Gość ragus Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Ewentualnie możesz w opcjach wrócić do obrony z 11ki. Cytuj
easye 3 376 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 w rankingach i meczkach ligowych ze znajomymi stara obrona jest zablokowana. Cytuj
pele15 3 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) krupek1, na pewno ja hehe. w 12 mam 12 sezon właśnie i nie wyobrażam sobie nie grać trybu menadżerskiego w nowej fifie. nie wiem czy to uzależnienie i uwielbienie ale kżda nowa fifa jest dla mnie lepsza i w każdej za pierwszym podejściem widzę dużo nowych rzeczy. puki co ta część jest troszkę trudna ale wiadomo, do opanowania. błędów tej gry na razie nie potrafie wymienić gdyż ich nie dostrzegam. dla mnie na bardzo duży plus to demo. jest ktoś z kartą chętny na kupnofify poprzez pss? Edytowane 13 września 2012 przez pele15 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 i tak każdy wie, że fifa czy pes liczy się tylko w graniu ze znajomym/przez internet. granie z komputerem jest choja warte 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) Również ominąłem 12, więc nowy system obrony był mi obcy. Bawiłem się dzisiaj nim trochę i chcę poradzić się wymiataczy, czy nie robię karygodnych błędów w obronie. A więc tak, w polu staram się nie za bardzo nie odbierać piłki kwadratem(guzik od strzelania), a ograniczam się jedynie do trzymania X i klikania co jakiś czas R1 po to, aby drugi, nie sterowany przeze mnie gracz również wykonał "contain". I teraz właśnie, ogólnie wszystko jest ok do momentu, gdy komputer znajduje się przed 15 metrem. W tym momencie próbuję wyczuwać, kiedy wciskać kwadrat, no ale cóż, raz to wychodzi, a raz nie. Na forach czytałem opinie, że niektórzy w ogóle nie używają kwadratu, a zamiast tego szybko naciskają wielokrotnie X. To jak to w końcu jest? Odbieracie kwadratem? Może jakieś inne metody? Czy ograniczanie się jedynie do "contain" w polu to dobry pomysł? Edytowane 13 września 2012 przez ragus Cytuj
pele15 3 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) sosnaa, to raczej każdy wie.. ragus, można np trzymać L2 i wyczuć przeciwnika i "wpaść" na niego. w taki sposób też da rade odebrać piłkę. podstawą w obronie jest trzymanie L2 nawet jak odbierasz pilke w normalny sposób. Edytowane 13 września 2012 przez pele15 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 (edytowane) od 12tki obrona jest utrudniona. Teraz musisz wyczuc moment, by odebrac poprawnie pilke, naciskajac strzal wystawiasz noge do odbioru. racej usprawniona ..mi nie raz sprawia taka sama frajde jak gra w ataku xD Edytowane 14 września 2012 przez Szymek_PL_ Cytuj
Bartg 5 475 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Taktyczne rzuty wolne http://www.youtube.com/watch?v=XmYsEW7Ic-k Cytuj
easye 3 376 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 (edytowane) racej usprawniona ..mi nie raz sprawia taka sama frajde jak gra w ataku xD No tak, to najlpesza zmiana wzgledem poprzednich wersji, teraz nawet obrona wymaga umiejetnosci, a nie trzymania 1 przycisku... Ktos moze mi lopatologicznie wytlumaczyc jak ustawic wolnego z 3 zawodnikami. Wciskam LB+Strzal podchodzi 2 zawodnik, przywoluje 3go. Jak mam zrobic, by dopiero 3 strzelal, a pozostali przebiegali nad pilka ? Z bledow: wkurza mnie przeskakiwanie ekranu czasami, jakby lag. Mam nadzieje, ze w fullu to wyeliminuja. Dlaczego raz sklady sa aktualne, a raz przestawione ? Edytowane 14 września 2012 przez easye Cytuj
JoZi 14 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 (edytowane) (...) ta część Fify podąża drogą, która wyznaczyła Fifa12...te wszystkie zmiany z impact engine, odskakiwaniem piłki, ociężałością w sterowaniu i składaniu się do strzału dodają realizmu ale powodują z drugiej strony straszny odruch nerwowy u mnie Mam to samo - za dużo chyba nagrałem się (i nadal gram) w Fife 11 (i jednocześnie ledwie liżłem fife 12 grając w demo tejże) 11 jest bardziej "arcade" ale to mi odpowiada - np. odskakująca nagle od nogi piłka po mocnym podaniu na razie bardziej drazni niż cieszy (w sensie że jest coraz realniej), to samo ogarniecie obrony - na razie mam z tym problem Ale myślę że finalnie gdy kupie 13 (a nastapi to jak zamkną serwery 11) po kilkunastu meczach online docenie nową edycje. Bo potencjał ma na pewno większy niż edycja 11 - trzeba tylko to OGARNĄĆ Inna sprawa że granie z - jak ktoś już pisał - jest dla mnie nic nie warte i żeby sprawdzić realnie walory 13tki musiałbym zagrać z żywym przeciwnikiem albo online:) PS Z tym impact engine chyba przedobrzyli momentami - kilka razy się już zdarzyło jak grałem w demo że moi piłkarze bez piłki zderzali się ze sobą i przewracali obaj. Przecież w 'realu' na zawodowym poziomie takie sytuacje mają miejsce barrdzoo rzadko Edytowane 14 września 2012 przez JoZi Cytuj
RychuDTC 2 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Jak mnie wku***a ta niby inteligencja atakujących pokazują rękami niby biegną a w najważniejszym momencie sie schowają albo zatrzymają ehh =D ani 1 bramki jeszcze nie zdobyłem po klepce z LB fakt że gram na legendarnym ale w kółko są wyniki 0-0 =D dziesiątki podań i ciężko o kawałek wolnego miejsca że by wyłożyć lub uciec, chociaż może to i dobrze. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 dobra zaczynam powoli powoli ogarniac ten nowy system obrony Cytuj
adam16505 5 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 RYCHU Nie dziwne, trzeba pograć online bo z AI to chwilami naprawde mordęga jest. Ja też gram na legendarnym i wiem o czym mówisz ( ale i tak łatwiej niż w 12) Cytuj
easye 3 376 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 w MM podobno na starcie ma kosztowac 189 zl, dobra cena, biorac pod uwage fakt, ze pewnie jak co roku beda mieli 4 dni wczesniej. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 w MM podobno na starcie ma kosztowac 189 zl, dobra cena, biorac pod uwage fakt, ze pewnie jak co roku beda mieli 4 dni wczesniej. Trzeba brać Ja mam tylko jedną prośbę- niech gra nie oszukuje online, niech zazwyczaj wygra lepszy. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 Ach, już za chwileczkę, już za momencik. Nie mogę się doczekać. Ostatnią moją Fifą była odsłona 09. Cytuj
chm[u]ra 0 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 To troche FIF cie ominelo . Tez nie moge sie doczekac. Choojowo, e PES wychodzi pierwszy. Nawet rozwazam zakup pilki od KONAMI pogranie te kilka dni i sprzedaz po nieco nizszej cenie . Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 Zabrzmi prostacko ale nie obraźcie się - patrzę czy nie ma pirata, bo w momencie jak się ukazuje to znaczy że już grę można dostać. I jak PES jest od przedwczoraj tak FIFy nie ma. Żeby nie było, gram na oryginale na PS3 i czekam bardzo chcąc pograć online :-) PES mi nie podpasił, grałem z 20 godzin. Cytuj
easye 3 376 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 PES ma oficjalnie jutro premiere (jest juz w sklepach), FIFA dopiero 28. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 mega sa strzaly tak samo jak drybling xD http://www.ea.com/soccer/videos/ugc/135924609 1 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 mega sa strzaly tak samo jak drybling xD http://www.ea.com/so...s/ugc/135924609 na jakim poziomie trudności? wygląda na amatora patrząc na zachowanie obrońców Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 (edytowane) mega sa strzaly tak samo jak drybling xD http://www.ea.com/so...s/ugc/135924609 na jakim poziomie trudności? wygląda na amatora patrząc na zachowanie obrońców grane z kolega co nie zmienia faktu ze chociazby dla nowego dryblingu warto spradzic gre...masa frajdy Edytowane 20 września 2012 przez Szymek_PL_ Cytuj
raulos 19 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 (edytowane) Kocham ta gre, full manual world class, chcialem sie pochwalic brameczkami jest czym, sa takie rzeczywiste ta gra jest niesamowita. http://www.youtube.com/watch?v=SwYYvOsmNWI&feature=youtu.be http://youtu.be/iByGx3XGA5E http://youtu.be/E9mzfXjoI6U Zobaczcie na reakcje bramkarza w trzecim filmiku !! Edytowane 20 września 2012 przez raulos Cytuj
Czoperrr 5 124 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 Za(pipi)iste demo, 3 minuty połowa, ani gola nie zdążę strzelić a już koniec meczu. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 21 września 2012 Opublikowano 21 września 2012 Naprawdę fajne demko ,przyjemnie się gra .. szkoda ze tylko 3 minuty na połowę . Demo spodobało mi się do tego stopnia ze zastanawiam się nad kupnem fulla i chyba to uczynię patrząc na oceny jakie dostaje gra .... jak narazie same 9/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi