Skocz do zawartości

Call of duty Black Ops 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prestiże wbija się szybko. Mam rozegrane 30h i już prawie 2-gi. Na pewno jest o wiele łatwiej niż w MW3, gdzie było 70lvl, ale wydaje mi się, że szybciej nawet jak w BO1, gdzie jest 50lvl. Kto ich tam wie...

Opublikowano (edytowane)

Po przejściu na Prestige trzeba odblokowywać wszystkie bronie itp. itd. od początku czy wszystko zostaje?

Podobno dostajesz jakiś token, dzięki któremu możesz odblokować perka/broń permanentnie

EDIT: A to się spóźniłem :D

Edytowane przez vAHeR
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak u Was ale dla mnie to pierwszy COD, w którym perki w ogóle nie mają znaczenia i są tylko po to aby slota zapełnić. Dla mnie wszystko rozgrywa sie teraz w broniach i dodatkach do nich... super.

Edytowane przez LiSoQuan
Opublikowano (edytowane)

Mi tam się:

- szybkie wyciągnięcie broni po sprincie

- dłuższy bieg

- szybsze streaki

- ghost

- szybki bieg, brak dmg od upadków

- większa wytrzymałość

w mniejszym lub większym stopniu przydają, ale faktycznie wielkiej różnicy nie robią, można wziąć sobie FALa + full auto+ wykrywacz wrogów+cokolwiek i mieć wszystko w dvpie ;)

Cisnę dalej Skorpiona na złoto, ostatnie zadanie czyli zrobić 10 razy killstreak 5 używając tylko owej broni, jak dotąd 0/10 x]

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Panowie, to są jakieś kpiny! Jak pamiętam, to w CoDzie od zawsze był w multi auto-aim, co było krytykowane i w ogóle, ale przynajmniej zasady były jasne. Teraz jest możliwość wyłączenia auto-aimu i ja się pytam, WTF? Dzisiaj dopiero przestawiłem tą opcję i szczerze mówiąc, byłbym jak najbardziej za tym (gra się zupełnie inaczej) gdyby nie to, że reszta gra na włączonym wspomaganiu. Jaki jest tego cel i sens. Rozegrałem 2 mecze z tą samą ekipą na wyłączonym wspomaganiu i moje ratio wynosiło jakieś 0.5, po włączeniu wspomagania byłem najlepszy na mapie (ratio jakieś 2.0, styl gry- rush- taki sam ). Nie wiem, może w tych trybach hardcore są jakieś ograniczenia czy coś, ale w standardowym multi ta opcja jest totalnie z dupy.

Opublikowano (edytowane)

Jak pamiętam to w starszych CoDach można było wyłączyć AutoAima co też zawsze robiłem i tak samo w BO2 gram bez od początku. Ale czyżby to góvno aż tak bardzo pomagało? To już wiem skąd tak wiele skillowych killi jakie wyłapuję, a tyle razy już się dziwiłem WTF na myszkach grają czy jak xD

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wcześniej można było wyłączyć to automatyczne nakierowywanie w singlu, a nie asystę. Asysta była zawsze, a teraz można ją wyłączyć. Jakkolwiek lagi potrafią być denerwujace, to ten patent zupełnie niszczy balans z gry w multi. Być może moje narzekanie bierze się z tego, że nie zauważyłem istniejącej opcji filtrowania gier z wyłączoną/włączoną asystą

Opublikowano

Jest z czym ganiać w tym CoDzie. U mnie króluje FAL, PDW i ten pierwszy szotgan (r870 ?) co do dodatków to klasycznie reflex i szybki magazynek a w strzelbie laser i długa lufa.. Przeładowanie w niektórych karabinach szturmowych to jest masakra.

Mapy ogólnie są dość fajne ale grając tylko w ground war dość szybko człowiek sie nudzi. Zwłaszcza że taka mapa jak drone meltdown i plaza to naparzanie się kamperów/snajperów a reszta gdzieś tam sobie lata. O ile w TDM i kill confirmed jeszcze jakoś się da pograć tak w dominacji odnosi się wrażenie że gramy 4 na 4 a nie 9 na 9

O dziwo problemów z lagami nie miałem jakichś wiekszych a gram codziennie ale może trafiłem na dobre godziny.

którą mapę uważacie za najlepszą ?

Opublikowano (edytowane)

Lotniskowiec - pewnie przez to, że to mapa w starym stylu mało różnic poziomów, chociaż do SMG są lepsze no ale lube

Standoff - nie za duża, walka w alejkach na około i budynek w środku, takze można pozastawiac pułapki, a i częstych bliskich konfrontacji nie brakuje

Nuketown - za chaos, mapa na głupie akcje przy której wzrasta refleks, ogarnianie otoczenia i ciśnienie xD

Zrobiłem Skorpiona na złoto, kozacko się prezentuje bo ma bardzo mało czarnych elementów i lśni jak psu jajca ;]

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Lotniskowiec - pewnie przez to, że to mapa w starym stylu mało różnic poziomów, chociaż do SMG są lepsze no ale lube

Standoff - nie za duża, walka w alejkach na około i budynek w środku, takze można pozastawiac pułapki, a i częstych bliskich konfrontacji nie brakuje

Nuketown - za chaos, mapa na głupie akcje przy której wzrasta refleks, ogarnianie otoczenia i ciśnienie xD

Zrobiłem Skorpiona na złoto, kozacko się prezentuje bo ma bardzo mało czarnych elementów i lśni jak psu jajca ;]

Dla mnie właśnie Standoff i Slums najbardziej wymiatają . Najsłabszy chyba jest Carrier na dużym statku zawalonym szpargałami i jeszcze jedna mapa z dużymi gruzami bloków na środku . Teraz cały czas gramy TDM HC ,nie ma takiego chaosu na mapach ,ale kampy opanowują teren - wszelkie ciemne kąty .

Opublikowano

dobry jest ten mały luksusowy statek (shot), port (smg), lotniskowiec (wszystko co wpadnie w łapy), rozwalony rurociąg w górach (FAL itp), Kilka map mi wyjątkowo nie leży, a najbardziej te luksusowe apartamenty( niby sporo ścieżek, ale i tak ciężko zajść kogoś z boku, jak wszyscy się napierdzielają w jednym miejscu). Ogóle oceniając po jakichś 8h spędzonych w multi, mapy nie urywają sutów i nie ma tutaj efektu "miłości od pierwszego wejrzenia"

Opublikowano (edytowane)

Rurociąg w górach? ;)

Mówisz chyba o turbinach ;)

Ja nie lubię Plazy i Expresu

Cała reszta ok,a najbardziej lubie jacht,jemen i standof czy jak jej tam,ale widzę że duuużej ilości osób ten standoff odpowiada,wydaje mi się że nie chodzi w niej o ułożenie wszystkiego co o sam klimat na niej panujący,ludziom brakuje czasów powojennych

Edytowane przez poli_x
Opublikowano (edytowane)

jak dla mnie to póki co króluje raid. Bardzo fajnie gra się na meltdownie pomimo że kampiarze są tam wszechobecni. Na jemenie w dominacji jest ciekawa walka o punkt B. Na drone fun jest tylko wtedy gdy walka przenosi się do budynku a kamperzy niech sobie lutują do siebie z obu końców planszy hehe

mogli by jeszcze ze 2-3 plansz wrzucić do grund war bo dość szybko się powtarzają mapy i tryby

jedyna mapa która mnie irytuje jak narazie to aftermatch

Edytowane przez pidzem
Gość Zaqair
Opublikowano

Mapa zniknęła z listy na publiku ale można na niej spokojnie grać mecze prywatne.

Stare info masz,jest dostepna 2 dni po tym jak ja wywalili wrocila. Chaos Moshpit rotacja sie nazywa.

Opublikowano

Żadnych ;p Narazie pobiegałem po mapce z autobusem ale samemu rozpoznawczo, więc to żadne granie, a z randomami mi się nie chce grać. Czekam aż się tu ktoś chętny zgłosi na zombi i jak za dawnych forumowych czasów przy BO1 pocisniemy mapy, trofea i wszystko co sie da ;)

Winner coś kiedyś wspominał, że mu się zombi podoba to pewnie i rekordy ma, gra tu ktoś jeszcze w zombiaki i byłby chętny na ustawkę?

Ten plus za posta Twojego mnie rozbawił, wtf xD

Opublikowano

Mapa zniknęła z listy na publiku ale można na niej spokojnie grać mecze prywatne.

Stare info masz,jest dostepna 2 dni po tym jak ja wywalili wrocila. Chaos Moshpit rotacja sie nazywa.

Jakby nie było zapraszam na turniej. 1 vs 1 bez score streak'ów. Tego na publiku nie ma ;)

Opublikowano

Żadnych ;p Narazie pobiegałem po mapce z autobusem ale samemu rozpoznawczo, więc to żadne granie, a z randomami mi się nie chce grać. Czekam aż się tu ktoś chętny zgłosi na zombi i jak za dawnych forumowych czasów przy BO1 pocisniemy mapy, trofea i wszystko co sie da ;)

Ja jak na razie najdalej doszedłem do 34 rundy na tranzicie. Partia trwała 3,5h xD

• Plusik 1
Opublikowano

No to jest ładny wynik, pamiętam coś koło tego z ekipą przy poprzednim BO robiliśmy, a tu grałeś sam, z randomami czy ze znajomkami? Jakbyś miał wolne miejsce w grze to ja się chętnie na to piszę :]

Opublikowano

Ja jak na razie najdalej doszedłem do 34 rundy na tranzicie. Partia trwała 3,5h xD

No to jest ładny wynik, pamiętam coś koło tego z ekipą przy poprzednim BO robiliśmy, a tu grałeś sam, z randomami czy ze znajomkami? Jakbyś miał wolne miejsce w grze to ja się chętnie na to piszę :]

Ja również bardzo chętnie zagram.

Opublikowano

Szukam kogoś do zombie do zrobienia trofeum Wieża bablania lub wspólnego pogrania :)

Mój PSN ID : mortis20

Najlepiej jest mieć headseta, ja mam (wiek nie ma znaczenia).

Pozdrawiam i życzę miłego zabijania zombiaków :D

Opublikowano

Tylko, że ja gram na kompie. A grałem z ziomkiem i dwoma randomami(ale byli całkiem nieźli). Każdy maksymalnie wykokszony się ustawił w różnych częściach mapy i naparzał do oporu. Oby tylko max ammo się trafiało i można grać dzień i noc.

Szkoda że Denzieny(czy jakoś tak) atakują nas po wejściu we mgłę.

Ale te gówna to padają od zwykłego noża nawet. Nie mówiąc już nawet o rękawicach w restauracji.

• Minusik 1