Dreamcaster 23 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Kupiłem rodzicom używane kości RAM do kompa, stara kość miała tylko 512 MB (model Goodram GR667D264L5/512). Otwieram dzisiaj paczkę z nowy Kingston 2x 1GB - KVR667D2N5K2/2G no i zdziwienie, co te kości takie małe?. Pytanie do ludzi którzy siedzą w temacie: Czy zamiast kupić RAM do stacjonarnego PC kupiłem pamięć przeznaczoną dla laptopów? Nie znam się na tym, wrzucam zdjęcie (1 i 2 kość to te nowe, trzecia - ta największa jest stara) Pytam się bo po wyjęciu starej kości i zainstalowaniu nowych, komputer rodziców nie chce się uruchomić. Normalnie zawsze przy włączaniu PC słychać beep z płyty głównej, teraz tego nie słychać i obraz jest czarny. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 NIe sądze że to są do laptopa, przynajmniej takich nie widziałem. zwykle te od lapków są o połowe krótsze. Wejście mają takie same, więc raczej na bank powinny działać, a skoro to są nówki 1gb, to jest to poprostu efekt miniaturyzacji wszadz je i sprawdz, ryzyka nie ma. Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 A po co większe skoro wszystkie układy się zmieściły? Przy milionie wyprodukowanych jaka oszczędność na materiale ;p Do lapka są znacznie mniejsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi