Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Mają mają :D ja nawet jak wygram to ta gra mnie wku**ia , tak co któryś mecz zawieszki , lagi opóźnienia itd, przeważnie w tych najważniejszych meczach o awans czy utrzymanie :D . A po 2 to z tymi podaniami itd to ja już po pierwszych 15-20min mniej więcej mogę się domyślić czy wygram czy nie bo widzę jak komp steruje moimi graczami (ustawianie się itd) i jakie podania wybiera itd mam na ręczne zmienianie graczy więc widzę co jeden mecz moi gracze wyprawiają a w nastepnym 100% różnicy. Ale to wszystko to jest pikuś na który aż tak nie zwracam uwagi najgorszy w tej grze jest SĘDZIA to co gwizda i daje kartki a co nie to to jest MAGIA 90% wślizgów w piłkę to faul dla niego a muśnięcie gracza którego się nawet nie zauważy to kartka :D no błagam...

• Odpowiedzi 859
  • Wyświetleń 125,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• jeden jedyny... poza tym zerowa komunikacja, do niedawna kazda pila kopana brzydsza niz u konkurencji, 11 nawet nie byla skalowana do 1080p itp.

• hahahahahahahaa zagrałeś parę meczów w demku i już wiesz wszystko na temat gry, ktora bedzie tak zajebista, ze mozg rozjebany. brawo

• ścierpła mi noga
    ścierpła mi noga

wolałbym, żeby wydali edycje rozszerzoną o jakieś 100 reprezentacji na licencji za dodatkową kase, niż jakieś podu*cone karty do ut

Opublikowano

No myślałem, że tylko u mnie z tymi podaniami coś się pochrzaniło... Wychodzę z kontrą 2 na 1, wystarczy podać do partnera z przodu i w piz..pipi-du podanie idzie do kolegi z tyłu... A sędziowanie to już lekkie przegięcie, idę bark w bark, nie używam żadnego przycisku i faul. Szkoda, że sędzia nie reaguje na to jak to mój napastnik dostaje wslizg od tyłu w polu karnym przeciwnika. Żeby to były jakieś sporadyczne akcje, ale tak się dzieje praktycznie co dziennie... A jak chcę zakończyć grę, bo akurat grałem Karierę to wchodzę w Sezony, by zaliczyć trochę punktów do rankingu. Zazwyczaj po 2-3 meczach jestem pewny zwiechy na arenie.

Opublikowano

ja tam nic nie odczulem ostatnio. moze przegrywacie i szukacie usprawiedliwienia ?

Opublikowano

Heh ja akurat dziś z 2 ligi w UT udało mi się wygrać mistrzostwo i w 2 lidze i w 1 lidze przy 7-1-1 (1liga) więc poszło fajnie, tak jak pisałem już te podania itd to pół biedy najgorsze jest te sędziowanie. Sam dzisiaj wysłałem pare wiadomości do ludzi co z nimi wygrałem że wynik jest niesprawiedliwy i że zasługiwali na zwycięstwo gdyż widziałem co sędzia i jego gracze niekontrolowani przez niego wyprawiają i po wygranej ta gra wkurza =/

Opublikowano

Właśnie strzeliłem bramę w sezonach w 3 minucie. Gościu uciekł. Dlaczego takie ucieczki pozostają w dalszym ciągu bez konsekwencji???

Opublikowano

Bo chyba od zawsze do 5 minuty mozesz wyjsc? Urodziliście sie wczoraj ? Imo zle to nie jest bo jak laguje to mozna wyjsc.

Opublikowano

Lol, przecież wyszukiwarka działa świetnie, znalezienie meczu na "ręcznych" to kwestia kilku sekund. No ale co ja tam wiem, rozegrałem dopiero 100 meczy na manualu i zawsze muszę czekać pół godziny na przeciwnika. Niech to! :confused:

No na Xie nie działa świetnie, chyba, że coś pozmieniali ostatnio (nie wiem, bo od 1,5 tygodnia nie grałem online). Szukanie ok 22 przez kilka dni z rzędu kończyło się fiaskiem, po przełączeniu na dowolne znajdowałem partnera do gry bez większych problemów (tylko, że z moim manualem granie z gośćmi grajacymi na asystach, kończyło się zwykle tekstem "jesteś najsłabszym gościem z jakim w życiu grałem", chciałem z sobą skończyć).

Zgadzam się, że sędziowanie w tej gierce, to śmiech na sali. Na jakieś 7 karnych jakie przeciwko mnie podyktowano 100% wyglądało tak, że walczyłem bark w bark, bez wciskania żadnego klawisza, przeciwnik nawet się nie musiał wywracać, wystarczyło, że się zachwiał i sędzia wskazywał na wapno. Za to wykaszanie moich napastników przed polem karnym, kiedy wychodzą 1-1, to najlepszym wypadku odgwizdanie faulu i pokiwanie palcem napastnikowi. W środku pola żółtka za to sypią się regularnie i to za to samo, za co są dyktowane karniaki. Nie jest to ozdobą każdego meczu, ale jest to częste

Opublikowano

To się przy okazji pochwalę, że właśnie wbiłem do 1 ligi w sezonach :D Oczywiście wszystkie mecze manual only, 74 miejsce w rankingu światowym na PS3. <skromniś>

Opublikowano

To się przy okazji pochwalę, że właśnie wbiłem do 1 ligi w sezonach :D Oczywiście wszystkie mecze manual only, 74 miejsce w rankingu światowym na PS3. <skromniś>

Grasz z samymi manualowcami, czy z każdym?

Opublikowano

Tylko z manualowcami, aż tak szalony to nie jestem, żeby grać z asystowanymi, szkoda nerwów :D

Opublikowano

Nadal nic z magicznymi minutami nie zrobili. 40-45 i 80-90 minuta to niemal pewne bramki. Dzisiaj brachol u mnie był, mówiłem mu trochę o tej fifie, powiedziałem o "magicznych minutach" i akurat w meczu, który grałem miałem tego idealny przykład. Mecz wyrównany, prowadzę 2:0, cały czas się męczymy (ja i przeciwnik) i nagle 81. minuta, gość strzela i się posypało, skończyło się na 4:2 dla mnie. No to jest przesada, w znacznej większości meczów tak mam, że w tych minutach padają bramki. Nie jest to spowodowane kondycją, zmianami formacji, zmianami stylu gry, tylko po prostu w tym momencie znacznie większa jest szansa, że nam wejdzie.

A poza tym - ten nowy patch niby poprawia błędy w wymawianiu nazwisk w polskiej wersji (a że mam X360, to muszę grać na PL) - ja przedtem nie uświadczyłem, żeby powiedział inne nazwisko, za to teraz po patchu non stop coś takiego ma miejsce - nagle się okazało, że mam w drużynie w UT według Szpaka zupełnie inny skład, rzucał randomowymi nazwiskami.

Edytowane przez Linek

Opublikowano

Nadal nic z magicznymi minutami nie zrobili. 40-45 i 80-90 minuta to niemal pewne bramki. Dzisiaj brachol u mnie był, mówiłem mu trochę o tej fifie, powiedziałem o "magicznych minutach" i akurat w meczu, który grałem miałem tego idealny przykład. Mecz wyrównany, prowadzę 2:0, cały czas się męczymy (ja i przeciwnik) i nagle 81. minuta, gość strzela i się posypało, skończyło się na 4:2 dla mnie. No to jest przesada, w znacznej większości meczów tak mam, że w tych minutach padają bramki. Nie jest to spowodowane kondycją, zmianami formacji, zmianami stylu gry, tylko po prostu w tym momencie znacznie większa jest szansa, że nam wejdzie.

A poza tym - ten nowy patch niby poprawia błędy w wymawianiu nazwisk w polskiej wersji (a że mam X360, to muszę grać na PL) - ja przedtem nie uświadczyłem, żeby powiedział inne nazwisko, za to teraz po patchu non stop coś takiego ma miejsce - nagle się okazało, że mam w drużynie w UT według Szpaka zupełnie inny skład, rzucał randomowymi nazwiskami.

Dokładnie, ja mam tak w trybie kariery, 80 minuta i konsola głupieje nagle rzuca się z takim presingiem, że hey :). Ale trzeba to wykorzystać bo zazwyczaj z tyłu dużo miejsca zostaje heheh

Opublikowano

A ja nie kojarzę minut, kojarzę tylko że słabszymi drużynami ciężko mi było dowieźć 1:0 czy 2:0 do końca. Raz miałem 3:0 i przegrałem 3:4. I w sumie koleś zaczął strzelać jakoś kolo 80tki... hmmm... może coś w tym jest?

Opublikowano

Po nowym patchu na razie nie wywaliło mnie ani razu z gry, nie było zwiechy na arenie w sezonach :)

Opublikowano

Ale w trybie kariery dalej wywala między sezonami.

Opublikowano

Mam dwa szybkie pytania:

- utworzyłem swoją gwiazdę w trybie kariery (zawodnik) [z utworzoną game face], jak ją dodać do składu na stałe? To znaczy, by moja gwiazda mogła być także do użytku w pojedynczym meczu, czy w karierze (trener). W FIFA 12 wystarczyło przenieść w edycjach składów zawodnika do innego składu, a tu na liście zawodników (w edycji składów/transferach) nie widzę mojej gwiazdy.

- da się jakoś zmienić karnację stworzonej gwiazdy (z użyciem game face)? W 12 o ile pamiętam była opcja karnacji dostępna po dodaniu twarzy, tutaj w 13 jest to zablokowane. A karnacja dopierana jest na podstawie zdjęcia, jak będzie za ciemne to zrobi z nas Afroamerykanina.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Mam dwa szybkie pytania:

- utworzyłem swoją gwiazdę w trybie kariery (zawodnik), jak ją dodać do składu na stałe? To znaczy, by moja gwiazda mogła być także do użytku w pojedynczym meczu, czy w karierze (trener). W FIFA 12 wystarczyło przenieść w edycjach składów zawodnika do innego składu, a tu na liście zawodników (w edycji składów/transferach) nie widzę mojej gwiazdy.

- da się jakoś zmienić karnację stworzonej gwiazdy (z użyciem game face)? W 12 o ile pamiętam była opcja karnacji dostępna po dodaniu twarzy, tutaj w 13 jest to zablokowane. A karnacja dopierana jest na podstawie zdjęcia, jak będzie za ciemne to zrobi z nas Afroamerykanina.

Na oba pytania odp jest jedna : nie idzie niestety kolego :(

Opublikowano

Gra tu ktoś regularnie w tryb kariery? Macie tak że co jakiś czas zawodnik jest niezadowolony i chce odejść? Ja tak miałem kilka razy, pojawiały się szablony tych komunikatów, ze 3 razy chyba po jakimś czasie dawałem nowy kontrakt (bo niektóre faktycznie były niskie) i potem zawodnik był zadowolony i mówił że zostaje, czasem też sam zmienił zdanie. Dziś z kolei, klub sam mi wytransferował Neymara do Realu za 98,5 mln Euro (22 lata, overall 92). Dziwne jest to że sam wytransferował a ja dostałem tylko info że jest sprzedany, nie miałem żadnej oferty do zaakceptowania/odrzucenia jak zazwyczaj mam. Przed transferem pojawiały się szablony o tym że piłkarz się nie zaaklimatyzował mimo że grał u mnie 2,5 roku ;o no i w styczniowym okienku, dostałem info od zarządu że go sprzedali.

Gra chyba losowo wybiera te szablony rozmów, przynajmniej w części sytuacji, niektóre pasują ale niektóre nie, ale te dotyczące odejścia są zbyt częste i irytujące.

Opublikowano

A który grasz sezon? Ja jestem w połowie drugiego i jeszcze nie miałem takiej sytuacji żeby piłkarz odszedł nie informując mnie. Ale również kilka razy musiałem podpisywać nowy kontrakt, więc podwyższałem gażę i zostawali.

A co do online sezonów- też często macie żółtą piłkę w pełnym słońcu? :)

Opublikowano

A który grasz sezon? Ja jestem w połowie drugiego i jeszcze nie miałem takiej sytuacji żeby piłkarz odszedł nie informując mnie. Ale również kilka razy musiałem podpisywać nowy kontrakt, więc podwyższałem gażę i zostawali.

A co do online sezonów- też często macie żółtą piłkę w pełnym słońcu? :)

Trzeci sezon w połowie. Ale nie o to chodzi że nie poinformował mnie, bo jak napisałem są te szablony "konwersacji" z menedżerem, tylko że został sprzedany przez zarząd klubu i to oni dali mi info o sprzedaży. Sam piłkarz w końcu stwierdził że odchodzi i potem dostałem tą wiadomość że zarząd zdecydował go sprzedać za 98,5 mln. Szkoda, ale przynajmniej pobiłem rekord transferowy :D

Opublikowano

Takie banialuki są w każdej Fifie. Czasem myślę- skoro rozgrywka/gameplay jest na takim fachowym, realistycznym poziomie (szczególnie w tym roku, ja nie wiem co oni mogą wymyśleć w przyszłym), to czemu wreszcie twórcy nie skupią się w pełni na dopieszczeniu tak ważnych szczegółów jak te pie.rdoły o których rozmawiamy co roku? Może tym Fifa14 powinna się reklamować?