie zachwycić się stroną graficzną, która na wyżyny wznosi się podczas scen "leśnych" i "zimowych". Jutro skończę i będę miał już pełne zdanie na temat tego, co w tym wszystkim najważniejsze, czyli fabuły, choć już teraz mogę powiedzieć, że ogólnie rzecz biorąc Two Souls jest dobre. Ale na pewno nie jest warte 200 zł z hakiem...

Edytowane przez Kasias
  • Plusik 1
Opublikowano

Beyond to nierówna gra.

Niektóre epizody wciągają na maxa, a inne nużą. Graficznie to PS3.5, o gameplayu każdy mówił więc to pominę. Brak wpływu wyborów na zakończenie skutkuje dobrą historią, ale odbiera dużo z interaktywności tytułu. Naprawdę, gdyby było czuć że każde QTE i każdy sukces/porażka coś zmieni realnie to gra byłaby 9+ dla mnie, tak to 8/10.