SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Dziś pograłem jeszcze raz w demo i widzę coraz więcej minusów - spadek animacji PS3 rządzi - kary, chyba tylko ja je dostaję - gra na padzie to nie gra, skręt nie jest płynny tylko szarpie, beznadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Podsumowując moje wrażenia z dema. - bolid prowadzi się trudniej - defaultowe ustawienia kierownicy są błędne. W każdej innej grze jest ustawiony jakiś deadzone czy czułość sterowania (słynne linearity) - FF nawet przy wszystkim na 100% jest za słaby (dziwne ze na pc jest to lepiej zrobione, czyli można) i słabo wyczuwalny jest moment kiedy przednie koła tracą przyczepność. Po małych korektach jeździ się przyjemnie, tylko przydałby się mocniejszy FF. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 - kary, chyba tylko ja je dostaję Vettele sie dzis we mnie wbil i dostal kare 10sek. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Ogolnie demko calkiem fajne. Ale 2 rzeczy mnie denerwuje,ze na padzie(poziom Hard)w kwalifikacjach na Monza mam 4sek przewagi nad 2 zawdonikiem w bolidzie Williams,to co bedzie jak dostaniemy pelna wersje.Druga rzecz,to ze AI wogole nie jest agresywne nawet na Hard,zajedziesz mu lekko droge a on odpuszcza,powinien sie wychylac to z lewj to z prawej a nie lekko go przyblokujesz i odpuszcza. Demko mimo ustawień niby na HARD jest ustawione na łatwe. Zmiana w opcjach nic nie daje niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 oooo...moze to samo dotyczy asyst. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Równie dobrze mogli tego dema nie wydawać, bo większość osób tylko wkur.wili nim hehe. By się przekonać co ta gra jest warta niestety trzeba poczekać na końcową wersje Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Bez trybu Grand Prix to Codies mogą mnie w tym roku cmoknąc w tyłek. Ile to razy odpalałem sobie pare razy pod rząd 50% Monako, Spa, czy Suzuke żeby dla czystej frajdy pojeździc po ulubionych torach. Jak w tej edycji mam sobie jezdzic tam tylko w Time Trialu lub raz na sezon w karierze, to mogą się gonic . Póki co zostawiam na półeczce premierową wersje 2011 która wciąż daje mi mnóstwo frajdy . Cytuj Odnośnik do komentarza
rela2 2 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Coraz bardziej mi się nie podoba to demo na ps3. Sprobujcie zagrac najpierw na padzie, a pozniej na kierownicy z FF, przy podlaczeniu kiery gra duzo wolniej chodzi, te spadki animacji i straszna synchronizacja po prostu ssie. Byc moze dlatego jest gorszy FF niz na PC bo z tego wynika, ze FF obciaza strasznie konsole przy tej grze. Sam juz nie wiem, ale CMR dali ciala przy tym demie. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Zostało potwierdzone, że nie będzie skalowania opon w F1 2012 :confused: http://community.codemasters.com/t5/F1-2012-General-Discussion/Allow-me-to-explain/td-p/69630 tu odnośnik do tłumaczenia się Hooda dlaczego tak a nie inaczej. Coraz bardziej mi się ta gra nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Bez trybu Grand Prix to Codies mogą mnie w tym roku cmoknąc w tyłek. Ile to razy odpalałem sobie pare razy pod rząd 50% Monako, Spa, czy Suzuke żeby dla czystej frajdy pojeździc po ulubionych torach. Jak w tej edycji mam sobie jezdzic tam tylko w Time Trialu lub raz na sezon w karierze, to mogą się gonic . Póki co zostawiam na półeczce premierową wersje 2011 która wciąż daje mi mnóstwo frajdy . Jest tryb Grand Prix tylko nazywa się Quick Race wybierasz stajnie/kierowcę potem tor i jazda a co do skalowania opon to trochę lipa... ale jeździ się zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Już są oceny F1 2012 i trzeba przyznać że są wysoki. W niektórych ocenach można wyczytać że jest to symulator F1 i przez to jak jest realistyczny może odstraszyć zwykłych graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Ja pograłem ostatnio w demo i jeździ się lepiej jak w 2010 i 2011 - IMO. Zdecydowanie lepsze dohamowania, lepiej czuć bolid na szykanach i przy najechaniu na tarkę, ale z drugiej strony ciężko to tak na prawdę ocenić z uwagi na ograniczenie dema. Ale jakoś nie mam ciśnienia by brać od razu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Ja nie chcę nic mówić, ale tor w Austin jest chyba jednym z tych torów, które dają największy fun z jazdy przynajmniej w grze Jest lepszy niż pętla w New Delhi sądzę, że zawody na nim też będą epickie. Cytuj Odnośnik do komentarza
BasteKSG 42 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Jak ktos juz pogra na PS3 na kierownicy, niech prosze da znac, czy cos sie zmienilo w sterowaniu bolidem wzgledem dema. Bede bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Gra jest wspaniała, moim zdaniem najlepsza ze wszystkich. W tej części wyścigi jeździ się po prostu wspaniale, czuć klimat i rywalizację.. Co chwila odpalam sobie 5 lap race i sprawdzam tory i bolidy. Mam tylko problem. Gram na PC, gra chodzi mi płynnie, ale po kilku okrążeniach zaczyna ścinać. Po parunastu sekundach wraca stały framerate i po chwili znowu się tnie. Miałem ten sam problem w 2011 i nie wiem jak temu zaradzić. Skoro wyjściowo gra trzyma klatki, to nie jest wina komputera tzn. zbyt słabego kompa.. Ludzie na forum piszą, że mają to samo z maszynami 4-ro rdzeniowymi i najmocniejszymi kartami graf... 60 fps i po chwili leci do 20 i slideshow ;/ coś musi być źle skodowane, ale może jest jakaś rada na to, bo ta przypadłość psuje fun i nie idzie normalnie się ścigać Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Karta ATI? Sprawdz czy w czasie tych spadkow zuzycie karty graficznej nie spada czasem do 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 A jak to sprawdzić i jak to naprawić i jaki to ma wpływ ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Sciagnij sobie program MSI Afterburner, ktory monitoruje dzialanie PC. Odpal gre w oknie i w momencie kiedy gra dostanie zamulki zobacz jakie jest zuzycie GPU. Ostatnio tez mi sie cos takiego zdarza (nie tylko w F1 2012). Normalnie gry chodza plynnie ale sa momenty kiedy uzycie GPU nagle spada do 50% co owocuje spadkiem FPS o polowe. Zastanawiam sie jaka moze byc tego przyczyna. Moze cos ze sterownikami...jaka masz karte graficzna? Cytuj Odnośnik do komentarza
filipppek 17 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 może grafa, w związku z mniejszym obciazeniem, zmienia tryb działania (taktowanie rdzenia i pamieci) z 3D na 2D? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Radeon HD 5470 w lapku Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Tez jade na radku...zastanawiam sie czy problem nie lezy po stronie sterownikow. Moze warto sprobowac uzyc jakis starszych (kiedys takich problemow nie mialem). Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Panowie jeśli ktoś ma ochotę pośmigać online w najnowszą część F1 zapraszam pod ten adres : http://www.polskalig...1-2012-liga-ps3 Jest to nasz już 5 sezon. Oczywiście przewidziane są nagrody dla 3 najlepszych kierowców, a będzie to m.in taki o to model: Ferrari Po więcej informacji zapraszam pod wyżej wymieniony link. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Pytanie. Czy w demie można zagrać na kierownicy? Z tego co próbowałem to raczej nie, no ale może coś przeoczyłem. No i może ktoś kto ma fulla dorzuci jakąś swoją opinię, bo jak na razie to tylko orion się wypowiedział, a gra już jakiś czas jest dostępna. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 W demie można pograć na kierownicy. Co do samej gry to opinie są rożne ale jak dla mnie jest to najlepsza, najbardziej wymagająca pod względem modelu jazdy odsłona F1 od codemasters. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) Tip dla innych: żeby konsola wykryła kierownicę pad musi być wyłączony, a conajmniej nie ustawiony jako pierwszy kontroler(przynajmniej w demie, dlatego nie widziało mi wcześniej "kółka") Edytowane 29 Października 2012 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi