orion50 632 Opublikowano 30 kwietnia 2012 Opublikowano 30 kwietnia 2012 Mamy nowy sezon, więc musiał powstać nowy temat. Rozpoczął się kolejny, miejmy nadzieję, że ostatni sezon bez Polaka w Formule 1. Do tej pory odbyły się 4 Grand Prix i muszę przyznać, że tegoroczna rywalizacja zapowiada się na niezwykle emocjonującą, o czym już mieliśmy się okazję przekonać. Nie ma dominacji RBR i to jest najważniejsze. Button z szansą na mistrzostwo (hura), silny Lotus, irytujący Rosberg a'k'a Britney, który poczuł się niezwykle pewnie bo dość fartownym zwycięstwie w Chinach oraz zaskakująco słabe Ferrari z jeszcze słabszym baby Felipe, który zaliczył dobry weekend w Bahrajnie, liczę na odbudowę formy Brazylijczyka. Zapraszam do dyskusji.
Gość pawel_k Opublikowano 1 maja 2012 Opublikowano 1 maja 2012 (edytowane) w końcu sezon w którym w połowie wyścigu nie muszę sprycować się kawą żeby nie usnąć z nudów co wyścig to nowe rozdanie, dużo emocji na torze, tylko bolidy dalej brzydkie szkoda mi tylko strasznie Alonso - kolejny stracony sezon w Ferrari... Edytowane 1 maja 2012 przez pawel_k
Magik 1 124 Opublikowano 1 maja 2012 Opublikowano 1 maja 2012 Bardzo cieszy fakt coraz wiekszej popularnosci sportow motorowych w Polsce. Fajnie ze na 1 stacji mamy wyscigi F1, MotoGP i F2 (Mirocha zdobyl pierwsze podium )
orion50 632 Opublikowano 2 maja 2012 Autor Opublikowano 2 maja 2012 Moim zdaniem tegoroczne bolidy, są OK. Przyzwyczaiłem się już do stopniowanych nosów, podoba mi się to. No tutaj zgadzam się z Magikiem, to jest plus. Dzięki tym relacjom, świadomość Polaków rośnie jeśli chodzi o sporty motorowe, mogą zobaczyć coś więcej aniżeli F1.
Magik 1 124 Opublikowano 2 maja 2012 Opublikowano 2 maja 2012 Placz o wyglad bolidow byl juz w 2009 roku...tak jest zawsze po wiekszych zmianach regulaminowych i po pewnym czasie zawsze sie do tego przyzwyczajamy:) Chociaz jak widze fotki z roku 2008 to troche zal dupe sciska.
orion50 632 Opublikowano 2 maja 2012 Autor Opublikowano 2 maja 2012 Mi bardziej leżą bolidy od 2009 wzwyż aniżeli te wcześniejsze myślę, że to kwestia gustu. Każdy bolid jest piękny, żadnego nie można nazwać brzydkim, poza tym, bolid ma być szybki aniżeli ładny
AdriAnima 39 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Przeglądam od jakiegoś czasu forum, ale widzę , że jest dosyć sucho jeśli chodzi o F1.. nie sądziłem, że jest aż tak małe zainteresowanie ..Szkoda, bo w tym roku wyścigi, są dosyć ciekawe Ciekawe jak wypadnie jutro Ferrari po poprawkach , obstawiam podium dla Alonso.
Magik 1 124 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Stawiam na fo ze Hamster zajedzie opony a sygra Ferdek lub jeden z Lotusow. Ewentualnie Perez z jednym stopem mniej
Gość Darude Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Maldonado z PP Niezłe cyrki bardzo ciekawy sezon . 2
Magik 1 124 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 C*ujowy przepis i przesadzona kara IMO. Zrozumialbym gdyby anulowali najlepszy czas i zaliczyli poprzedni. Albo po prostu potraktowali jako Q3 bez czasu (wkoncu w Q3 niektorzy wogole nie zaliczaja okrazenia). Ale wykluczenie goscia tez z Q2 i Q1 gdzie przeciez wszystko bylo OK jest dla mnie nieporozumieniem. Ponoc w McLarenie polecialy glowy.
orion50 632 Opublikowano 13 maja 2012 Autor Opublikowano 13 maja 2012 (edytowane) W McLarenie od jakiegoś czasu dzieje się coś niedobrego, mam nadzieję, że szybko się pozbierają. Co do dzisiejszego wyścigu to wielkie brawa dla Pastora, który pojechał świetny wyścig, chociaż wydaje mi się, że gdyby nie Pic, to musiałby zadowolić się drugim/trzecim miejscem. Jednak nie chcę mu ujmować, świetny występ. Piąty wyścig i piąty zwycięzca. Alonso również bardzo dobrze, Ferrari poczyniło ogromny postęp. Obrazek gdzie Alonso dubluje Felipe, był bardzo wymowny... Chciałbym widzieć minę Montezemolo po wczorajszym wyniku Massy i po dzisiejszym wyścigu. Fernando ma 65 pkt, a Massa 2 pkt. troszkę za mało jak dla mnie. Cieszy słaba postawa Red Bulla, nie przepadam z nimi Szybkie Lotusy, brawa dla Kobayashiego, Hamilton również bardzo ładnie się przebił. Acha, zapomniałbym. Wyczynu Schumachera nie będę komentował, ja bym mu podziękował za współpracę.. Edytowane 13 maja 2012 przez orion50
AdriAnima 39 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Uff.. Zaczynam lubić Formułę jeszcze bardziej niż kiedyś. Już nie pamiętam tak dobrego GP Hiszpanii. Walka do ostatniego zakrętu, to było to. Fernando pokazał dzisiaj swoją prawdziwą klasę, dobrze widzieć, że Ferrari szybko wyciąga wnioski na podstawie swoich błędów i po testach w Mugello, bardzo dobrze poprawia bolid. Brawo Hamilton! Bardzo dobrze przebił się przez cały peleton i zaliczył dobrą pozycje. Lotus świetnie punktuje, a co do Schumachera.. hmm. W 80% była to jego wina, porażka :X. No i w końcu pozostaje nam rodzynek "Maldonado", to był jego dzień. Pokazał , że ma jaja ze stali i pod wpływem ogromnej presji jest w stanie kręcić dobre czasy. Za 2 tyg. moje ulubione GP. Hell yea!
Magik 1 124 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Pozar w garazu Williamsa. Kilka osob zabrano do szpitala, poki co nie wiadomo czy sa jakies powazniejsze poparzenia. https://www.youtube.com/watch?v=H9QLET_u1DA
Zarathustra 616 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Kimi ponoć był niezadowolony z wyścigu, ale chyba by nie podpalił zwycięskiego teamu za to... A tak poważnie świetny sezon, zawsze coś się dzieje, zero nudy.
Gość szpic Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Kimi ponoć był niezadowolony z wyścigu, ale chyba by nie podpalił zwycięskiego teamu za to... A tak poważnie świetny sezon, zawsze coś się dzieje, zero nudy. to bardziej wyglada na robote schumachera. Pewnie dowiedzial sie ze Senna tam jest
Gość szpic Opublikowano 24 maja 2012 Opublikowano 24 maja 2012 http://www.sportfan.pl/artykul/34438/ekspert-f1-ujawnia-powrot-kubicy-jest-prawie-niemozliwy
Gość Darude Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 (edytowane) No i po kwalifikacjach .Schumi wygrał ! Szkoda ,ze cofka o 5 pozycji .Mercedesy wydają się być mocne na to GP . Edytowane 26 maja 2012 przez Darude
Colin 1 974 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 mogli już go zostawić na PP, przynajmniej nikomu w ogon by nie wjechał a tak to ma 4 cele przed sobą. widać że red bull po zmianach nie potrafi się odnaleźć. szkoda buttona za to cieszy postawa lotusa i massa jakby się ogarnął.
Gość Darude Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 (edytowane) Widzę ,że niezła nuta ironii sie pojawiła .Równie dobrze mogł zająć 5 czy 10 pole .Drewnem czasu nie wywalczył i też nikt nie odpuszczał. Edytowane 26 maja 2012 przez Darude
Colin 1 974 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 owszem, należą mu się słowa uznania za ten wyczyn. tor jest trudny a bolid nieźle mu ustawili. nie zmienia to jednak faktu że cały sezon póki co na minus. dnf'y przez głupie błędy albo co najgorsze pociąganie innych za sobą.
triboy 973 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 I kolejny pech Shumiego A już miałem nadzieję, że po kwalifikacjach w Monaco, rozkręci się na dobre.
Colin 1 974 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 jeden z moich ulubionych torów ale sam wyścig taki sobie. na plus: grosjean + perez manewr vettela na nawrocie kiedy łyknął alonso msc out nicole bez stanika na minus: wygrana hama postawa ferrari, szczególnie alonso forma buttona
triboy 973 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Można znaleźć gdzieś w sieci wyścigi do ściągnięcia, ale z polskim komentarzem?
Colin 1 974 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 w ciągu paru dni powinien być na torrentach. sam tak zaległości nadrabiam. fajnie że wrócili na hockenheim. o wiele lepszy tor od nurba. cieszy postawa alonso i buttona. vettel w końcówce ładnie odwalił. pewnie beknie za to w kolejnym wyścigu bo klasyfikacji chyba już nie zmienią, a powinni. hamilton też na plus edit: vettel jednak dostał 20 sec kary co przesunęło go na 5 miejsce.
Dud.ek 2 054 Opublikowano 22 lipca 2012 Opublikowano 22 lipca 2012 Najlepszy był zdublowany Hamilton który sie ścigał z Vettelem
Rekomendowane odpowiedzi