Figaro 8 222 Opublikowano 28 listopada 2012 Opublikowano 28 listopada 2012 wszystko pieknie, gra fajna (choc nie moge znalezc automatu VF), jeno te randomowe walki doprowadzaja do szalu... sa zbyt czesto i chyba nie da sie ich pominac Cytuj
saptis 620 Opublikowano 29 listopada 2012 Opublikowano 29 listopada 2012 W pelnej wersji na pewno beda ciche buty i bransoletka, ktore umozliwiaja unikanie walk - niestety zazwyczaj te rzeczy mozna zdobyc dopiero w dalszym etapie gry. Ja korzystalem z tego w poprzednich czesciach - przydaje sie bo walki potrafia czesto wydluzyc droge do celu. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Wlasnie odwiedzilem oficjalna strone gry Yakuza 5 i oto co mozna tam przeczytac (google translate): Dreams 5 Yakuza, who do come true" on a regular basis every week from December 11, 2012 inWe will deliver updates to the "Extra Content" additional elements of a total of 8 times. Scheduled for delivery in the "extra" content such as missions and special items pack, Offers plenty of play elements that broaden. Moreover, all available free of charge. To chyba pierwszy dodatek: 2P "Taiko no Tatsujin" "Virtua Fighter 2" 2P offline playground "darts" 2P offline playground "Bowling" 2P offline Play Spot "billiard" 2P offline costume change: "soul" Hakata Kiryu costume change: "schoolgirl" Haruka Fight-relief (Bulletproof glass amulet of stamina emissions Royal / toughness Emperor / Taurina + + / Assassin Spear /) Pack-Enjoy Kamuro town (Thursday / Friday, sure auto high medal / high settings) Edytowane 12 grudnia 2012 przez saptis Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 17 grudnia 2012 Autor Opublikowano 17 grudnia 2012 W pierwszym tygodniu od premiery Y5 w Japonii sprzedała się w liczbie 356 757 egzemplarzy: http://www.siliconera.com/2012/12/16/yakuza-5-sales-remain-relatively-stable-in-japan/ Świetny wynik i oby tylko ta liczba rosła. Co się tyczy demka to pograłem tylko chwilkę ale muszę przyznać, że fajnie przenieśli Osakę w tej wersji. Do tego parę nowych animacji,lekko poprawiona grafa tu i tam, no i duży plus za momentalne przechodzenie do walk z oprychami. Pytanie teraz kiedy i czy w ogóle wyjdzie ta część na zachodzie. Coś Sega siedzi cicho w tym temacie. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 18 marca 2013 Opublikowano 18 marca 2013 Dziwna cisza panuje w kwestii wydania najnowszej Yakuzy w Europie, mam nadzieje, ze Sega niebawem cos oglosi bo ta gra po prostu musi sie u nas ukazac. Mam nadzieje, ze ze wzgledu na koncowke obecnej generacji Sega nie porzuci wydania tej gry poza Japonia bo dla mnie to jedna z bardziej oczekiwanych gier. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 18 marca 2013 Opublikowano 18 marca 2013 Jeśli Ps4 zadebiutuje w europie tak jak Ps3 czyli na początku 2014 to nie widzę przeciwwskazań by pojawiła się na koniec 2013. Choć faktycznie ta cisza jest dołująca Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 19 marca 2013 Opublikowano 19 marca 2013 Nie marudzic tylko podpisywac! http://gematsu.com/2013/03/fan-run-yakuza-5-localization-campaign-launched Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 Odpowiedz na maila dotyczacego lokalizacji w Ameryce. I cannot comment.Stay tuned to the Sega site.Good information. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 W końcu coś się ruszyło , mogliby się w końcu przestać droczyć z graczami i podać tą datę. Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 29 maja 2013 Autor Opublikowano 29 maja 2013 (edytowane) Kurcze,niech to będzie prawda z tą lokalizacją bo już praktycznie straciłem nadzieję na wydanie Y5 na zachodzie i rozważałem pomału import. Oby w najbliższych dniach/tygodniach się to ostatecznie wyklarowało. Najbardziej rozbudowana część i by ominęła zachodnich graczy, Sega chyba już całkiem na głowę upadła. To średniaka w postaci Dead Souls wydali, a tego już im się nie chce. Już nawet nie mówię o Kenzan i odsłonach na PSP, a i Valkyria Chronicles III też by się wpasowała w moje narzekania na brak lokalizacji. Sega ehhh Edytowane 29 maja 2013 przez Paliodor Cytuj
saptis 620 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Troche martwi mnie brak jakichkolwiek informacji z tegorocznego E3 o najnowszej odslonie Yakuzy, mialem nadzieje, ze wlasnie tam ujawnia jakies informacje - tymczasem cisza. Ile chca nas jeszcze trzymac w niepewnosci ?! Edytowane 14 czerwca 2013 przez saptis Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 14 czerwca 2013 Autor Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Lipa straszna, tez liczyłem, że na E3 coś zapowiedzą. Czekam jeszcze do końca roku potem biorę się za import z JP+ poradnik z gamefaq. Szkoda, że to nie to samo co granie z napisami w zrozumiałym języku :confused: Edytowane 14 czerwca 2013 przez Paliodor Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 A nie ma przypadkiem na gamefaqs jakiegos poradnika juz ktory tlumaczy mniej wiecej co bylo na cutscence, gdzie isc, gdzie trenowac etc ? Sam powoli zaczynam myslec nad importem, w(pipi)iaja mnie juz maksymalnie. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Obecnie jedyny sensowny poradnik jaki istnieje to ten: http://kouryakutsushin.com/ryu5-wiki/ Na GameFaqs nie ma co liczyć. Jak tylko przyszykuję sobie ciut więcej wolnego czasu, biorę się za rozbebeszanie gry na czynniki pierwsze. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Mnie w sumie nie dziwi cisza w tym temacie jeśli chodzi o e3 w końcu ich ostatnim oświadczeniem było by śledzić ich stronę w poszukiwaniu nowych informacji na temat anglojęzycznej wersji Y5. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Ostatnio byly jakies plotki, podobno niebawem mialy pojawic sie jakies konkretne informacje, wiec bylem przekonany, ze chodzi o E3, a tu lipa. Nie rozumiem co kombinuje Sega, ale to zupelnie bez sensu, gry jeszcze nawet nie zapowiedzieli, a nie wydaje mi sie zeby ukazala sie od razu po potwierdzeniu anglojezycznej wersji. Musza przeciez nakrecic sprzedaz trailerami, screenami itd. wiec troche to potrwa, a najgorsze jest to, ze calosc jeszcze nawet nie ruszyla, wiec juz teraz wiadomo, ze troche trzeba bedzie zaczekac. Edytowane 14 czerwca 2013 przez saptis Cytuj
Karas 433 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Ostatnia rzecz jaka wypłynęła na temat Y5 to właśnie ta lakoniczna informacja od SEGA America która brzmiała : I cannot comment.Stay tuned to the Sega site.Good information. Gdzie pogrubiony fragment daje jasno do zrozumienia gdzie tych informacji należy szukać tyle że nie podano kiedy a że pojawiła się na trochę (jakieś 2 tygodnie chyba) przed e3 to nie którzy zaczęli oczekiwać że to właśnie przy okazji e3 zostaną tę informacje ujawnione stąd to zamieszanie i u wielu rozczarowanie. Co do premiery to niestety obstawiam grudzień czyli tradycyjnie rok po premierze japońskiej. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 8 lipca 2013 Opublikowano 8 lipca 2013 Męczę grę od prawie miesiąca, z trudem (zmuszając się) udało mi się dobrnąć do połowy drugiego rozdziału. Gra cały czas prowadzi za rączkę, jest liniowa do bólu (choć w pierwszym chapterze miałem ODROBINĘ swobody na wykonanie subquestów). To miała być kolejna część gangsterskiej sagi, a zamiast tego walczę z bossami typu 4 metrowy niedźwiedź (2x większy od Saejimy) i rozbijam sie po zaśnieżonym lesie. Mam nadzieję, że pod koniec się rozkręci, bo póki co zmarnowałem -naście godzin na scenki i prowadzenie mnie za rączkę. Zazwyczaj po wydaniu nowej Yakuzy siedziałem z wywieszonym jęzorem po 8-12h przed konsolą, Y5 mnie po prostu nudzi. Póki co zawód. Może po 40h się zachłysnę. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Juz mialem nadzieje, ze ktos wrzucil info o premierze gry w Europie, a tu jeszcze takie cos. No nie jest to dobra wiadomosc, czwarta czesc dawala wiele swobody i mozna bylo czesto schodzic z glownej linii fabularnej zeby troche pozwiedzac miasto i porobic misje poboczne - przeciez wlasnie swoboda byla zawsze duzym atutem Yakuzy. Edytowane 9 lipca 2013 przez saptis Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Tak, ale zauważ, że mówi o śnieżnej miejscówce. Ze screenów majaczy mi się obraz pojedyncznej chatki więc nie nasuwa mi się na myśl żadna rozbudowana lokacja. A miasto napewno będzie, wątpię by zrezygnowali z jednej z najbardziej charakterystycznych cech. Poza tym to miała być największa Yakuza więc usunięcie miasta i swobody zdaje się temu przeczyć. A czy wiadomo cokolwiek na temat wydania Yakuzy 1&2 HD w Europie? Z tego co kojarzę to i na WiiU to zapowiedzieli. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Nie no wiadomo - musi byc opcja wolnego biegania po miescie. Mam nadzieje, ze liniowy jest tylko sam poczatek i nie trwa to zbyt dlugo, ale przeciez nie moze bo przeciez nie o to tu chodzi. 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Nie no, naturalnie miasta są, choć mniejsze niż mogłoby się wydawać, a z tego co zauważyłem swobodę dostaje się na koniec rozdziału danej postaci (2 mam za sobą), tyle że co z tego, jak nie mogę się wczuć w zabawę. Może to tylko moje marudzenie, bo w Famitsu gra dostała 40/40, ale póki co tego nie czuję. Zrobiłem wszystkie Subquesty dla Kiryuu i nie spotkałem się z niczym, przy czym by mi kapcie spadły. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Nie grasz przez przypadek rownolegle w The Last Of Us ? Przy grze od Naughty Dog chyba wszystko wypada jakos gorzej. Edytowane 9 lipca 2013 przez saptis 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Nie, ostatnio bardzo rzadko gram w zachodnie gry, więc teoretycznie powinienem być w klimacie. Właśnie robię chapter z Haruką, tu jest ciut ciekawiej ze względu na zmiany w gameplayu (freeroamingowa gra muzyczna). Wciąż nie wiem, jakimi postaciami pokieruję później (nigdy nie śledzę zapowiedzi). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi