Skocz do zawartości

F1 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podsumowując moje wrażenia z dema.

- bolid prowadzi się trudniej

- defaultowe ustawienia kierownicy są błędne. W każdej innej grze jest ustawiony jakiś deadzone czy czułość sterowania (słynne linearity)

- FF nawet przy wszystkim na 100% jest za słaby (dziwne ze na pc jest to lepiej zrobione, czyli można) i słabo wyczuwalny jest moment kiedy przednie koła tracą przyczepność.

Po małych korektach jeździ się przyjemnie, tylko przydałby się mocniejszy FF.

Opublikowano

- kary, chyba tylko ja je dostaję

Vettele sie dzis we mnie wbil i dostal kare 10sek.

Opublikowano

Ogolnie demko calkiem fajne. Ale 2 rzeczy mnie denerwuje,ze na padzie(poziom Hard)w kwalifikacjach na Monza mam 4sek przewagi nad 2 zawdonikiem w bolidzie Williams,to co bedzie jak dostaniemy pelna wersje.Druga rzecz,to ze AI wogole nie jest agresywne nawet na Hard,zajedziesz mu lekko droge a on odpuszcza,powinien sie wychylac to z lewj to z prawej a nie lekko go przyblokujesz i odpuszcza.

Demko mimo ustawień niby na HARD jest ustawione na łatwe. Zmiana w opcjach nic nie daje niestety.

Opublikowano

Bez trybu Grand Prix to Codies mogą mnie w tym roku cmoknąc w tyłek.

Ile to razy odpalałem sobie pare razy pod rząd 50% Monako, Spa, czy Suzuke żeby dla czystej frajdy pojeździc po ulubionych torach.

Jak w tej edycji mam sobie jezdzic tam tylko w Time Trialu lub raz na sezon w karierze, to mogą się gonic ;).

Póki co zostawiam na półeczce premierową wersje 2011 która wciąż daje mi mnóstwo frajdy :).

Opublikowano

Coraz bardziej mi się nie podoba to demo na ps3. Sprobujcie zagrac najpierw na padzie, a pozniej na kierownicy z FF, przy podlaczeniu kiery gra duzo wolniej chodzi, te spadki animacji i straszna synchronizacja po prostu ssie. Byc moze dlatego jest gorszy FF niz na PC bo z tego wynika, ze FF obciaza strasznie konsole przy tej grze. Sam juz nie wiem, ale CMR dali ciala przy tym demie.

Opublikowano

Bez trybu Grand Prix to Codies mogą mnie w tym roku cmoknąc w tyłek.

Ile to razy odpalałem sobie pare razy pod rząd 50% Monako, Spa, czy Suzuke żeby dla czystej frajdy pojeździc po ulubionych torach.

Jak w tej edycji mam sobie jezdzic tam tylko w Time Trialu lub raz na sezon w karierze, to mogą się gonic ;).

Póki co zostawiam na półeczce premierową wersje 2011 która wciąż daje mi mnóstwo frajdy :).

Jest tryb Grand Prix tylko nazywa się Quick Race ;) wybierasz stajnie/kierowcę potem tor i jazda :D a co do skalowania opon to trochę lipa... ale jeździ się zacnie

Opublikowano

Ja pograłem ostatnio w demo i jeździ się lepiej jak w 2010 i 2011 - IMO.

Zdecydowanie lepsze dohamowania, lepiej czuć bolid na szykanach i przy najechaniu na tarkę, ale z drugiej strony ciężko to tak na prawdę ocenić z uwagi na ograniczenie dema.

Ale jakoś nie mam ciśnienia by brać od razu..

• Plusik 1
Opublikowano

Gra jest wspaniała, moim zdaniem najlepsza ze wszystkich. W tej części wyścigi jeździ się po prostu wspaniale, czuć klimat i rywalizację.. Co chwila odpalam sobie 5 lap race i sprawdzam tory i bolidy. Mam tylko problem. Gram na PC, gra chodzi mi płynnie, ale po kilku okrążeniach zaczyna ścinać. Po parunastu sekundach wraca stały framerate i po chwili znowu się tnie. Miałem ten sam problem w 2011 i nie wiem jak temu zaradzić. Skoro wyjściowo gra trzyma klatki, to nie jest wina komputera tzn. zbyt słabego kompa.. Ludzie na forum piszą, że mają to samo z maszynami 4-ro rdzeniowymi i najmocniejszymi kartami graf... 60 fps i po chwili leci do 20 i slideshow ;/ coś musi być źle skodowane, ale może jest jakaś rada na to, bo ta przypadłość psuje fun i nie idzie normalnie się ścigać

Opublikowano

Sciagnij sobie program MSI Afterburner, ktory monitoruje dzialanie PC. Odpal gre w oknie i w momencie kiedy gra dostanie zamulki zobacz jakie jest zuzycie GPU.

Ostatnio tez mi sie cos takiego zdarza (nie tylko w F1 2012). Normalnie gry chodza plynnie ale sa momenty kiedy uzycie GPU nagle spada do 50% co owocuje spadkiem FPS o polowe. Zastanawiam sie jaka moze byc tego przyczyna. Moze cos ze sterownikami...jaka masz karte graficzna?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie. Czy w demie można zagrać na kierownicy? Z tego co próbowałem to raczej nie, no ale może coś przeoczyłem. No i może ktoś kto ma fulla dorzuci jakąś swoją opinię, bo jak na razie to tylko orion się wypowiedział, a gra już jakiś czas jest dostępna. Z góry dzięki.

Opublikowano (edytowane)

Tip dla innych: żeby konsola wykryła kierownicę pad musi być wyłączony, a conajmniej nie ustawiony jako pierwszy kontroler(przynajmniej w demie, dlatego nie widziało mi wcześniej "kółka")

Edytowane przez Luqat