Wredny 9 553 Opublikowano 2 maja 2017 Opublikowano 2 maja 2017 Fak, maniaku, jak splatynujesz, to ja też się podejmę :)Nawet ostatnio zacząłem od nowa, przejście bez ulepszeń żelem (nie muszę mówić, jaka frajda zapindalać tym astmatykiem w późniejszych levelach), ale za dużo nowości weszło i porzuciłem chyba na siódmym chapterze. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 3 maja 2017 Opublikowano 3 maja 2017 Szkoda tylko że zawaliłem pierwsze przejście i nie zbierałem znajdziek i używam żelu, tak wystarczyłoby przejść grę 4 razy, albo nawet 3 :( No chyba że dam radę za jednym przejściem zrobić speedrun bez używania żelu, ale będzie ciężko. A jeszcze upgrade'y i akumu... Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Oby było :] Tu moja opinia o grze jak coś: http://www.psxextreme.info/topic/96750-w%C5%82asnie-ukonczy%C5%82em/page-282?do=findComment&comment=3998215 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Oby było :] Tu moja opinia o grze jak coś: http://www.psxextreme.info/topic/96750-w%C5%82asnie-ukonczy%C5%82em/page-282?do=findComment&comment=3998215 A bedziesz gral w DLC? Podobno spoko sa. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Jak wymaksuję podstawkę i nadal będę czuł głód tej gry to jak najbardziej. Słyszałem że polegają głównie na skradaniu, więc będzie to spoko odskocznia. Cytuj
Pix 912 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Zaliczenie akumu uważam za jedno ze swoich największych osiągnięć w karierze gracza. Zginąłem kilkaset razy i tak mi to obrzydziło TEW, że już nigdy potem nie mogłem nawet spojrzeć na tę grę. Z perspektywy czasu - szkoda zdrowia. Niektóre etapy (na przykład szósty rozdział) są na tym poziomie trudności po prostu niesprawiedliwe i zwyczajnie głupie. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Ooo faktycznie chapter 6 (szczegolnie akcja w chatce z początku) to będzie miód na akumu. Dla mnie to był jeden z trudniejszych chapterów. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 cOr bardzo ładnie hajpuje ten tytuł. Zacznij teraz Obcego i rób to samo, kolego. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Zaliczenie akumu uważam za jedno ze swoich największych osiągnięć w karierze gracza. Zginąłem kilkaset razy i tak mi to obrzydziło TEW, że już nigdy potem nie mogłem nawet spojrzeć na tę grę. Z perspektywy czasu - szkoda zdrowia. Niektóre etapy (na przykład szósty rozdział) są na tym poziomie trudności po prostu niesprawiedliwe i zwyczajnie głupie. Tak, walka na małym obszarze w chatce gdy Joseph otwiera drzwi będzie trudna, ale jakieś taktyki na pewno na nią są. Ile razy przeszedłeś grę do platyny? Da się jakoś połączyć żeby na przykład brak upgrade'ów i speedrun zrobić w jednym przejściu? XM Alien będzie grany może jeszcze dziś Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Zmienili aiming mode w fullu: Szkoda tylko tej je.banej kamery w tej grze. Ale jestem podjarany i zaczne po przejsciu R3. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Mam nadzieje że na e3 zobaczymy dwójke bo pare rzeczy mnie w tej jedynce irytowały i mogli by je poprawić Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Celownik ogólnie jest specyficzny ale da się przyzwyczaić IMO. Eee, ten gameplay taki sobie, wygląda jak połączenie TLoU z Dead Space. Ten niby azyl w którym się ulepszamy, to też widzę obowiązkowy punkt tego typu gry. Liczyłem na coś bardziej twórczego, a nie że mało naboi, dużo potworów, korzystanie z pułapek, itp (skąd ja to znam) jednak nie ma co oceniać gierek po gameplayach Cytuj
Pix 912 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Zaliczenie akumu uważam za jedno ze swoich największych osiągnięć w karierze gracza. Zginąłem kilkaset razy i tak mi to obrzydziło TEW, że już nigdy potem nie mogłem nawet spojrzeć na tę grę. Z perspektywy czasu - szkoda zdrowia. Niektóre etapy (na przykład szósty rozdział) są na tym poziomie trudności po prostu niesprawiedliwe i zwyczajnie głupie. Tak, walka na małym obszarze w chatce gdy Joseph otwiera drzwi będzie trudna, ale jakieś taktyki na pewno na nią są. Ile razy przeszedłeś grę do platyny? Da się jakoś połączyć żeby na przykład brak upgrade'ów i speedrun zrobić w jednym przejściu? Przeszedłem grę cztery razy. Najpierw na survivalu, potem speedrun, potem akumu i na koniec bez upgrade'ów. Brak upgrade'ów i speedrun można spróbować połączyć (koniecznie na casualu), ale do prostych to też pewnie nie będzie należało. A, no i braku upgrade'ów nie można robić na New Game +. Splatynowanie zajęło mi łącznie 4 tygodnie. Koszmar. 2 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 maja 2017 Opublikowano 8 maja 2017 Jeszcze jedno pytanie, myślisz że jak teraz zacznę NG+ na casualu to starczy mi żelu na zrobienie wszystkich upgrade'ów? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 Dzięki. No to zrobię pięć podejść, chyba że znajdę na yt jakiś pro tutorial speedrun + no upgrades z taktykami. Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 c0r, obczaj tego kolesia: Bardzo pomocny materiał wyszykował z TEW. Sporo można podpatrzeć, a przy okazji naprawdę fajnie opowiada o mechanice gry, wyjaśnia kilka rzeczy itp. Przechodziłem "z nim" w podobny sposób Resident Evil 4 i naprawdę dużo wyniosłem dla siebie z tych filmików. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 Dzięki, obczaję, wcześniej zaglądałem do Mike'a Bettencourta, ale jego akcent po jakimś czasie był troszkę irytujący, tego gościa przyjemniej się słucha. Ogólnie to muszę to jakoś dobrze rozplanować... Mógłbym odpuścić jedno przejście, grać z powyższym poradnikiem No Upgrade + Akumu + znajdźki, ale właśnie, on znajdziek nie zbiera, więc trzeba byłoby korzystać jeszcze z innych poradników w tym samym czasie. Ale gdybym to zrobił, to wystarczyłoby jeszcze trochę pogrindować żelu i zrobić speedrun, więc ogólnie zamknąłbym się w trzech przejściach, grindowaniu i zrobieniu pozostałych trofeów chapterowych. Ale dam radę, wbiję tę platynę, niezależnie jak. Kwestia tylko jak szybko. Pomyślę jeszcze i dziś wieczór zacznę kolejny run. Cytuj
Pix 912 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 W każdym razie życzę powodzenia i cierpliwości, bo przy Akumu tyle razy poleciało u mnie "No kur.wa!", że chyba wykorzystałem wtedy limit wulgaryzmów na całe życie. Najgorsze: Chapter 6, czyli ochrona Josepha, potem bitwa w tej dużej lokacji, w której strzelają do ciebie z jakichś działek, a na koniec jeszcze walka z przerośniętym psem. Jeśli przejdziesz ten rozdział na akumu, to najgorsze masz za sobą. 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 Tak, przeraża mnie ten brak checkpointa pomiędzy tymi dwoma pokojami w których trzeba ochraniać Josepha otwierającego drzwi :| Przecież tam jest tak mała przestrzeń i tylu wrogów, że nie ma bata by uniknąć choć jednego uderzenia. Jedyna nadzieja w oślepiających bełtach. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 maja 2017 Opublikowano 13 maja 2017 Ej, po Akumu odblokowuje się kastet ta? Ciekawe jak bardzo pomaga w melee, może coś ułatwi speedrun. Cytuj
Pix 912 Opublikowano 14 maja 2017 Opublikowano 14 maja 2017 (edytowane) Bardzo pomaga. A jak masz jeszcze wymaksowane ataki melee, to większość przeciwników pada po jednym lub dwóch uderzeniach. Edytowane 14 maja 2017 przez Pix Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Od czterech dni próbuję przejść początek szóstego rozdziału, kiedyś przejdę to Akumu wierzę xDDD Tymczasem fajną tapetkę sobie znalazłem na ekran 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 19 maja 2017 Opublikowano 19 maja 2017 Sorry za post pod postem, ale muszę zostawić poradnik dla potomnych dotyczący szóstego rozdziału na akumu. Męczyłem się z tym pier.dolonym poziomem (a w zasadzie jego początkiem, w płonącym budynku) pięć dni, więc w końcu rozkminiłem i wiem co i jak, dlatego jeśli zaczynasz tryb Akumu, to przeczytaj ten post, bo jeśli nie postąpisz według moich rad, to prawdopodobnie nie dasz rady tego przejść, po prostu. To nie jest trudne, to jest chore. A więc to jest recepta na przejście tej sekwencji w miarę bezproblemowo. Mnie wykminienie tego kosztowało jakieś 5-6h grania, prób i błędów. musisz zrobić następujące upgrade'y - stamina level 3 lub 4, oślepiające bełty level 3 lub 4 (wskazany 4), dobrze będzie też ulepszyć samą kuszę. Będzie to kosztowało trochę żelu, więc rozwalaj wszystkie skrzynki, zbieraj butelki, i co najważniejsze - zbieraj klucze i otwieraj skrytki (load i restart póki nie dropnie butla z 5k żelu). musisz mieć przynajmniej 12 części do bełtów na początku 6 rozdziału. Po prostu nie nadużywaj kuszy we wcześniejszych etapach gry, rozbrajaj pułapki jeśli czujesz się pewnie w minigierce, i na luzie będziesz tyle miał. parę naboi do pistoletu też będzie wskazane oczywiście. Gameplayowo wygląda to tak. pierwszy pokój: od razu albo biegnij w lewo, albo podleć do zombiaka po lewej, bo rzuca on bardzo celnie topór. Gdy podlecisz do niego i od razu uciekniesz, to zastopuje mu się animacja rzucania topora. W innym wypadku zginiesz po sekundzie. Kopnij wybuchową beczkę gdzieś na środek pokoju, strzel w nią tak by zabiło dwóch pierwszych zombiaków. teraz do pokoju powinno wejść trzech, nie atakuj ich, tylko biegaj dookoła pokoju unikając ich i kontrolując staminę. Wbrew pozorom nie jest to takie ciężkie mimo że zombiaki są bardzo szybkie powinieneś dać radę. Gdy Joseph otworzy drzwi, wbiegnij do nich. drugi pokój: tu musisz mieć przygotowane już cztery bełty oślepiające. Kopnij wybuchową beczkę w okolice Josepha, tak by spaleni zostali czterej wrogowie. Do pokoju powinno wskoczyć czterech kolejnych, nie walcz z nimi, stań przy Josephie i strzelaj oślepiającym bełtem na środek sali. Gdy zobaczysz że zombie wrócili do normalnego stanu, strzel znowu i powtarzaj ten manewr, cały czas stojąc przy Josephie. Gdy skończą ci się bełty, zrób kolejne, ale 6 powinno na trzecim lub czwartym levelu powinno wystarczyć. pamiętaj by nie strzelać bełtem gdy zombie wciąż mają tę animację oślepienia, bo zmarnujesz bełt, który na nich nie zadziała. Dobrze mieć to piekło za sobą, mam nadzieję że tę parę tipów komuś się przyda. Jakiemuś zdrowemu wariatowi 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi