Skocz do zawartości

Birds of Steel

CrazyDaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

16tego marca 2012 miała premierę nowa gierka lotnicza w klimacie II wojny od Gaijin Entertainment twórców IŁ-2 na konsolki. Gra oferuje przeszło 100 samolotów armii USA, Japonii, Niemiec i Włoch, GB, ZSRR z różnych okresów wojny, daje również możliwość wizualnego tuningu pod kątem multiplayera. Wydawca Konami

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

hmmm brzmi całkiem zachęcająco, nie jestem wielkim fanem symulatorów lotu ale lubie czasem polatac starymi samolotami, grałem kiedys w demo tego typu gry na ps3 i podobalo mi sie mega trudne sterowanie ustawione na realistic

raczej 200zł to bym nie wydal, ale jak potanieje to musze mieć ją w pamięci :>

Opublikowano (edytowane)

Mi w Ił-2 brakowało pełnego mapowania przycisków i kompatybilności z wolantami (tylko wybrane modele joysticków były w pełni obsługiwane). Podłączyłem logitecha attack 3 i grało się ok ale brak customizacji przycisków uniemożliwiał dłuższą sensowna grę.

Jeśli tutaj poprawią kompatybilność z joystickami lotniczymi to biorę bo co jak co ale twórcy IŁa znają się na swojej robocie.

Ps. Oglądnąłem cały filmik, gra obsłuży każdy joystick i pozwoli na dowolne przypisanie przycisków, huuuurrrraaaa. Kurna, biorę na bank!

Edytowane przez Łebi
Opublikowano

mieszkam w UK nówka nie kosztowała tyle co inne giery dałem 3o funtówczyli około 150-160 PLN, Tak gra ma pełne mapowanie przycisków i jest tyle opcji że na padzie nie wystarczy przycisków.

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Demko bedzie dzis/jutro juz jest do pobrania na psn Usa.

Edytowane przez zaq123456
Gość Zaqair
Opublikowano

Gra fajna,jedyne co to jezeli ktos chce latac na poziomie symulacja to niech lepiej kupi joystick.

Opublikowano (edytowane)

Ktoś może pograł więcej w demko ?? Warto się tą grą zainteresować ??

Jeżeli miałeś Ił-2 to zdecydowanie tak. Jest to bodajże pierwsza taka gra na konsole stawiająca na symulacje. Są 3 tryby rozgrywki:

-arcade widoki zza samolotu, 1-osobowy i z kokpitu, zaznaczanie celów, widoczne na ekranie odczyty przyrządów, uproszczony model lotu

-realistic wszystko jak powyżej z różnicą w modelu lotu (dopiero za dwudziestym razem udało mi się wylądować na lotniskowcu :)

-symulation brak lokowania na celu, widok z kokpitu, odczyty tylko z przyrządów, totalna masakra

Oprawa graficzna nie pozostawia wiele do życzenia, jest poprostu świetnie (woda i efekty świetlne poezja), dźwięk ryków silników i kanonada również rządzi. Ja jeszcze nie widziałem na konsole tak ładnie wyglądającej tego typu gry.

średnia ocen na portalach to 8/10 i wacha się między 7 a 9

Edytowane przez CrazyDaro
Opublikowano

Dodam, że tryb "arcade" jest jeszcze prostszy niż w il-2. Czytałem, że dziwnie zorganizowane jest odblokowywanie samolotów w multku, chłopaki bardzo wzorują się na World of Tanks - są drzewka zakupu samolotów, za respawn w trakcie walki płaci się expem itp., ale podobno nie przeszkadza i gra się fajnie. Ja właśnie na szybko kończę kampanię w il-2, potem kupuję BoS. Potwierdzam również - wizualnie bardzo duży krok do przodu w stosunku do poprzednika.

Cieszy mnie również kampania, że kampania fabularna jest dla obu stron konfliktu na Pacyfiku (a jak ktoś się chce bardziej wkręcić w temat to polecam książkę Saburo Sakai "Samuraj")

• 1 rok później...