Redmitsu 991 Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 Witam. Mam juz od pewnego czasu problem z zgloszeniem dysku Samsunga na gwarancje. Jak wszyscy wiedza dyski Samsunga zostały przejete przez Seagate i oni wlasnie wymieniaja ich wadliwe produkty. Z dyskami Seagate nigdy nie mialem problemu z gwarancja a Samsunga nigdy nie udało mi sie zgłosic. Wchodzimy by zglosic produkt: https://store.seagate.com/webapp/wcs/stores/servlet/SgCheckWarrantyView?langId=11&storeId=11001&krypto=lZV0ifY90uy6PUbeNYxmlBWj9N27ctRPe8JhniXubcnoq%2BlUDCStYi7%2FMevBRSfc&ddkey=https:SgSSORedirect Wpisuje SN i PN dysku SN: S14DJA0SA35936 PN: 61763A71AA0NRG I strona informuje mnie ze cos jest nieprawidlowego. Dzwonilem do Samsunga, powiedzieli mi ze oni go w swojej bazie widza ale nie moga go przyjac bo robi to Seagate. Czy ktos to juz przerabial i wie jak zabrac sie za zgloszenie dysku Samsunga? Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 14 marca 2012 Autor Opublikowano 14 marca 2012 Dobra temat do zamkniecia, poradziłem sobie PN był zly i PN tez były zle. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 To daj znać jak pakujesz dysk, bo mają jakieś dziwne wymogi i ponoć w bąble owinąć nie mogę tylko muszę mieć jakąś specjalną foremkę :|. Też chcę serwisować zmarły sprzęt, 0,5TB zawsze się przyda. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 No a nie masz takiej foremki? Zawsze w takim czymś są dyski sprzedawane. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 Zawsze traktowałem to jako zbędny śmieć i po prostu wyrzucałem. Nie pomaga fakt, że ostatni dysk 3,5' kupowałem w 2008 roku (i chyba dostałem go w antystatycznej torebce, bez plastiku). Do tego sama plastikowa osłonka według ich dyrektyw nie wystarczy - musi być jeszcze forma, która utrzyma cholerstwo w powietrzu. Myślę, żeby zaryzykować wysyłkę "po swojemu", w najgorszym wypadku stracę kilkanaście złotych. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 Nie możesz iść do miasta do jakiegoś zwyklego sklepu komputerowego gdzie ci to dadza za 5zl ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi