Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

ta generacja się już skończyła ani M$, ani $ony nie pokazali nic fajnego (to że tu czy tu pojawło się kilak fajnych gierek nic nie mienia) :( nikt nie wypuszcza nowych IP... których jest jak na lekarstwo

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 51,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Są jeszcze elementy zręcznościowe, zagadki itp. Ale jak widać Cage jest na to za tępy. Podejrzewam, że jakby ktoś się uparł, to finalny produkt mógłby przejść z zamkniętymi oczami.

• Beyond to nie gra.... no (pipi)a tak bo nie strzela się, nie ma (chyba) broni i tony łusek więc w oczach potencjalnego xbota to nie gra.   Oczywiście jakby Cage jebnął CKM-a na plecach Ellen Page (b

• Myślę, że Vita podobnie jak i PSP kieruje się do innej grupy odbiorców, a summa summarum nawet jeśli sprzedażowo przegra z armią casuali smartfonowych czy 3ds-owych, to i tak wyjdą na swoje. Ten kto

Opublikowano

Na Vitę zapowiedzianych jest co najmniej 20 tytułów, w tym takie "crapy" jak Assasin's Creed: Liberation, Call of Duty: Black Ops Declassified. Persona 4, Little Big Planet... Faktycznie trup jak ch.uj. Akurat na konfie był AC i trochę ogółów, ale to nie znaczy że nic się nie tworzy ;)

tłuczesz w CoD`a na PS3, bierzesz Vitę żeby pograć w coś "innego" włączasz CoD`a! Przemieliłeś AC na wszystkie możliwe sposoby, chcesz odpocząć, włączasz Vitę i grasz w ? W Assasina ! Wow ale tym razem babką, wypas... to samo tyczy się LBP, Mortali itd. itd... na tą konsolę nie ma nic świeżego i nie dziwię się ludziom, że czują się zdegustowani...

Edytowane przez butch.stein

Opublikowano

ta generacja się już skończyła ani M$, ani $ony nie pokazali nic fajnego (to że tu czy tu pojawło się kilak fajnych gierek nic nie mienia) :( nikt nie wypuszcza nowych IP... których jest jak na lekarstwo

Nic sie nie konczy - zapowiedziano wiele ciekawych gier, Ubisoft pokazal Watch Dogs, a Sony Beyond i Last Of Us - masz nowe IP. ;)

Generalnie szalu nie ma, ale sa gry i to niezle, jak juz jest lipa to na PS Vita. ;) Czekamy na konferencje Nintendo - mam nadzieje, ze pozamiataja. :)

Edytowane przez saptis

Opublikowano

... mam nadzieję że to sarkazm ...

Opublikowano

Nie widzialem konfy Sony ale z tego co piszecie to nie warto bylo siedziec do 3:00. Dla mnie poki co zarzadzil material pokazany na GT miedzy konferencjami. Nowy Metal i 1313 (StarWarsy wiec sie jaram ale tak jak myslalem beda to po prostu Girsy). No i typ, z ktorym byl wywiad odnosnie 1313 powiedzial, ze demo zrobili na PC co utnie wszelkie spekulacje bo graficznie wyglada swietnie i na obecnych konsolach to taka grafa moze byc co najwyzej w menu.

Poki co wygrywa Ubi ale czuje, ze big N moze zarzadzic.

Opublikowano

... mam nadzieję że to sarkazm ...

Bynajmniej. :)

O nowych IP pisalem wyzej, a ciekawe gry to np. nowy Gears Of War: Judgment, Halo 4, Forza Horizon, Resident Evil 6, Dead Space 3, Tomb Raider - mega sie zapowiada, Rayman Legends, God Of War: Ascension, Playstation Battle Royale All-Stars, Assasins Creed 3, Splinter Cell. Blacklist, Far Cry 3. :)

Jak widac ta generacja jeszcze sie nie skonczyla, patrzac wlasnie na takie tytuly wiadomo, ze bedzie jeszcze w co grac.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

>Zapowiedź 20 portów z PS3 na Vitę

(pipi) oni w Sony niczego się nie nauczą xD

Mam nadzieję, że Nintendo w tej generacji stłucze im tyłki tak jak w poprzedniej na polu handheldów. Martwi mnie jednak kondycja 3DSa (...tragiczna) i niesamowity wzrost gierek w AppStore.

Opublikowano

Myślę, że Vita podobnie jak i PSP kieruje się do innej grupy odbiorców, a summa summarum nawet jeśli sprzedażowo przegra z armią casuali smartfonowych czy 3ds-owych, to i tak wyjdą na swoje.

Ten kto mówi, że to są porty na Vitę, ten się po prostu bardzo myli. Port to definicyjnie przeniesienie gry w skali 1:1 z jednej platformy na drugą. Tak np. było gdy z PSP wychodziły Syphon Filtery czy GTA na PS2 (ale później, nie wcześniej). Tymczasem dla przykładu wspomniane Syphon Filtery na PSP nie były portami, tylko pełnoprawnymi kolejnymi częściami sagi. I tak będzie z AC, LBP (augumented reality i touchscreen'y dadzą tej grze nowe możliwości), i każdym innym. Oczywiście będą też typowe porty z lekkimi unowocześnieniami jak zapowiedziany Street Fighter X Tekken. Choć akurat pewnie w kraju gdzie Vit jest więcej, możliwość zagrania z kimś poza domem jest czymś smakowitym ;)

Poza tym będą też takie gry jak Warrior's Lair, Phantasy Star Online 2 (MMORPG na handhelda!), Time Travelers, Sound Shapes... A przecież gdzieś tam daleko wiadomo że robią się i Hitman, i Killzone, czy Bioshock.

A co do rynku casual, ravenie to już od dawna AppStore jest poza zasięgiem, skoro żeby przebić się tam i zdobyć dużo dobrych ocen, to trzeba gry za darmo rozdawać np. w jakiś dzień i to czasami całkiem duże. No chyba, że gra jest wyjątkowa na tyle, że nie potrzebuje takiej akcji.

Opublikowano

Osobiście też nie odczuwam większej ekscytacji. Halo to halo, kiedyś się zagra, Gearsy to gearsy itd.

Zaintrygowało mnie smart glass od M$, ciekawa sprawa.

Z nowych rzeczy: Tomb Raider, ludziska narzekają, że to nie to, ale osobiście nie mam nic przeciwko takiemu podejściu do tematu, nowa gra od Quantic Dream (może w końcu na Xie wyląduje), no i Watch Dogs. Reszta mnie nie interesuje. Może The Last of Us jak się kiedyś PS3 skombinuje.

Nintendo jak to Nintendo, jedzie własnym torem i właściwie chwała im za to.

@raven_raven

Co do wzrostu ilości gierek w Appstore, nic do tego nie mam, jeżeli te gry mają sens. Logiczne, strategie czy przygodówki, a nawet niektóre platformery świetnie współgrają z ekranem dotykowym, gorzej się rzecz ma z TPP, czy FPS - tutaj mamy totalne nieporozumienie.

Opublikowano

ogólnie targi mi się podobają i pokazują,że jednak jeszcze coś mocy w konsolach siedzi, taki AC3,Beyond, GoW:A,tLoS,nowy Sprintel i Tomb Raider wyglądają obłędnie. 2013 to będzie wspaniały rok dla tej generacji i jej godne pożegnanie

małym szokiem do mnie oferta ps+ . doszli chyba do wniosku,że lepiej dawać 10 gier co miesiąc i mieć za to 199zł rocznie niż dalej patrzeć bezczynnie na rynek gier używanych gdzie nie mają ze sprzedaży nawet grosza - BRAWO :)

Opublikowano

Na razie:

Najlepsza konfa:Ubisoftu

Najgorsza:Microsoft

Opublikowano

Nie, zdecydowanie SONY i kazdy, kto uzywa mozgu to powie.

Gdzie te exy mendrek? xDDDDD

Juz odkurzasz move? xD

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

mamy dwóch przedstawicieli Mocy na forum: Czezkiego i Medrka, czekam z niecierpliwością na pojedynek na miecze świetlne (albo jeden będzie łapami, a drugi żarówą machał)

Opublikowano

cat-fight10.gif

;)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Watch Dogs jest poki co najwiekszym, pozytywnym zaskoczeniem - Ubisoft pozamiatalo ta zapowiedzia ! :woot: Gra zapowiada sie nadwyraz ciekawie i do tego bardzo dobrze sie prezentuje !

Za to prowadzaca konferencje Ubisoft byla po prostu daremna - nie nadaje sie na taki event, zreszta ten gosciu tez byl dretwy. :wacko:

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Myślę, że Vita podobnie jak i PSP kieruje się do innej grupy odbiorców, a summa summarum nawet jeśli sprzedażowo przegra z armią casuali smartfonowych czy 3ds-owych, to i tak wyjdą na swoje.

Ten kto mówi, że to są porty na Vitę, ten się po prostu bardzo myli. Port to definicyjnie przeniesienie gry w skali 1:1 z jednej platformy na drugą. Tak np. było gdy z PSP wychodziły Syphon Filtery czy GTA na PS2 (ale później, nie wcześniej). Tymczasem dla przykładu wspomniane Syphon Filtery na PSP nie były portami, tylko pełnoprawnymi kolejnymi częściami sagi. I tak będzie z AC, LBP (augumented reality i touchscreen'y dadzą tej grze nowe możliwości), i każdym innym. Oczywiście będą też typowe porty z lekkimi unowocześnieniami jak zapowiedziany Street Fighter X Tekken. Choć akurat pewnie w kraju gdzie Vit jest więcej, możliwość zagrania z kimś poza domem jest czymś smakowitym ;)

Poza tym będą też takie gry jak Warrior's Lair, Phantasy Star Online 2 (MMORPG na handhelda!), Time Travelers, Sound Shapes... A przecież gdzieś tam daleko wiadomo że robią się i Hitman, i Killzone, czy Bioshock.

A co do rynku casual, ravenie to już od dawna AppStore jest poza zasięgiem, skoro żeby przebić się tam i zdobyć dużo dobrych ocen, to trzeba gry za darmo rozdawać np. w jakiś dzień i to czasami całkiem duże. No chyba, że gra jest wyjątkowa na tyle, że nie potrzebuje takiej akcji.

No ok, jeśli masz ochotę siedzieć przed TV i grać w Asasyna, wyjść, nie wiem chociażby na dwór, popykać przy piwerku na swoim handheldzie i zaś chcesz napieprzać w to samo, tylko z inną historią i z użyciem dotykowego ekranu nie czując przy tym krzty niesmaku to Ci gratuluję. Nie rozumiem jak można tak uparcie twierdzić, że coś jest OK skoro takie nie jest. W komentarzach do zmiany statusu naśmiewasz się, że N pokaże "Zapewne nowe IP takie jak Mario, Zelda, Mario Karts..." podczas gdy w innym temacie, w tym samym czasie bronisz polityki SONY, które na swoje nowe dziecko wypuszcza, mniej lub bardziej, usprawnione czy odświeżone wersje gier z konsol stacjonarnych. Jak takie zachowanie się nazywa chyba pisać nie muszę...

Opublikowano

mamy dwóch przedstawicieli Mocy na forum: Czezkiego i Medrka, czekam z niecierpliwością na pojedynek na miecze świetlne (albo jeden będzie łapami, a drugi żarówą machał)

Będą się siłować na kciuki. :P

Opublikowano

Poszedlem rozczarowany po konfie Sony, wstalem teraz - czuje to samo.

Chcialem kupic PSVite, ale na razie sobie odpuszcze, bo powtorki z PSP, czyli grania na handheldzie w gry z duzej konsoli, nie mam ochoty znowu przezywac. Z gier na PS3: The Last of Us wyglada jak Uncharted z Ellen Page i brodatym Nathanem. <_< Poki co, nie zainteresowalo mnie. Beyond: Two Souls - kochalem Heavy Rain, ale nie wygladalo to zachecajaco pod wzgledem fabuly. Liczylem na cos "realistycznego", a tutaj znowu jakies duchy, zaswiaty, magiczne moce blablabla. Dajcie spokoj. Nic wiecej mej uwagi nie przykulo na konfie Sony.

Ubisoft zainteresowal mnie tym calym Watch Dogs, ale to i tak multiplatforma, wiec ogram w to na PC, w lepszej grafie niz na kAsoli.

Podsumowujac, obie firmy rozczarowaly. Trzeba sie ludzic, ze w przyszlym roku pokaza wreszcie next geny. Bez nowej generacji wszystko bedzie nadal wygladac jak DLC, a developerzy malo beda inwestowac w nowe IP, bo trzymaja juz pomysly na przyszle lata. Zobaczymy jeszcze N, ale Wii U mnie KOMPLETNIE nie interesuje.

Edytowane przez Jacobss

Opublikowano

Sony wypuszcza w lutym swoją nową konsolę, a 4 miesiące później na największych targach zapowiada na nią jedynie dwie gry:/ nie rozumiem ich polityki, nadzieja w tym że na Gamescom czy TGS czymś zaskoczą, ale nadzieja matką głupich. Ja osobiście nie mam w co grać na Vicie. W (pipi)e mam gry z PSP, PSX czy porty z ps2.

Opublikowano

Oby Wii U bylo jednak mocne, a premiera jak najszybciej!!!!

I nowy model 3DSa, bo potrzebuje kieszonsolki z prawdziwego zdarzenia, a nie ps 2,5 portable.

Opublikowano

to co sony robi z vitą to porażka. mi się wydaje,że jest jeszcze gorzej niż przy okazji psp, a konkurencja jest 100 razy mocniejsza niż wtedy.

dalej nie widzę, na horyzoncie ani jednego tytułu, który byłby potencjalnym system sellerem. Lepszego Wipeouta mam na ps3, podobnie jak Uncharted.

Gdzie Monster Hunter?Gdzie specjalne GTA na Vitę?Gdzie chociażby nowe Locoroco?Gdzie gameplay z CoD'a?

Opublikowano

Widać, że nie za bardzo masz pojęcie o AppStore. Jeśli gierka jest dobra, to sama się wypromuje. Są setki stron łowiących ciekawe appsy, na każdym większym forum jakieś tematy z propozycjami fajnych appek (nawet na tym tutaj jest taki temat!), ludzie zresztą sami między sobą ciekawe propozycje wymieniają np. na Twitterze (sam tak kilka dni temu wciągnąłem się w Plague Inc., polecam). Ciężko się przebić, jeśli ma się słabą propozycję a to tylko dlatego, że jest tyle ciekawych innych pozycji już.

Twoje słowa może mają odniesienie w Sklepie Play (dawny Android Market), tam faktycznie ciężko coś ugrać, ale to dlatego, że użytkownicy Androida piracą na potęgę i po wydaniu 1,5k zł na telefon żal im wydać 50 zł na kilka dobrych gierek, lepiej zapie,rdolić.

I tak, wiem, że gry na Vitę to nie są stricte porty, ale nigga plz, to jest powtórka z rozrywki, znowu "duże" gry na "mały" sprzęt = kicha.

EDIT: Czeski dobrze prawi. Dawać mi tu 3DS Lite z dwiema gałkami w standardzie i mnie nie ma. Do tego czasu wystarczą mi Pokemony Black2/White2 ;).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Juz odkurzasz move? xD

Śmierdzi od twoich postów kompleksami SONY. Cuchnie wręcz. Każdy twój post to jakiś podjazd do PS. Masz coś z garem?

Opublikowano

Juz odkurzasz move? xD

Śmierdzi od twoich postów kompleksami SONY. Cuchnie wręcz. Każdy twój post to jakiś podjazd do PS. Masz coś z garem?

lol

kompleksy sony ... wtf