Suavek 4 727 Opublikowano 23 czerwca 2012 Autor Opublikowano 23 czerwca 2012 Krótka prezentacja rozgrywki: http://www.gametrailers.com/video/nintendo-direct-project-x/732594? Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 23 czerwca 2012 Opublikowano 23 czerwca 2012 Ja wiem jedno jeśli mi tego nie wydadzą w Europie, to obiecuje przejade się do tej Japonii i zrobie z nimi porządek^^... Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 23 czerwca 2012 Autor Opublikowano 23 czerwca 2012 Zacznij już w takim razie zbierać na bilet. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 23 czerwca 2012 Opublikowano 23 czerwca 2012 (edytowane) http://www.siliconer...t-event-scenes/ Ciekawe czy wszystkie pojawią się od razu w grze czy dostaniemy kilkanaście/dziesiąt bohaterów w postaci pięknego tłuściutkiego DLC XD (w końcu jedną z firm pracujących nad tym jest Capcom, swoisty mistrz wyciągania od graczy kasy za byle co w postaci setek DLC). Edytowane 23 czerwca 2012 przez chrno-x Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 23 czerwca 2012 Autor Opublikowano 23 czerwca 2012 "200 friends and foes", tak więc bez przesady z tym DLC. Wrogów z pewnością będzie od metra i prędzej bym się sugerował tym newsem o ilości BGMów, jeśli chodzi o grywalne postacie. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 23 czerwca 2012 Opublikowano 23 czerwca 2012 Nie muszą, ale mogą zrobić podobnie jak zrobiło Nintendo z Fire Emblem: Awakening w Japonii gdzie można pojedynczych bohaterów za przysłowiową złotówkę kupić. To samo jeśli mowa o przeciwnikach mogą stworzyć zupełnie nowe lokacje z nowymi przeciwnikami z mini historyjką (podobnie jest znowu w nowym FE). Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 24 czerwca 2012 Opublikowano 24 czerwca 2012 Ale akurat to są dodatki bez których można się spokojnie obejść... @Suavek: Capcom dał rade z Tatsunoko i ich produkcjami, a do łatwych to nie należało, szczególnie jak te licencje były porożsiewane po różnych telewizjach i krajach. To jesli się znajdą chęci do wydania tego po za granicami Japonii, to jak już wcześniej pisałem rozwiążą problem z licencjami, tylko trzeba chcieć wydać ten tytuł na Zachodzie. I najlepiej by było gdyby tym się zajeło Nintendo lub Capcom, jakoś krzywo patrze na Bamco. Natomiast wracając do samego dlc, to ta prowizoryczna zachłanność podajmy takiego Capcom'u, może ułatwić dotarcie temu tytułowi na nasz kontynet. Po prostu, jeśli się nie uda załatwić licencji na danych bohaterów, to po prostu u nas nie wychodzi z tymi postaciami odpowiedni dodatek... Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 27 czerwca 2012 Autor Opublikowano 27 czerwca 2012 Sporo nowych screenów i kilka nowych postaci - http://www.famitsu.com/news/201206/28016990.html Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 2 lipca 2012 Autor Opublikowano 2 lipca 2012 (edytowane) 10min zwiastun: http://youtu.be/uMcMpAc1Ppg Coraz bardziej mi się to podoba, ale mimo wszystko wolę się nie napalać, gdyż może skończyć się jak z Endless Frontier Exceed, w sensie, że angielskiej wersji nie otrzymamy... Nadal mi tu Reiji i Xiaomu brakuje jakoś. Mogliby też Fighter Roar dodać na podobnej zasadzie jak w EF. Edytowane 2 lipca 2012 przez Suavek Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 24 lipca 2012 Autor Opublikowano 24 lipca 2012 Namco X Capcom Heroes Return As Project X Zone Playable Characters F*ck yeah! dat dat Ciekawe czy fabularnie będzie jakiś większy związek z Endless Frontier, albo przynajmniej jakieś nawiązanie. Reiji, Xiaomu, KOS-MOS i ich stosowni antagoniści wspominają tam wydarzenia z NxC, więc oficjalnie związek jakiś jest. Teraz jeszcze dorzucą Hakena i Kaguye, więc może być zabawnie. Powtarzam się, ale naprawdę z każdym kolejnym newsem coraz bardziej mi się ta gra widzi, a zarazem coraz bardziej jestem zły, że szanse na jej angielską wersję są nikłe. Zresztą, pół biedy język nawet, bo gdyby nie region-lock to bym o import się postarał, a tak trzeba będzie obejść się ze smakiem. Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 25 lipca 2012 Autor Opublikowano 25 lipca 2012 Nowe screeny, w tym kolejne pokazane postacie - http://www.famitsu.com/news/201207/26018471.html Cytuj
RoL 561 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Na jednym ze screenow jest Kaguya. Moze reszta postaci z Endless Frontier tez sie zalapie. Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 26 lipca 2012 Autor Opublikowano 26 lipca 2012 Z Endless Frontier są Haken i Kaguya, nie licząc oczywiście Reiji, Xiaomu, KOS-MOS i T-ELOS ze swoich stosownych serii. Na więcej bym nie liczył, aczkolwiek nie pogardziłbym wspomnianym . W Exceed był jako support, to tu też myślę by pasował. Wygląda także na to, że intro utrzymane zostanie w tym samym stylu co oryginał. A tamten, trzeba przyznać, był naprawdę fajny: http://youtu.be/eanxcTWC75A Cytuj
Paliodor 1 811 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Fajnie się to zapowiada, ciekawe czy są chociaż jakieś minimalne szanse, że wyjdzie to chociaż w USA... Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 18 września 2012 Autor Opublikowano 18 września 2012 PV2: SOOOOOOOO WAAAAAAANT!!!1111oneone Nienawidzę was nintendo za tego region locka... Gdyby nie to z miejsca bym brał importa, nawet w krzakach... W ogóle gdyby nie ta garstka dobrych gierek/exclusive'ów, to już dawno bym na firmie postawił krzyżyk, bo ich polityka jest gorsza od Sony od pewnego czasu. 3DS i WiiU to idealne tego przykłady... Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 23 września 2012 Autor Opublikowano 23 września 2012 Bwwuuuuuhhhh? Harada is pretty confident he can get Project X Zone localized Cytuj
Paliodor 1 811 Opublikowano 24 września 2012 Opublikowano 24 września 2012 Fajnie by było ponieważ gra zapowiada się bardzo fajnie ale to tylko takie gdybanie. Wiadomo, że sam to on wielkiego wpływu na wydanie Project X na zachód nie będzie miał od tego są smutni panowie w garniturach liczący słupki. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 24 września 2012 Opublikowano 24 września 2012 Sam wiele nie wskóra, bo jeszcze pewnie na innych kontynentach będą czekać zabawy z licencjami, ale i tak ten fakt cieszy jak cholera, że komuś jednak na zadowoleniu Zachodu zależy... Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 24 września 2012 Autor Opublikowano 24 września 2012 Opening: http://youtu.be/Nt5Qd7Mh8DU Styl podobny do NxC, ale mimo wszystko tamten bardziej mi się odrobinę podobał. Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 23 października 2012 Autor Opublikowano 23 października 2012 Nie wiem jak jest faktycznie oraz jakie dokładnie były wyniki sprzedaży, ale opinie, które czytam na 4chanie nie są jednak takie pozytywne. Że niby gra strasznie monotonna, sztucznie wydłużona z przepakowanymi wrogami, którzy czynią walki tylko bardziej mozolnymi. Mogę to poniekąd odnieść do innych japońskich strategii w jakie grałem - szczególnie tych, które posiadają przesadnie dużą ilość jednostek na mapie, zarówno po stronie naszej (za dużo do kontroli podczas 1 tury i gospodarowania poza walką) jak i przeciwnika (monotonia i schemat). Szkoda, gdyż coraz częściej widzę, że japończycy pod tym względem stawiają na ilość, aniżeli jakość. Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 Ale w pewnym momencie w NxC było podobnie, oraz przeciwnicy potrafili dochodzić w trakcie walki (nawet kilka razy na walke). Ja końcówke się męczyłem (nie z przeciwnikami, z grą) ale warto było przejść. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 24 października 2012 Opublikowano 24 października 2012 Zarzuty jak w przypadku chyba każdej gry Morizumiego. Widać niewiele się zmieniło pod tym względem. Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 21 stycznia 2013 Autor Opublikowano 21 stycznia 2013 Project X Zone confirmed for US release ZOMG Cytuj
pawelgr5 1 473 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Wspaniała wiadomość. Mam nadzieje, że pośligu nie będzie, zostawią orginalny dubbing (przynajmniej do wyboru) i nie zaleją eShopu toną DLC (jak zrobiło to SE przy Finalu - przynajmniej połowa z piosenek powinna byc w grze od początku albo do odblokowania). Poniżej link do newsa z 8 minutowym gameplayem i komentarzem do niego: http://www.ppe.pl/news-20340-Dante_Ryu_Chris_Redfield_w_jednej_grze!.html Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 22 stycznia 2013 Autor Opublikowano 22 stycznia 2013 (edytowane) Oj bez przesady znowu z tymi DLC. Wersja jap nic podobnego nie miała, to lokalizacja tym bardziej. Inny news - http://www.siliconer...estern-release/ W sumie jedyne co by mogli wyciąć, to japońską piosenkę w openingu, do której mogą nie mieć praw. Ale to najwyżej zmienią albo zrobią remiks. Głosy w sumie też bardzo prawdopodobne, że zostaną japońskie. Przy takiej ilości postaci załatwienie lektorów byłoby po prostu zbyt kosztowne, nawet gdyby każdy podłożył głos pod kilku bohaterów. Zakładam, że ograniczą się do napisów, a głosów nawet nie tkną - coś podobnego zrobił Atlus z Endless Frontier, a tam obecne były nawet dialogi bez napisów (przed i po walce). Tak czy inaczej, wreszcie jakaś zachęta do zakupu 3DSa, oprócz SMT IV. EDIT: Update: Namco Bandai have confirmed to us that Project X Zone will use the game’s Japanese voice track with English subtitles. Edytowane 22 stycznia 2013 przez Suavek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi