Skocz do zawartości

Call of duty Black Ops 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 9 lat później...
Opublikowano

Jestem na świeżo i stwierdzam obrzydliwy sequel. Wszystko tu jest gorsze od oryginału i jakby hmm...robione przez kogoś innego? A to przecież znów Treyarch i to tylko 2 lata po pierwszym Black Opsie!

Dziwaczny patos, cringe i, co najgorsze w kontynuacjach - odkręcanie pierwowzoru (Woods żyje i jest starym dziadem na wózku wtf).

Nieodległa przyszłość to całkowicie chybiony pomysł. Wyprane z klimatu piu piu z futurystycznymi giwerami i mechami (co zabawne, to rok 2025). Skoku w grafice nie ma żadnego, a przez te high tech ficzery oprawa zestarzała się bardziej niż w jedynce) Muzycznie też bez bangerów, a na nie mocno liczyłem.

Fabularnie dzieją się absurdalne rzeczy, główny bohater to harcerzyk z nazwiskiem, wstawiony tak bardzo na siłę że jprdl.  Czarny charakter moocno przegięty, niewiarygodny.

Poboczne misje w stylu tower defence komiczne, na szczęście da się je skipować. Finał to 'wszystko wszędzie naraz', straszny rozpierdol bez ładu i składu.

Na plus retrospekcje poprzedniej ekipy z lat 80., jeden mocny moment z nimi związany oraz jakieś iluzoryczne wybory fabularne ( chyba nie było tego wcześniej w serii więc spoko).

Podsumowując: guano i chyba nie mam odwagi i siły podchodzić do trójeczki (znów futurystycznej). Odpaliłem sobie za to od razu Cold Wara licząc na powrót tej linii Codów do formy i jest dooobrze!

A Wy jakie wspomnienia?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ja pamiętam pierwszy trailer tej gry. Masa minusów na YT, chyba pierwsza taka sytuacja w historii CoD. Tak daleki skok w przyszłość, w przypadku gdy akcja poprzedniczki działa się w czasach zimnej wojny, nie był racjonalny i nie mógł się bronić w żaden sposób. Dzisiaj ludzie dobrze wspominają tę grę imo tylko ze względu nostalgii i rozmazanego obrazu przeszłości. Pierwszy futurystyczny CoD budził taki sam wstręt, jak dzisiaj kolorowe skórki do multi.

Różne drogi fabularne, i związane z tym różne zakończenia zaburzają także obraz tego, co dzisiaj w serii Black Ops można uważać za "kanon". Niestety Treyarch nigdy nie było konsekwentne w swoich działaniach.

• Plusik 1