schabek 5 345 Opublikowano 7 kwietnia 2012 Opublikowano 7 kwietnia 2012 "Krew z krwi" to sensacyjna produkcja Canal +. Serial opowiada historię Carmen - wdowy po zamordowanym gangsterze, która by chronić rodzinę jest zmuszona przejąć jego rolę. Carmen wraz z rodzeństwem – bratem Wiktorem i siostrą Marleną dorasta w Gdyni. Jest córką liczącego się przestępcy Andrzeja Roty. Zawsze stara trzymać się z dala od kryminalnego półświatka, co udaje się, dopóki nie wychodzi za mąż za Marka Majewskiego, który wraz ze szwagrem – Wiktorem, przejmuje przemytniczy interes teścia. Z Markiem Carmen tworzy szczęśliwą rodzinę, ale nie jest typową żoną kryminalisty. Nie interesują jej pieniądze, błyskotki ani ekscytujące przeżycia. Koncentruje się na wychowywaniu dzieci i prowadzeniu domu. Dla Franka, Natalii i Borysa planuje bezpieczną przyszłość z dala od rodzinnych interesów. Przez lata żywi nadzieję, że mąż zerwie z przestępczym światem. Zapowiada się nieźle, spore nadzieję wiąże z tą produkcją. Spoko obsada, reżyser też w miarę. Premiera już 11 kwietnia o 21.00. Ja tam się jaram No ale nie oglądałem Gry o tron to może się nie znam :< P.S. Jeżeli był gdzieś już taki temat to sorry, szukałem i nic nie znalazłem. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Jak na moje oko, to takie Breaking Bad made in poland. Jak nie będą robić metamfetaminy w Żuku to powinno być spoko. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Opublikowano 8 kwietnia 2012 jest szansa na pierwszy porządny serial polskiej produkcji od czasu "ekipy" - czekam. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Opublikowano 8 kwietnia 2012 (edytowane) Wow, Polacy zaczynają robić dobre i ciekawe seriale - świat się kończy... Edytowane 8 kwietnia 2012 przez Kre3k Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Emm... Najpierw obejrzyjmy. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 8 kwietnia 2012 Opublikowano 8 kwietnia 2012 No wiadomo, że BB nie przebije, ale i tak tematyka 1000 razy ciekawsza niż polskie Galerie czy inne Klany. Takie TVN-owskie seriale typu Usta, Usta albo Przepis na Życie są już dość znośne (szczególnie ten pierwszy), ale to mimo wszystko nadal seriale o tym jak się wszyscy naokoło pier.dolą i potem są z tego dzieci. Więc już za samą inicjatywę wyjścia z czymś nowym (a przynajmniej w Polsce) mają dużego plusa. 1 Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 11 kwietnia 2012 Opublikowano 11 kwietnia 2012 a ja się pytam, pytam się ja: gdzie jest SZYC?! gdzie jest KAROLAK?! gdzie jest KAROL co został papieżem?! no i ŻMUDA-TRZEBIATOWSKA gdzie jest? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Czekam, kiedy na internecie? Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 11 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2012 Pierwszy odcinek to takie 20min niezłe, następne 15 słabe i reszta całkiem fajna. Dupy nie urwał no ale to pierwszy odcinek także luz. Jednak serial imo zapowiada się na prawdę super i nie mogę doczekać się następnej środy Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 maja 2012 Opublikowano 6 maja 2012 jesteśmy na półmetku więc z czystym sumieniem mogę polecić ten serial. bardzo wysoki poziom jak na polskie standardy. prosta wymiana kilku ciosów między simlatem a afganem to jedna z lepiej wyreżyserowanych scen walki jakie widziałem w polskim kinie. obsada świetna, klimacik fajny - trochę podobny do the killing, dziecięcy aktorzy nie irytują. Cytuj
Gość Opublikowano 6 maja 2012 Opublikowano 6 maja 2012 Że flegmatyczna matka jest główną bohaterką to zaraz podobne? Dobry jest serial, zdecydowanie wart polecenia, a jak na polskie standardy to już w ogóle full wypas. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 miałem na myśli szare portowe miasto. Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 zwłaszcza ostatni odcinek dobry, nie nudzi i ma sie ochotę oglądac dalej, ostatni dobry polsi serial tego typu to fala zbrodni imo Cytuj
Gość Opublikowano 31 maja 2012 Opublikowano 31 maja 2012 Muszę przyznać, że finał dał radę, pograł na emocjach i był super zwieńczeniem serialu. Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 ostatni ep zdecydowanie najlepszy, świetne zakończenie Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 2 czerwca 2012 Autor Opublikowano 2 czerwca 2012 No, zakonczenie bardzo dobre. Juz po przed ostatnim odcinku szukalem finalu gdzies na necie bo nie moglem sie doczekac. Rzadko w pl serialu zakonczenie jest takie w sumie smutne. W wiekszosci wszyscy zyja, ciesza sie, trzymaja razem za rece, zblizaja sie do siebie. Tu bylo zdecydowanie inaczej. I fajnie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 lol, amerykańce nakręcili własną wersje: http://www.youtube.com/watch?v=kKef_4ci8Ag co za chu.joza xD Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 8 stycznia 2013 Opublikowano 8 stycznia 2013 (edytowane) Serial pękł w dwa dni, gorąco polecam <standardowa opinia>. Odkopuję bo pierwowzorem zarówno dla Red Widow, jak i Krew z Krwi była holenderska produkcja Penoza. Jarałem się, że Polacy to wymyślili, ale mimo tej informacji wciaż jestem pod wrażeniem, jak ładnie ta historia wpisała się w gdyńskie realia. Edytowane 8 stycznia 2013 przez ShtaS Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 11 czerwca 2015 Opublikowano 11 czerwca 2015 Według mnie należy się odkop Został tylko 1 odcinek do końca 2 sezonu. Serial jak dla mnie jest świetny, wciągnąłem się mega Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 11 czerwca 2015 Opublikowano 11 czerwca 2015 no jest jest 9 odcinek sztos, właśnie kończę pobierać ostatni Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 czerwca 2015 Opublikowano 11 czerwca 2015 właśnie widzę na trakcie, że drugi sezon dłuższy i tvp2 emituje, a nie canal+. żuławski znowu odpowiada za reżyserię? no nie powiem, podjarałem się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi