Skocz do zawartości

Wymagania sprzetowe Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra gre mam, czas na sprzet. Zeby nie zasmiecac tamtego tematu pisze tutaj ;)

Raczej laptop. Ktos wrzuci mi jakas propozycje abym mogl komfortowo zagrac w diablo 3. Czyli sporo wyzej niz na minimalnych i dodatkowo nie wydal duzo kasy na sprzet. Ile mniej wydal bym na komp stacjonarny? Bez monitora ale z systemem niestety.

Gość szpic
Opublikowano

komp za jakies 600-800 zl pociagnie ( mi bete ciagnal komfortowo)

Opublikowano

Gdzie sie kupuje kompa za 800 zl?

Jeszcze ewentualnie moge zmodernizowac kompa ktorego mam ale nie wiem czy jest sens i mi sie chce.

Taka mam plyte

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NSLI/

Musialbym wymienic procek i grafe. Teraz mam AMD x2 4200.

Na zalecanych pogram na max detalach? Wejdzie na ta plyte 5600 procek? Jaka karte musze kupic zeby dzialala?

Mam 2 gb ramu Zasilacz 450w.

Komp 5letni xd

Opublikowano

Ile mniej wydal bym na komp stacjonarny? Bez monitora ale z systemem niestety.

Komp stacjonarny =/= komp stacjonarny. Możesz wydać 2.500 zł a możesz wydać 6.000 zł.

System (Win 7) to jakieś 300 zł or so.

Opublikowano

Obniżałeś rozdziałkę kiedyś na LCD? Obraz traci na jakości na maksa.

Na LCD tylko natywna rozdzielczość matrycy.

A co do wielkości matrycy, wszystko zależy. Lapa chcesz nosić gdzieś poza chatą czy tylko w domu? Jeździsz autem czy nie? Jest mimo wszystko lekka różnica między 15' a 17' jeśli chodzi o gabaryty. Jak bym MUSIAŁ kupić lapa, to bym brał 14 z 720p no ale ja mam stacjonarnego kompa,więc lap byłby jako drugi komp. Gdybym miał używać tylko lapa to pewnie 17' bym brał, z tym że TEŻ 720p

Opublikowano

A tak teraz trochę inaczej. Zawsze w grach na pc jak się nie ma kompa co ciągnie wszystko na maxa trzeba chwilę posiedzieć w ustawieniach grafy i szukać tych najoptymalniejszych. Może ktoś już obczaił jakie opcje graficzne najlepiej wyłączać/obniżać żeby uzyskać najlepszy przypływ fps'ów przy jak najniższym spadku jakości... :) ? I tak ogólnie to w d3 gracie mając 30fps, czy jednak 60fps w przypadku tej gry to podstawa?

Opublikowano (edytowane)

w becie właśnie pierwsze fragmenty gry pamiętam tragicznie chodziły. Potem nagle się robiło z dwa razy lepiej. Ten początek jakiś taki nieogarnięty

Edytowane przez QstomPL
Opublikowano

Obniżałeś rozdziałkę kiedyś na LCD? Obraz traci na jakości na maksa.

Na LCD tylko natywna rozdzielczość matrycy.

A co do wielkości matrycy, wszystko zależy. Lapa chcesz nosić gdzieś poza chatą czy tylko w domu? Jeździsz autem czy nie? Jest mimo wszystko lekka różnica między 15' a 17' jeśli chodzi o gabaryty. Jak bym MUSIAŁ kupić lapa, to bym brał 14 z 720p no ale ja mam stacjonarnego kompa,więc lap byłby jako drugi komp. Gdybym miał używać tylko lapa to pewnie 17' bym brał, z tym że TEŻ 720p

Laptop do diablo i standardowych rzeczy jakie robi sie na kompie ;) nie bedzie jezdzil nigdzie ze mna.

Np ten

http://www.proline.pl/?p=ASUS+N73SV-TY195VS8

duza roznica byla by w szybkosci dzialania diablo jesli bylby 15?;))

Jak widzicie ze pojdzie diablo na tym?

Opublikowano (edytowane)

Mi tez beta zaliczala delikatne spadki FPSow co jakis czas na High, jednak zmienilem jakosc cieni na Medium i wszystko bylo ok. Kumpel mial to samo na pc, ktory ciagnie BF3 w 1080p.

edit:

od siebie polecam Samsunga RF511 (z i5 i GF'em GT540M). Beta dzialala bezproblemowo. :)

Edytowane przez Qvstra
Opublikowano

Mi tez beta zaliczala delikatne spadki FPSow co jakis czas na High, jednak zmienilem jakosc cieni na Medium i wszystko bylo ok. Kumpel mial to samo na pc, ktory ciagnie BF3 w 1080p.

edit:

od siebie polecam Samsunga RF511 (z i5 i GF'em GT540M). Beta dzialala bezproblemowo. :)

Gram na tym samym laptopie i Full smiga az miło

Opublikowano

Ja polecam ustawić fizykę i cienie na low. Gra zyskuje na płynności. Ja mając kompa piątej świeżości gram z ok 80-100 fps-ów. Tekstury na high, cienie na medium, fizyka na low i clutter na high. Gram 1440x900 AA włączone.

Opublikowano

http://allegro.pl/dell-vostro-3550-i5-2520m-4gb-500gb-hd6630-win-7-i2330805977.html

pojdzie? na jakich detalach? interesuje mnie bardzo plynna rozgrywka, nawet w sytuacjach kiedy na ekranie jest kilkadziesiat potworow i mnostwo czarow.

Na forum diablo pisali ze nawet na zintegrowanych kartach chodzi w miare. Ja zdecydowalem sie na gf 540m i procek i7 troche wyzej w rankingu niz ta karta co podales. A stosunek ceny do jakosci niezly.

Chyba sie na to zdecyduje

http://allegro.pl/asus-x53sv-k53sv-i7-2670qm-8gb-750g-7200-gt540-win-i2336970478.html

Gość _Milan_
Opublikowano

wow, na tym asusie mozna pracować nawet na stacji kosmicznejj MIR.