Harbuz 954 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Pamięta ktoś może cytat-zagadkę o tym kto tak naprawdę rządzi w królestwie: bogacz, król, dowódca armii, septon? Nie pamiętam kto o tym mówił i kiedy, a było to bardzo dobre. 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 to chyba varys opowiadał. 1 Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Jeden z najlepszych fragmentów serialu jak i książek. W ogóle rozmowy tych dwóch i posiedzenia małej rady to esencja CoK. 4 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 kwietnia 2015 Opublikowano 3 kwietnia 2015 martin wrzucił nowy rozdział sansy na swoją oficjalną stronę. Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 (edytowane) Hej ludzie... Jestem jakiś rozdupcony od czasu gdy zdradziecki grubas obwieścił w formie zakamuflowanego nekrologu, że serial wychodzi przed książkę. Wiem, że historia w tych mediach się rozjeżdża, ale ma również wiele wspólnego. Teraz już w ogóle odechciało mi się oglądać serial i czekać na książkę. Byle gimperka będzie na bieżąco, nie będzie już można straszyć typa na libacjach grubymi spojlerami, tyle lat być z Martinem, a ostatecznie zostać zepchniętym na drugi plan, ehhhhhhhhhh. Macie podobnie ? Normalnie na luzaczku będziecie oglądać serial a następnie czytać książkę ? A może odpuszczacie serial w oczekiwaniu na tom i odłączacie w międzyczasie neta ? A może jednak całkowity ban dla leniwej masary i jej licencji ? Czekam na info na gg. Edytowane 16 marca 2016 przez Tankietka Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 16 marca 2016 Opublikowano 16 marca 2016 Nie czytałem książek i nie zamierzam. Trochę beka z ludzi narzekających, że serial wyprzedza papier. Mam nadzieję, że pomogłem. 2 1 Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 Hej ludzie... Jestem jakiś rozdupcony od czasu gdy zdradziecki grubas obwieścił w formie zakamuflowanego nekrologu, że serial wychodzi przed książkę. Wiem, że historia w tych mediach się rozjeżdża, ale ma również wiele wspólnego. Teraz już w ogóle odechciało mi się oglądać serial i czekać na książkę. Byle gimperka będzie na bieżąco, nie będzie już można straszyć typa na libacjach grubymi spojlerami, tyle lat być z Martinem, a ostatecznie zostać zepchniętym na drugi plan, ehhhhhhhhhh. Macie podobnie ? Normalnie na luzaczku będziecie oglądać serial a następnie czytać książkę ? A może odpuszczacie serial w oczekiwaniu na tom i odłączacie w międzyczasie neta ? A może jednak całkowity ban dla leniwej masary i jej licencji ? Czekam na info na gg. olewam nowy sezon tego sredniego serialu ze wzgledu na mozliwe spoilery 1 Cytuj
django 549 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 Tak jak mówi. Serial zaczął słabować już jakiś czas temu więc tym bardziej nie mam potrzeby by to oglądać Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 (edytowane) Tyż prawda, trzeba sobie dać z tym spokój. Właściwie to beczka z oglądających jedynie upośledzony serialik. Edytowane 20 marca 2016 przez Tankietka Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 21 marca 2016 Opublikowano 21 marca 2016 Właściwie to beczka z marudek. Nie mam czasu na opasłe tomiska i kilkanaście ciekawszych pozycji do przeczytania niż bzdety Martina. Typy będą czekać aż stary im z łaski może książeczkę napisze zanim pier.dolnie w kalendarz plus zgrzytać zębami jak to im się tv z papierem rozjeżdża. lmao ja w tym czasie sobie na spokojnie serialik do kolacji pooglądam Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 21 marca 2016 Opublikowano 21 marca 2016 Ludzie, którzy nie czytali książek siłą rzeczy nie mają pojęcia, o czym mówią i nie powinni się wypowiadać na ten temat. Jak się zaczęło od książek, to można być trochę wkur.wionym, że uniknięcie spoilerów będzie praktycznie niemożliwe, niezależnie od tego, czy się będzie oglądało sezon 6, czy nie. 3 Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 21 marca 2016 Opublikowano 21 marca 2016 Zawsze można nie oglądać serialu i unikać stron z możliwymi spoilerami. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 23 marca 2016 Opublikowano 23 marca 2016 Trzeba by było też unikać ludzi, którzy oglądają serial. O krwawych godach swego czasu gadali wszyscy. Na szczęście serial już trochę się znudził widzom i spowszedniał. O głośnych wydarzeniach z ostatniego sezonu mało kto mówił. Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Opublikowano 19 sierpnia 2017 winds of winter w styczniu w usa, potwierdzone info na zlocie fanów od typa z polskiego wydawnictwa <ok> 3 lata później ...... GRRM ty chu.ju :( Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Teraz już przysięgał na wszystko, że nowa część ukaże się w 2018 roku. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Opublikowano 20 sierpnia 2017 ja już kutasowi nie wierzę :D Szybciej by było jakby zmarł i jakiś inny autor dokończył. W przypadku koła czasu Jordana wyszło idealnie. Tam też koleś przesadzał z laniem wody i rozciągał historie do niepotrzebnych rozmiarów po czym się mu zmarło. Umierając dał notatki z gotowym zakończeniem (jak sobie życzył aby historia smoka odrodzonego się skończyła) młodemu autorowi i fanowi jego książek (Sanderson). Przy okazji dla niego to była katapulta do sławy i ładnie zamknął wszystkie wątki. W sumie ostatnie tomy pisane przez sandersona czytało mi się lepiej niż 3-4 wcześniejsze pisane przez starego autora. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Ponoć chce jeszcze wydać jakąś książkę o Targaryanach najpierw, także podejrzewam, że w 2018 o nich, a w 2019 wraz z ostatnim sezonem serialu wyjdą wichry zimy. Potem ostatni tom pewnie dużo szybciej wyjdzie, bo jestem na 99% pewien, że gruby podpisał deala z HBO, że nie wyda książek dopóki serial się nie skończy, bo tak to mają większą oglądalność. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 29 kwietnia 2018 Opublikowano 29 kwietnia 2018 W dniu 19.08.2017 o 02:41, Masorz napisał: Teraz już przysięgał na wszystko, że nowa część ukaże się w 2018 roku. No jednak nie Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 1 maja 2018 Opublikowano 1 maja 2018 Juz teraz zaczal porownywac cala swoja sage do tworczosci innych autorow, ktorzy swoich dziel nie skonczyli. Dobrze, ze chociaz ten serial w przyszlym roku bedzie, przynajmniej koncowke poznamy w ten sposob. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 24 października 2023 Opublikowano 24 października 2023 A tymczasem prawie 6 lat później: https://naekranie.pl/aktualnosci/gra-o-tron-george-r-r-martin-1698129685 No to jeszcze minimum 3-4 lata Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 24 października 2023 Opublikowano 24 października 2023 Wyjebane już mam w te książki, dawno przestałem wierzyć w słowa grubasa. Jak wyjdzie to się przeczyta, jak nie to trudno. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 24 października 2023 Opublikowano 24 października 2023 On chyba celowo, dla fejmu, chce zostawić tą serię niedokończoną... Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 24 października 2023 Opublikowano 24 października 2023 Póki kasa się zgadza, to nie wyda kolejnej części. W międzyczasie ukazał się Ogień i Krew oraz nowy serial, więc ma za co żyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi