Skocz do zawartości

The Evil Within

Zwyrodnialec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli się wkręcam w klimat ale jedno mi przeszkadza. Framerate w wersji na ps4. Przecież to nie trzyma nawet 20fps w trudniejszych sytuacjach.. dramat. Mam nadzieję że przestanie przeszkadzać tak jak pasy..

Opublikowano

Musisz być bardzo niewrażliwy skoro nie miałeś problemu z samym początkiem gry. Tam to chyba z 10 fpsów jest zanim się wejdzie do budynku

Opublikowano (edytowane)

Pff... ale wy macie sranie o te pasy i FPSy, szczerze współczuje. Przeszedłem na Survivalu, teraz lecę na AKUMU. Cudo jak dla mnie. Najlepsze IP od lat ! Shinji Mikami ufam Tobie xD Nie pieprzyć o jakiś głupotach tylko gameplay chłonąć, a jest co.

Jak gram to jakoś w ogóle tych pasów nie widzę, co jest z wami do ciężkiej cholery ? Gracie czy oglądacie swój telewizor ?

Edytowane przez cotek
  • Plusik 7
Opublikowano

Niektórzy są przewrażliwieni na punkcie technikaliów i niestety nic nie poradzisz...

Najlepsze jest to, że oni piszą o wersji "next-genowej" chyba, a ja to ograłem bez zbędnego krzywienia się na poczciwej PS3 :)

Owszem, świadom jestem technicznych niedociągnięć, podyktowanych głównie słabą optymalizacją silnika idTech5, ale gameplay, klimat oraz świetny design, z nawiązką wynagrodziły mi wszelkie niedogodności.

Opublikowano

No ja właśnie mam zamiar to jeszcze na PS3 ograć i potrzebna mi opinia osoby, która miała do czynienia z wersją past-genową. Daje radę? Serio są spadki do 15 fps często czy tylko sporadycznie?

Opublikowano

Najlepsze jest to, że oni piszą o wersji "next-genowej" chyba, a ja to ograłem bez zbędnego krzywienia się na poczciwej PS3 :)

Owszem, świadom jestem technicznych niedociągnięć, podyktowanych głównie słabą optymalizacją silnika idTech5, ale gameplay, klimat oraz świetny design, z nawiązką wynagrodziły mi wszelkie niedogodności.

Dokładnie. Również ograłem na PS3 i mogę polecić tą wersję. Coś tam chrupnie, nie doczyta się, ale nie powiem żeby mi to przeszkadzało. Bardziej te pasy wkurzały :) Wiem, ani słowa więcej o cholernych pasach ;)

Nie rozumiem tylko czemu narzekają posiadacze wersji PS4. Przecież był patch znacznie polepszający framerate. Czyżby nie był on taki dobry jak pisali?

Opublikowano

Pamiętam framerate z początku gry odpalonej u ziomka (pozdro smallv!) rzucał się nieco w oczy, ale w korytarzach było już ok. niecały miesiąc od premiery na ps4 wyszedł patch uprawniający ten element. Spadki wciąż się pojawiają, ale z analiz DFi tak wypada widocznie lepiej.

Opublikowano

Właśnie te pasy dodają tylko klimatu. A zresztą kit w to. Mi się grało za(pipi)iście, a po przejściu jarałem się jeszcze bardziej niż w trakcie. Również gram na PS3 i jak dla mnie malinka. Czasami rzucają się w oczy doczytujące tekstury, ale tak jak powiedział Wredny, mechanika, klimat, fabuła, gameplay wynagradza wszystko. Gra roku dla mnie. Czekam już tylko na DLC i atakuje 5 chapter na AKUMU, trzymać kciuki :D

• Plusik 1
Opublikowano

Właśnie te pasy dodają tylko klimatu.

Tak jak zgadzam się z większością Twojej wypowiedzi (no bo w końcu w niej zgadzasz się ze mną, a gdybym się z nią nie zgodził to tak, jakbym nie zgodził się z samym sobą :P ), tak z tym fragmentem Cię lekko poniosło :)

Może i da się to przełknąć (gram na 55" Bravii), ale komfortowe na pewno nie jest, a już zupełnie nie wiem, jakim cudem może "dodawać klimatu"?

Nie wspomnę już o pewnej walce z bossem, gdzie jednocześnie trzeba obserwować glebę, po której pełza i sufit, przy którym znajdują się gadżety pomocne w ubiciu bossa - z tymi pasami jest to niemożliwe i wtedy bardzo dotkliwie odczułem ich obecność.

Ogólnie jednak są do przełknięcia, bo w większości przypadków nie przeszkadzają zbytnio. 

Opublikowano

Pasy dodają filmowości i klimatu,tylko troche są przymałe,jakby tak je powiekszyc do 2/3 ekranu to by było w sam raz(lepiej niz w kinie).

Ponizej zamieszczam wersje juz po zazyciu lekow.

Warto zebys zacisnął zeby i dał grze szanse,bo kilka rozdziałów czy walk z bossami to jedne z lepszych przezyc jakie moze zaserwowac survival horror.

Dobra grafika i technikalia zawsze sa fajne w odbiorze,ale slaba/nudna gra z kozacka grafika jest nadal słaba,tutaj jest odwrotnie,ale nie ma sie co czepiac,bo widac ze tytul pierwotnie byl robiony pod 7 generacje,a gameplay nawet mocno siedzi w czasach PS2(to nie jest wada).

Takze postaraj sie zignorowac sinematik,bo w skali calej gry to zwykly szczegol.

Prawda jest taka,ze nie zrobili tego bez powodu,jakby nie bylo pasow czy zmienionego(dwukrotnie) widoku kamery przy celowaniu to gra by chodzila pewnie w 10-15 fpsach i dostal bys ataku padaczki jak japonskie dzieci na pokemonach w 99 r.

• Plusik 1
Opublikowano

Wredny co ty (pipi) ja nie miałem problemu z tym bossem w dodatku na małym (25 cali) tv. Niektórym to sie w dupach poprzewracało od tego dobrobytu. 

Co do samej gry to praktycznie zaczyna sie od 10 rozdziału, gdyby gra trzymała taki poziom od początku byłaby zasłużona "9". 

A tak to troche sie zawiodłem bo po trailerach spodziewałem sie gniecenia jaj a wyszła po prostu "naprawde dobra" gra. 

A jesli chodzi o gameplay to jest zaje.bisty. Przypomina mi RE4.

Opublikowano

Już tłumacze bo widze że kobik reaguje tylko na najgłupsze zdania. 

W zdaniu o dobrobycie użyłem metafory która odnosi sie do skoku jakosciowego w technologii gier gdzie prawdziwy gracz wychowany na psxie łapie sie za głowe czytając posty że ktos nie moze grac w gre bo mu zwalnia z 30 na 25 fpsów (nie weim na czym wy graliscie ale na ps3 większych spadków nie odnotowałem)  i nie może przemóc sie by dalej grac w naprawde dobrą grę w dodatku narzekając na paski jakby były na pół ekranu. Rozumiałbym to jeszcze gdyby gra była średnia i powinna nadrabiac efektowną oprawą ale jesli gra jest dobra to nie rozumiem jak mozna w nią nie grac bo ma srednią grafike. 

Gdybym był takim pudelkiem jak co niektórzy to nie przeszełbym jednej z najciekawszych gier ostatniego czasu murdered souls suspect bo tam na ps3 gdy sie chodziło po salem bywały pokazy slajdów. Serio weźcie sie troche zastanówcie "gracze"

Jak byś miał stragan z grami (oczywiście bez true genów bo drogie) to byś wiedział co to dobrobyt człeniu!

Miałem już gry na ps4 kiedy ty dopiero tworzyłeś zdolnośc kredytowa na konsolke. A to że sie słabo sprzedawały i je wycofałem na jakis czas to osobna kwestia.