Skocz do zawartości

F1 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak wiadomo Codemasters przedłużyło licencje na F1. Czy wyjdzie to nam na dobre okaże się we wrześniu.

Tu pierwszy dziennik dewelopera:

http://youtu.be/Kza2SApEfec

Teraz mistrzowie kodu jeśli chcą wyciągnąć ode mnie kasę muszą się nieźle poprawić bo po ostatniej edycji jestem zawiedziony.

Edytowane przez lukaszt_89
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jak przy okazji 2 ostatnich odsłon czekałem naprawde z wywieszonym jęzorem i hajp wychodził mi uszami, tak w tym roku musze przyznac iż nowa edycja w ogóle mnie nie grzeje. Napewno nie złożę preordera jak w ostatnich dwóch latach miałem zwyczaj czynic, pewnie ogram w okolicach stycznia jak cena spadnie do około stówki.

Opublikowano

Prędzej w tą "Cartoon crazy" wersję w tym roku pogram - o ile będzie w ogóle dobra.

2010 była dla mnie świetna, 2011 już nie tak bardzo i boję się o 2012 - jak serio coś zrobią by zaskoczyć pewnie i tak kupię w późniejszym terminie..

Opublikowano

U mnie jest podobnie, czyli na dwie poprzednie wersje preorder był, tak teraz odczekam sobie z miesiąc i zobaczę jakie będą opinie użytkowników bo nie mam zamiaru wydać prawie 2 stów na grę w której jest więcej błędów niż dobrego kodu :ermm:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem parę kółek i jestem pozytywnie zaskoczony. Zmiany w modelu jazdy są spore, framerate jest stabilny, nie spada poniżej 30 fps. Plusem jest to, że możemy sobie jeździć po Yas Marina bez ograniczeń w testach młodych kierowców i mamy wyścig 5 okrążeń na torze Monza w Williamsie. Model jest jest hmm.. taki bardziej mięsisty, lepiej czuć bolid.. Dużo lepiej oddano hamowanie, droga hamowania jest dłuższa, samochód zachowuje się naturalniej. Dźwięki są totalnym mistrzostwem, duży progres w stosunku do zeszłorocznej edycji. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, dłuższą relację zdam jak dłużej pojeżdze i obadam model jazdy dokładniej. Jak na razie mocno in plus.

Opublikowano

Today we’re very happy to announce the final dates for the F1 2012 demo! Starting next week the demo will be available on the following dates.

• Xbox 360 - 10/09/12
  • PlayStation 3 - (USA) 11/09/12
  • PC via Steam - 11/09/12
  • PlayStation 3 - (EU) 12/09/12
  • PlayStation 3 - (Japan) 24/09/12

•  

Opublikowano

Mogę już powiedzieć trochę więcej o samej grze. Wg. mnie tegoroczna edycja jest najlepsza i jeśli nie będzie miliona bugów, jak w poprzednich odsłonach, sądzę, że czeka nas dużo miodnej zabawy. Niestety w demie nie jest nam dane zmienić ustawień SI i są ustawieni albo na łatwy albo na średni to i tak można całkiem fajnie się pobawić. Najważniejszy jest model jazdy, a ten jest moim skromnym zdaniem co najmniej bardzo dobry. Czuć ciężar samochodu, oraz to, że przyczepność spada wraz ze spadkiem prędkości. Przy szybkich zakrętach czuć, że aerodynamika działa, a w wolniejszych trzeba się napracować żeby nie zarzuciło tyłem. Początkowo myślałem, że jeździ się łatwiej niż w 2011, ale szybko zweryfikowałem ten pogląd. Bez asyst jeździ się na prawdę miodnie, a to, że wydaje się, że jest łatwiej, wynika z tego, że teraz dużo lepiej czuć bolid i nie ma już skryptowanych poślizgów, dużo lepiej rozwiązano prace zawieszenia i teraz wreszcie można atakować tarki, z umiarem oczywiście :) sporo zabawy pojawią się w zmianie balansu hamulców podczas jazdy, można dostosować to pod swój styl lub po prostu pod konkretne zakręty, fajna sprawa. Blokowanie kół wystepuje częściej i nie tylko przy niskich prędkościach. Trzeba z tym ostrożnie, bo teraz nawet delikatnie przestrzelenie strefy hamowania powoduje, że nie wyrobimy się w zakręcie. Po prostu. Ja jestem zadowolony :) ale i tak grałem za krótko, to są wrażenia na gorąco.

• Plusik 3
Opublikowano

czyli nie będzie można grać sezonu, tylko pojedyncze wyścigi? czy po prostu nie będzie trybu z wywiadami,udoskonaleniami bolidów itp? Masakra, pewnie wyjdzie w dlc :/

Opublikowano

Gierka naprawdę wymiata, z roku na rok coraz lepsza fizyka, ale jednego nie moge przezyc...framerate! Jesli jedziemy sami lub patrzymy w tyl jest ok stale 30 klatek/s, ale jak jedziemy za bolidami to gra zwalnia, nieznacznie, ale co z tego jak akurat w F1 gdzie mamy zawrotne predkosci liczy sie kazdy ulamek sekundy a tu brak plynnosci najzwyczajniej w swiecie przeszkadza. Dlatego wciaz uwazam, ze f1 CE edition jest najlepsza gra na konsole o tematyce f1. Tam po prostu bylo wszystko dograne.