Skocz do zawartości

The Elder Scrolls Online

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spread.jpg

Do dyspozycji będziemy mieli cały kontynent Tamriel, a akcja zostanie umiejscowiona na tysiąc lat przed wydarzeniami ze Skyrim. Szefem projektu jest Matt Firor (twórca Dark Age of Camelot). Premiera w przyszłym roku (gra jest już w produkcji od kilku lat) na PC&MAC. Jutro pierwszy teaser.

• Plusik 1
Gość Szprota
Opublikowano

Wiadomo coś na jakim silniku gra będzie smigac?

Bo w internecie krąży plotka że gra nie będzie oparta na Creation Engine(silnik z Skyrima) tylko na silniku ze SW TOR.

Ale patrzac na te obrazki nie wydaje mi się ze to jest silnik ze Sw Tor.;)

Czekam z niecierpliwiscia na pierwsze szczegóły tej produkcji

Gość Orzeszek87
Opublikowano
  W dniu 4.05.2012 o 00:15, MajorZero64 napisał(a):

Trochę jaj brakuje w tym designie. Liczyłem na coś w stylu Skyrim. No cóż.

zalezy to od krainy w jakiej się znajdujemy, po screenach rozpoznaje morrowind i wyglada kozacko :yahoo:

pierwszy screen- vivek? zbroja dunmerów, obrońców świątyni.

jedyne co sie martwie to problemy z optymalizacja jak to zwykle maja gry bethesdy.

Gość Szprota
Opublikowano
  W dniu 4.05.2012 o 05:49, Orzeszek87 napisał(a):
  W dniu 4.05.2012 o 00:15, MajorZero64 napisał(a):

Trochę jaj brakuje w tym designie. Liczyłem na coś w stylu Skyrim. No cóż.

jedyne co sie martwie to problemy z optymalizacja jak to zwykle maja gry bethesdy.

i jeszcze cholerne bugi jak to zawsze od gier z Bethesdy

Opublikowano

Szczegółowe informacje z GI:

Pokaż ukrytą zawartość

Gość Orzeszek87
Opublikowano

szczerze to nie kupiłbym tego tytułu, chyba że zrobią rzeczywiście cos ciekawego, ale watpie.

ZROBILI BY FALLOUTA MMO W KOŃCU.

Opublikowano
  Cytat
-The game world is very large relative to Skyrim

lol to akurat (pipi) mowi, bo skyrim jest malutki.

Wolałbym zwykłe multi, ale skoro już robią mmo to niech chociaż dungeony wyglądają jak z D&DO..

Opublikowano (edytowane)

Nędza straszna. Wziąć jedną z ciekawszych serii RPG, pozbawić ją wszystkiego co czyniło ją unikatową, i zrobić z tego n-tego przeciętnego MMO napędzanego hypem i marką, z którą poza tytułem ma niewiele wspólnego.

Że to MMO widać już chociażby po żeńskich zbrojach z perfidnymi dekoltami - główny czynnik reklamowy tego gatunku gier...

Dziękuję, postoję.

EDIT:

Generic teaser:

http://www.gametrailers.com/video/debut-teaser-the-elder/729819

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Taki z tego TES jak z koziej dupy trąba. Przecież to wygląda jak WoW. Mi tam ryba bo jeszcze Skyrim nie przeszedłem a jeszcze dodatki się szykują. Cieszę się z rozwoju sytuacji bo MMO pożerają od groma czasu a TESO byłby świetną okazją by wciągnąć się w ten gatunek. "Byłby" gdyby nie wyglądał jak WoW, który nie jest wart złamanego grosza.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

To pewnie przez te pandy, ludziom się w głowie pomieszało. W każdym nowym mmo widzą odniesienia do WoWa lub ogromną dla niego konkurencję.

Wiązałem duże nadzieje z TES Online... póki nie zobaczyłem screenów i nie przeczytałem niektórych ustaleń dot. samej gry podanych przez MBeńka.

Edytowane przez Humulin
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.gram.pl/news_8APlHOu1_The_Elder_Scrolls_Online_nie_bedzie_kompatybilne_z_drugim_sniadaniem.html

Gdybym nie wiedział, to bym pomyślał, że EA maczało tu swe palce. ;p

Czyli generalnie szykuje się hack'n'slash, prawdopodobnie z toną quick time events, zabezpieczony na ewentualną możliwość wydania gry na kĄsole w przyszłości.

Parsk.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Szczerze, gdyby mi pokazali materiały z tej gry obok jakiegokolwiek innego fantasy mmo (chociażby nadchodzącego Neverwinter), to bym nie potrafił wskazać który jest który.

No ale F2P MMO jest teraz dochodowe i trendy, więc wszyscy się na gatunek rzucają.

Obudźcie mnie, gdy Bethesda nauczy się tworzyć coś więcej niż ładne światy, bo dobrej fabuły to ja u nich nie widziałem od... nigdy.

Opublikowano

To jeżeli ja mówię nie na temat... to tak samo Ty, bo Bethapisda (jak ich pieszczotliwie nazywam) nie robią TESO a jedynie wydają ;)

Poza tym ich gry może nie zachwycają main story ale świat, jego bogactwo i lore "dodatkowe" jest przez wielu rozchwytywane.... a to własnie są elementy znacznie ważniejsze w MMO niż "fabuła".

Dwa: skąd założenie, że to ma być F2P (przynajmniej na launchu)? Bo ja nigdzie nigdy nie widziałem sprecyzowanego info na temat modelu biznesowego.

Trzy: każde fantasy RPG/MMO które bierze na celownik realistyczny styl graficzny jest bardzo podobne do siebie. Ciężko jest odróżnić RIFT, AION etc po screenach. Dopiero mechanika walki, rasy i ewentualne inne style graficzne (ToR czy WoW) wprowadzają jakieś różnice. Tutaj bym się akurat nie czepiał.