Lucky77 21 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Witam. Sprawiłem sobie do kolekcji Xbox-a 1 "pierwszego". Mam do niego pad z allegro o wartości 20zł. Problem jest taki, że lewy analog działa skokowo, prawie jak krzyżak. Nie mogę nim stopniowo skręcać podczas każdej samochodówki.... lewo=banda itd. I teraz pytanie. Czy to wina kontrolera czy konsoli? dodam, że kupiłem taki sam pad ale nowy i problem jest nadal. Pozdrawiam Cytuj
MoDaHS 24 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 (edytowane) kup nową konsole, najlepiej ps3 -,- Edytowane 4 kwietnia 2012 przez MoDaHS 7 Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 kwietnia 2012 Kupiłem konsolę do kolekcji, tak jak napisałem, a problem mam z padem albo xboxem. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 problem pada - te za 20 zł to podróbki - działają jaj chcą Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 kup nową konsole, najlepiej ps3 -,- wypie.rdalaj z tego forum, jak masz sadzić takimi mądrościami. Lucky - wina pada. 1 Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Kupiłem konsolę do kolekcji, tak jak napisałem, a problem mam z padem albo xboxem. Ja się pytam : co to za kolekcja ??? - z nieorginalnym padem ; a co do meritum to - kup oryg. pad , najlepiej ten mniejszy , nowszy model . Jak możesz to graj w gry z Xbox1 na X360 - będziesz miał ZNACZNIE lepszej jakości obraz (= lepsza jakość obrazu , nie jakość grafiki !) . Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2012 Dzięki panowie. Faktycznie wina pada. Przelutowałem całą gałeczkę i potencjometry z innego pada (od PS2)... pomogło! Nie kupujcie tanich padów :blum1: Heh, Paweł, trudno dziś zdobyć oryginalnego padzika do "jedynki". A w Xbox1 mam pojemnego twardziela Cytuj
MoDaHS 24 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 kup nową konsole, najlepiej ps3 -,- wypie.rdalaj z tego forum, jak masz sadzić takimi mądrościami. Lucky - wina pada. huhuhuhu jaki groźny, aż strach się bać.. -,- 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Co to się porobiło. Technologia idzie do przodu, internet bezprzewodowy i kobieta ma dostęp do internetu z kuchni. Nie kupujcie tanich padów :blum1: Drogie pady też się psują, tylko trochę później. Kupiłem Onzę za 200 zł do X360 i mam walnięte obie gałki i jednego triggera. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Jak możesz to graj w gry z Xbox1 na X360 - będziesz miał ZNACZNIE lepszej jakości obraz (= lepsza jakość obrazu , nie jakość grafiki !) wystarczy przerobić wtyczkę na component (a jak konsola przerobiona to tym bardziej) i nie potrzeba żadnego śmiesznego emulatora na x360 by gry wyglądały o niebo lepiej b.dużo tytułów nie działa na x360 i taki np. fan ścigałek nie zagra sobie w rallisport 2 Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 (edytowane) Co to się porobiło. Technologia idzie do przodu, internet bezprzewodowy i kobieta ma dostęp do internetu z kuchni. Nie kupujcie tanich padów :blum1: Drogie pady też się psują, tylko trochę później. Kupiłem Onzę za 200 zł do X360 i mam walnięte obie gałki i jednego triggera. Powinno być : Nie kupujcie tanich padów a TYLKO oryginalne - nie chodzi tylko o krótką żywotność nieoryginałów , ale TAKŻE o komfort i precyzję grania . Ja przez ok. 15 lat nie spotkałem sę z lepszymi wersjami oryginalnych padów - oczywiście oryginały nie są bez wad . Edytowane 7 kwietnia 2012 przez Paweł Dziuba Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 (edytowane) Jak możesz to graj w gry z Xbox1 na X360 - będziesz miał ZNACZNIE lepszej jakości obraz (= lepsza jakość obrazu , nie jakość grafiki !) wystarczy przerobić wtyczkę na component (a jak konsola przerobiona to tym bardziej) i nie potrzeba żadnego śmiesznego emulatora na x360 by gry wyglądały o niebo lepiej b.dużo tytułów nie działa na x360 i taki np. fan ścigałek nie zagra sobie w rallisport 2 "wystarczy przerobić wtyczkę na component (a jak konsola przerobiona to tym bardziej) i nie potrzeba żadnego śmiesznego emulatora na x360 by gry wyglądały o niebo lepiej" - to niewiele da bo to sama konsola wysyła bardzo kiepskiej jakości obraz i jak ktoś może to niech sobie odpali grę na X360 i potem na Xbox1 i będzie widać jak gra jest rozmyta i jakby obraz byl oglądany przez przydymioną szybę ; bez względu jakim kablem wysyłamy sygnał do TV (np. różnica między composite a RGB jest śladowa - a to już kuriozum) = jak jest możliwość to grać na Xbox360 . Edytowane 7 kwietnia 2012 przez Paweł Dziuba Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 @Paweł Dziuba wiesz o tym że gry z xboxa wspierają 720p - wiesz? wiesz o tym że sama konsola posiada tryb wspierający wyświetlanie obrazu w HD - wiesz? wiesz o tym że np.YAGGER wspiera 1080p - wiesz? poczytaj trochę a później pisz swoje uwagi Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 14 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 14 kwietnia 2012 Co do gier z Xbox1 próbowałem ok 6 ścigałek i żadna nie działa na X360. Jedna się zaktualizowała i na tym koniec. Komunikat " ta wersja gry na Xbox nie jest kompatybilna z wersją systemu..." czy jakoś tak. A co do padów to jak ktoś ma troszkę wprawy w lutowaniu to nie problem zrobić z 2 padów jeden bardzo dobry. Ja połączyłem pada PS2 z padem od Xboxa, prze lutowałem analogi, wzmocniłem i działa świetnie. Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2012 Tak. Konsola po najnowszej aktualizacji . Nie wiem czy to ma znaczenie ale napęd był wymieniany na innej firmy. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 15 kwietnia 2012 Opublikowano 15 kwietnia 2012 gry są na liście wspieranych tytułów? Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 16 kwietnia 2012 Oj, jeszcze nie sprawdzałem... uczynię to w wolnym czasie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi