Stona 569 Opublikowano 15 maja 2012 Opublikowano 15 maja 2012 Wiadomo ocebe, a tylko ja mam śmiałość do założenia tego tematu chyba Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 15 maja 2012 Opublikowano 15 maja 2012 wchodzisz na ah. patrzysz na ile wycenila konkurencja itemy podobnego poziomu i zgapiasz albo nie. 1 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Może mi brać Diablo-forumowska pomoże w dylemacie. Wypadła mi Natalya's Gaze (set dla DH, hełm). Z całkiem za(pipi)istymi statami (wg przegladarki itemow na stronie Blizza). Screen: http://img14.imageshack.us/img14/3167/nataob.jpg I teraz pytanie. Sprzedać za golda, jak tak to za ile? Za ile wy byście wystawili taki item. Czy może poczekać i sprzedać na RMAH. Za ile tam by mogło zejść? Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Mysle, ze 3-4kk to najnizsza cena. Dobre staty toto ma., Cytuj
Gość kaz_ Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Ja bym powiedział, że mega przeciętny hełm, ale dla kolekcjonerów to nie lada gratka. Jeżeli ci się chce czekać do RMAH to z garść euraków będzie warty, przynajmniej na początku. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 No własnie... to takie całkiem łądne combo Dexa, Resistów, + fakt że kolekcjoner chętnie wyrwie taki item nawet jeżeli nie jest mega-imba. @kaz_ Garść euraków to wg Ciebie? Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 niestety helm jest bardzo slaby. armor? ressist all? martwe staty na helmie dla dh i imo nikt tego nie wezmie za wiecej niz 400k (choc wiadomo nooby z kasa sie trafiaja) jedyny dobry stat na natalya gaze to crit chance(ponad 4%) i wysoki chance to fear (w okolicach 7%) to byla moja realna subiektywna ocena jako kogos z main dh. (wszyscy co streamuja i maja ponad 100k dps tez olali vit/armor/resistance. mi wystarcza 15k hp i resisty ponizej 20) obiektywna ocena: podobna wersja tego itemu jest na ah za 9kk bid i 10kk bo wiec mozesz go podciac na 8kk (jego ma wiekszy armor i strenght twoja ma 20 wiecej dexu) co do rmah to jest to niestety nadal zagadka bo nie wiadomo niczego i rynek przezyje niezle trzesienie ziemi. kluczowe bedzie po ile ludzie zaczna tam sprzedawac gold i po ile bedzie wtedy na allegro/ebay itp kazda cena jest wiec zgadywaniem i wrozeniem z fusow Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 (edytowane) i wysoki chance to fear (w okolicach 7%) Wg strony Blizza najwyższy możliwy Chance to Fear wynosi 5,1% (przedział to 1% do 5,1%)... to jak możesz mieć 7%? O.o A dwa, mówisz o pure opłacalności statów (na której się nie znam, nie gram DH aż tak, więc wierzę na słowo) - a trza wliczyć chyba tez jakiś "pociąg" ludzi do setów. Sentyment, zamiłowanie kolekcjonerskie etc, nie? Edytowane 8 czerwca 2012 przez Kazuun Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 faktycznie z fear podalem za duzy. na ah widze ze jest tez z 5.1 fear i 18% mf i dex czyli imo lepszy zestaw niz twoj za 1kk co do skladania seta to zwykle ludzie sie decyduja na niego tylko jesli pierwsza czesc dostali z dropa bo set jest ogolnie rzecz biorac gdzies tak mid++ gdy zlote itemy plus ewentualny bardzo dobry legendary to juz high end pelna geba. sentyment i zamilowanie kolekcjonerskie to mozna z czesci po 400k zlozyc Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 sentyment i zamilowanie kolekcjonerskie to mozna z czesci po 400k zlozyc I hate You xD Ja sam chce sobie złożyć (wydropić/kupić) Zunimasse kiedyś... ot po prostu by ją mieć. Nawet nie do używania (ofc staty musza być ok, a nie że kupie z STR i Dex ;p) Cytuj
Gość Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Wystaw za bida i już, jak nie wiesz za ile i nie chcesz sprzedać za tanio. Z jednej strony wystawianie za samego bida jest nieopłacalne, bo niektórzy bidować nie chcą, bo wtapiają kasę bez pewności na zakup, ale z drugiej jest to najlepsza opcja, jeśli sprzedajesz coś z super statami, bo jak ludzie zobaczą, to przez następne półtora dnia będą farmić, żeby wygrać. Tak jak ja dziś wstałem o 7 rano, żeby przypilnować bida na zbroje, taką, której od tygodnia nie widziałem lepszej. 12.6 miliona w plecy. xD Choć akurat to była rarka, z legendarami jest trochę inaczej, bo ludzie znają perfect staty, to raz. A dwa, to fakt, że legendary dropią non stop, więc nikt nie ma ciśnienia, że na podobny item trzeba będzie czekać kolejny tydzień. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 z bidem jest raczej ten problem ze cwaniaczki nie biduja bo wola poczekac do tej ostatniej minuty aukcji i snipowac aukcje. Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 w wowie jak ktos przebijal twojego bida to dostawalem zwrot kasy na maila. tutaj sie ja traci? o_o Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 dostajesz ja w swojej zakladce "completed" co przy wojnie na bidy tuz przed koncem aukcji denerwuje Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Pewnie nie jest to mega osiągnięcie ale Natalia opuściła me progi w zamian za 6 baniek. Zawsze coś Cytuj
paxx 32 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Wpadło mi oko umysłu chyba nawet całkiem dobre staty http://imageshack.us/f/716/legenadry.jpg/ ile golda jest to warte Cytuj
Gość Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 To jest nic niewarte. Może parę groszy dla kolekcjonera legendarnych śmieci. Monkowie szukają raczej Spojrzenia Tzo Krina http://eu.battle.net/d3/pl/item/tzo-krins-gaze z dużym dexem i socketem. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Hmm, leveling item. Legendary na leveling kosztują czasem nawet śmieszne 20k. Kasy się nie zbije. Widząc ile masz kasy, co CI dropi etc wnioskuję, że robisz NM. Czemu więc biegać z tarczą? NM i Hell spokojnie możesz z dualem Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 Ja uważam, że dual jest cienki i całą grę biegałem 2h a teraz dopiero w 3 akcie nightmare założyłem tarczę. Druga broń tylko trochę zwiększa nam dps i oczywiście daje jakieś magiczne właściwości, ale tarcza daje nam o wiele lepszego defa i też daje swoje bardzo dobre magiczne właściwości. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Ale NM jest tak samo mindless jak Normal. Po co tam def? Na żadnym charze nie budowałem defa wcześniej niż na A4 Hell i nigdy surv nie był dla mnie problemem. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 No nie wiem. Szczerze powiedziawszy to potrafią sieknąć. Ile masz hp na nightmare act 3? Ja np. 12k i potwory walą po 1-2k, no to chyba nie jest już jakoś mocno komfortowo? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Nie pamiętam ile mam, bo żadnej postaci nie mam już na NM od dawna Cytuj
Gość kaz_ Opublikowano 11 czerwca 2012 Opublikowano 11 czerwca 2012 (edytowane) Nic nie warte. Chociaż nie zauważyłem, że to bracersy, tam roll statsów jest niższy niż na innych częściach. Polecam poszukanie odpowiedników w AH, przecież można szybko znaleźć po statystykach. Edytowane 11 czerwca 2012 przez kaz_ Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 11 czerwca 2012 Opublikowano 11 czerwca 2012 no właśnie w tym problem, że nie ma takich. Są to prawdopodobnie najlepsze bracersy dla barba na ten lvl xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi