danielskii 155 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Dobra tak sobie obmyslilem mojego DH. Nie wiem czy to ma sens wiec prosilbym o jakies wtepne porady co zmienic. Wiem ze za jakis czas wszystko sie wyklaruje ale chcialbym sie poradzic bardziej doswiadczonych graczy co moglbym wstepnie ulepszyc. http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#bcXVSQ!efb!YcbYYb Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 ja bym wywalił skill 3 smoke screen ale jak wolisz, zwróć uwagę tez na to, że jak wybierasz okienko z skillami mozesz zmienic jej "kategorie" kliknij na skill nr 3 i masz zakładkę DEFENSIVE i strzałeczki w lewo/prawo i mozesz zmienic sobie skille, imo akurat z Defensive nie widze dla siebie żadnego skilla za to w innych az żal korzystac tylko z jednego z kilku do wyboru Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Jak dla mnie DH jest mało ciekawą postacią (słabiej wg wypada tylko Czarodziej). Build nastawiony na dmg. http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#WRPjkQ!eYb!cZbaZb Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 11 maja 2012 Autor Opublikowano 11 maja 2012 Shankor w sensie umiejetnosci cz design czy jak? mi akurat podoba sie klimat tej postaci w sumie jeszcze WD jest niezly. No i Barb standartowo reszta z monkie na czele kompletnie mi nie leza;) (null) Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Ogólnie rzecz ujmując granie tą postacią sprawia mi mało frajdy w porównaniu do WD lub barba, które są dla mnie debeściakami. Niżej w mojej hierarchii frajdy jest tylko czarodziej. Cytuj
Bellevar 6 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Co myślicie o takim buildzie dla DH? http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#bcYjkP!cUe!bZZaZb Jakieś sugestie mile widziane. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 (edytowane) Ogólnie rzecz ujmując granie tą postacią sprawia mi mało frajdy w porównaniu do WD lub barba, które są dla mnie debeściakami. Niżej w mojej hierarchii frajdy jest tylko czarodziej. a jak dla mnie ta postac sprawia mi najwiecej frajdy. najnizej jest czarodziej i barb obok wd ale nie wchodze do topikow o buildach tych postaci zeby to glosic. twoj build ma za duzo aoe za malo single target dmg, boss cie zje. i moze to tylko ja ale zamiast sentry zawsze wybiore vault. @bellevar. zamienilbym entanglig shot na bola shot albo nawet hungering arrows. do snare masz juz caltrops (entanglig kompletnie mi nie podpasowal w becie) w rapid shot zamienilbym rune na withering fire. Edytowane 12 maja 2012 przez Gattz Cytuj
Bellevar 6 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 @bellevar. zamienilbym entanglig shot na bola shot albo nawet hungering arrows. do snare masz juz caltrops (entanglig kompletnie mi nie podpasowal w becie) w rapid shot zamienilbym rune na withering fire. Wielki dzięki. Już poprawione Myślę, że teraz już będzie dobrze - http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#WcYjkP!cUe!ZaZaZb Jeszcze tylko dorwać w miarę szybko jakiegoś porządnego crossbowa i będzie już w ogóle elegancko Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 przydaloby sie przy tym tez zmienic cull the weak na sharpshooter i moze custom engenering na hot pursuit albo vengence. ewentualnie steady aim albo tactical advantage jesli zmienisz sentry na vault Cytuj
Bellevar 6 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Sharpshooter ustawiłem ale custom engineering na bank zostawiam bo planuje tak często jak się da korzystać z sentry, caltrops i marked for death, a wydłużenie czasu trwania tych skilli o całe 100% na pewno się przyda. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 jako ciekawostka. build ktorym obecnie lvluje. trzecia pasywna zdolnosc mozna zignorowac bo jeszcze nie odblokowalem slotu. reszta sie zgadza http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#WcYdgj!bYe!aaaZa Cytuj
bombay 0 Opublikowano 16 maja 2012 Opublikowano 16 maja 2012 Jak dla mnie DH jest mało ciekawą postacią (słabiej wg wypada tylko Czarodziej). http://eu.battle.net...PjkQ!eYb!cZbaZb jak slabiej wypada czarodziej to troche pograj a wtedy pogadamy Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 19 maja 2012 Opublikowano 19 maja 2012 wiesz ze to samo moze ci powiedziec kazdy dh? subiektywne odczucie zalezne od stylu gry i osobistych preferencji bo na papierze wszystkie klasy sa rowne i kazda moze przejsc sama inferno. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 jakby ktos mial klopoty z 2 bossem z aktu 4 na inferno to tutaj macie dobra strategie: Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 kolejny build specjalnie na bossa ktorego nagralem: Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 2h crossbow as a weapon of choice, czy po prostu lecimy z tym co mamy najlepszego obecnie? A dwa, nie ma statów pokazanych Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 obecnie ciagle jestem w dylemacie miedzy lukiem a 2h crossbow. w party zdecydowanie wole uzywac luku i to go szybciej bym nazwal moim weapon of choice. na diablo okazal sie on jednak za szybki (2.39 ataku na sekunde) i przeszkadzalo mi to w efektywnym kitowaniu. kusza okazala sie tutaj wygodniejsza w uzyciu. specjalnie dla ciebie w przerwie meczu nagralem: Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Ja tam jestem newbie totalny w kwestii DH, ale... Czy 1h crossbow z pasywką Archery i itemami na Crita i AS to głupi pomysł? Niby wiadomo, że 2h biją mocniej ze skilli (% weapon dmg), ale AS i częste kryty na papierze wydaja się niezłe. Tylko nie wiem czy lepiej 2x 1h czy 1h + quiver. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 jaki skill u dh zadaje najwięcej dmg? korzystam z strzały zywiołów/huraganu strzał pod ppm. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Zależy jak na to patrzeć. Per hit - Spike Trap z Long Fuse ;p Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 moze inaczej, jakiego/jakich skilli uzywacie do walki kuszami\łukami lub poleccie build pod duzy dps Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Rapid Fire z Bombardment bije mocno, ale wymaga specyficznego celu by być efektywnym. Elemental Arrow z Ball of Lightning bije mocno i aoe. Na single target pewnie Hungering Arrow z Devouringiem. Ale to wszystko zależy czy mowa o ogólnym buildzie na wszystko, czy wchodzimy w szczegóły i rozmawiamy o konkretach takich jak single target, aoe, dot etc. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 najmocniejsze jest cluster arrows z amunicja na misie. daje rade odpalic oba na 100% crit chance z sharpshootera i jesli wszystkie 3 granaty z kazdej spadna na wrogow to mamy najwiekszy dmg w grze. dodatkowy plus jest ze mozna odpalic ss tuz przed zadaniem dmg i ominac z obu reflect dmg. minus jest taki ze wybuch obejmie tylko moby z poczatku a granaty moga upasc tak ze nie zrania (nadal dosc skuteczne na goniace cie championy bo zawsze je trafisz i same wbiegaja na granaty) najskuteczniejsze i najczesciej stosowane jest jednak polaczenie ball of lightning z hungering arrow. gdy masz 100% crit chance z sharpshootera to strzelasz z ball lightning i gdy pierwszy z nich trafi to uzywasz hungering arrow. powod taki ze od momentu gdy ball lightning zada dmg leci twoja 1 sekunda 100% crit i w tej sekundzie zadajesz dmg z wolnych ball lightning ktore wystrzeliles i szybkich hungering arrows. do tego zasieg tych kulek jest niesamowity, potrafi zranic wroga gdy strzelam w przeciwna strone jesli jest blisko. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 @Gattzu jesteś 100% sure, że Sharpshooter odpala się w chwili zadania dmg, a nie w chwili wystrzału? ja za mało grałem, więc się nie wypowiadam - jeno pytam. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 si. dopiero jak cos trafi to leci ta 1 sekunda. beczki niestety tez sie wliczaja. resetuja go tez jakies dziwne rzeczy jak uzycie tp czy zmiana eq. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi