dunpeal 10 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Nie, ostatnio bardzo rzadko gram w zachodnie gry, więc teoretycznie powinienem być w klimacie. Właśnie robię chapter z Haruką, tu jest ciut ciekawiej ze względu na zmiany w gameplayu (freeroamingowa gra muzyczna). Wciąż nie wiem, jakimi postaciami pokieruję później (nigdy nie śledzę zapowiedzi). Pewnie dlatego ci nie podchodzi, bo znasz już zakończenie, a umieszczając je swego czasu w aktualizacji profilu na głównej forum, z(pipi)ałeś zabawę też innym, w tym mnie. Edytowane 9 lipca 2013 przez dunpeal Cytuj
Karas 433 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Up@ pierwsze słyszę może ktoś jeszcze to potwierdzić ? Jeśli to prawda to rzeczywiście może mieć to wpływ na odbiór gry. Ping jak ocenił byś poprzednie odsłony a jak piątkę (w chwili obecnej) w skali od 1 do 10. Przynajmniej będziemy mieli jakiś punkt odniesienia Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Up@ pierwsze słyszę może ktoś jeszcze to potwierdzić ? Jeśli to prawda to rzeczywiście może mieć to wpływ na odbiór gry. Ping jak ocenił byś poprzednie odsłony a jak piątkę (w chwili obecnej) w skali od 1 do 10. Przynajmniej będziemy mieli jakiś punkt odniesienia Już kiedyś pisałem o tym do adminów, gdy była dyskusja o typach spoilujących gry na głównej, ale zero reakcji. Nie wiem czy Ci ktoś to potwierdzi, ale jak chcesz to Ci na PW podeślę spoilera, którego zapodał ten koleś. Zobaczysz, ze można sobie wsadzić w cztery litery jego smęty, jak to ta gra jest słaba, znając zakończenie Y5. Edytowane 9 lipca 2013 przez dunpeal Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Zakończenie szóstki też znam, będzie za tydzień na głównej . @Karas Trudno mi rzucać skalą ocen ale powiem tak - najlepsze pierwsze wrażenie zrobiła na mnie czwórka. W przypadku piątki czuć, że gra jest dużo bardziej rozbudowana, ale to całe prowadzenie za rączkę i tutorial na tutorialu mnie męczy. Mam nadzieję, że końcówka będzie żywsza i pozwoli mi na więcej, bo obecnie walczę ze schematem typu pchaj wątek fabularny do przodu, pod koniec chaptera dla danej postaci zrób wszystkie substories (bo w sumie dopiero wtedy da się zboczyć z głównej ścieżki), zacznij kolejny chapter... W poprzednie części grało mi się ciut inaczej. Teraz już w sumie olewam zadania poboczne, chce ukończyć główny wątek jak najszybciej i zacząć się bawić w premium adventure. Edytowane 9 lipca 2013 przez ping Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Zakończenie szóstki też znam, będzie za tydzień na głównej . Ale beka LOL. Żarty to se koleś możesz. Mam nadzieję, że admini wreszcie zainteresują się tą sprawą, przeglądną twoje statusy i spotka cię należyta nagroda za psucie gry innym graczom. BTW. Skończ te smęty i przestań obrzydzać grę innym bo znasz zakończenie (najlepsze chyba w calej serii) i przez to twoja opinia warta tyle co nic. Edytowane 9 lipca 2013 przez dunpeal Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Przepraszam, już nie będę pisał. Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 9 lipca 2013 Autor Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) BTW. Skończ te smęty i przestań obrzydzać grę innym Jeśli ktoś potrafi wywnioskować fabułę po ruchach warg postaci to gratuluję. No chyba, że nagle wszyscy zaczęli posługiwać japońskim Ja tam ciagle czekam ale pewnie szanse są już znikome. Sega daje po raz kolejny d.upy w tej generacji. Co do ograniczeń w swobodzie to myślę, że jednak musi się w końcu pojawić. Wyszło przed Y5 aż 8 odsłon i w każdej eksploracja i swoboda w każdej z tych części była na solidnym poziomie i nie sądzę by tym razem było inaczej. Choć kto ich tam wie, może Nagoshi wraz z ekipą chcieli stworzyć ciut inną Yakuzę pod tym względem. Jak skończysz Ping grę to podziel się znów wrazeniami i tym czy doczekałeś się większej swobody bo doprawdy to ciekawa sprawa z tą piątką. Edytowane 9 lipca 2013 przez Paliodor Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) BTW. Skończ te smęty i przestań obrzydzać grę innym Jeśli ktoś potrafi wywnioskować fabułę po ruchach warg postaci to gratuluję. Ok. czyli mogę Ci zapodać spoilera, który on zapodał na głównej? Szybka odpowiedź tak lub nie. Jeśli nie to się nie baw w obrońcę i ciesz się, że nic nie wiesz. Edytowane 9 lipca 2013 przez dunpeal Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 9 lipca 2013 Autor Opublikowano 9 lipca 2013 No nie wiem co tam Ping powiedział.Na tym tym forum trzeba się pilnować bo nieraz już naciąłem się na różne spoilery. Bronić Pinga nie bronię ale warto by podzielił się wrażeniami z gry z resztą fascynatów tej gangsterskiej serii i nie ma co się ekscytować tym co się tam zdarzyło kiedyś. Cytuj
dunpeal 10 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) nie ma co się ekscytować tym co się tam zdarzyło kiedyś. Spoiler jest mocny, z gatunku origami killera z HR, więc jak najbardziej jest się czym ekscytować, wierz mi, zwłaszcza jak się kocha tę serię i z wypiekami na twarzy czeka się na piątkę. A ja uwielbiam Yakuzę. Zagrasz i zobaczysz o co biega to przyznasz mi rację. Edytowane 9 lipca 2013 przez dunpeal Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 9 lipca 2013 Autor Opublikowano 9 lipca 2013 Raczej nie prędko zagram ale skoro mówisz, że spoiler mocny to pewnie ciekawe akcje się muszą dziać w Y5. Eh, trzeba się chyba zacząć w końcu uczyć japońskiego. Tyle fajnych gier czeka, a co to za frajda z grania jak nie wiadomo o co się dzieje Cytuj
Karas 433 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 My tu sobie ciągle czekamy na 5 w englishu a tym czasem Sega zapowiedziała Yakuze Ishin! (sequel Kenzan ?) Cytuj
Paliodor 1 783 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2013 (edytowane) Pewnie sequel Kenzana dziejący się w okresie Meiji tak przynajmniej piszą na Siliconera co jest wielce prawdopodobne. Fajnie, naprawdę fajnie, szkoda tylko, że Sega ma graczy anglojęzycznych w poważaniu jeśli chodzi o Y5. Edytowane 18 sierpnia 2013 przez Paliodor Cytuj
Karas 433 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 (edytowane) szkoda tylko, że Sega ma graczy anglojęzycznych w poważaniu jeśli chodzi o Y5. Do dziś mnie krew zalewa gdy pomyślę że Sega wydała przeciętne Dead Souls a Kenzan'a to już (pipi)a nie łaska heh Edytowane 18 sierpnia 2013 przez Karas Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 ciekawe na co ta nowa yakuza wyjdzie...ponoć piątka to miało być pożegnanie serii z ps3 więc wychodzi na to, że przyszła kolej na next geny lub vitę (ostatnio coś wspominali, że na pewno seria i na nią zawita). Napisałbym, że może coś szykują na wii u ale zaraz mam przed oczami wyniki sprzedaży remasterów hd i sobie cicho po rechocze Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Ja to widzę raczej jako osobną historię, a nie sequel Kenzana - oba okresy są od siebie zbyt odległe, by można było mówić o sequelu. Zacieram ręce i czekam na pre-ordery. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 (edytowane) Coraz bardziej zaczynam sie martwic, ze Sega odpuscila wydanie gry w jezyku angielskim ze wzgledu na koncowke obecnej generacji konsol i bliskia premiere kolejnej. Nie chodzi o przeniesienie gry na nastepna, ale o to, ze moze po prostu sobie to odpuszcza bo chca sie skupic na next-genowych grach.Mimo wszystko nadal czekam z niecierpliwoscia na jakies informacje, poki co jest cisza i nie wyglada to dobrze bo przeciez gra ukazala sie w Japonii w grudniu 2012, u nas Yakuzy zazwyczaj wychodzily rok pozniej, nie wydaje mi sie zeby piatke wydali u nas pod koniec tego roku bez duzo wczesniejszej zapowiedzi. Edytowane 29 sierpnia 2013 przez saptis Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 (edytowane) Nie liczyłbym na wydanie anglojęzycznej wersji. W Yakuzie 5 jest o wiele więcej contentu (mam na liczniku 50h i dopiero 11% gry), a co za tym idzie tekstu do tłumaczenia. Biorąc pod uwagę koszt lokalizacji i to jak kiepsko się sprzedało Dead Souls (pomijając fakt, że głównie przez kaprawą jakość gry...), panom z SEGA nie kalkulują się słupki. Edytowane 31 sierpnia 2013 przez ping Cytuj
Karas 433 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Nie liczyłbym na wydanie anglojęzycznej wersji. W Yakuzie 5 jest o wiele więcej contentu (mam na liczniku 50h i dopiero 11% gry), a co za tym tekstu do tłumaczenia. Biorąc pod uwagę koszt lokalizacji i to jak kiepsko się sprzedało Dead Souls (pomijając fakt, że głównie przez kaprawą jakość gry...), panom z SEGA nie kalkulują się słupki. To po (pipi) w takim razie było to (jeszcze przed e3) : Odpowiedz na maila dotyczacego lokalizacji w Ameryce. I cannot comment. Stay tuned to the Sega site. Good information. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 A czy to "good information" nie dotyczyło Ishin? W sumie dla niektórych to dobra informacja... Cytuj
Karas 433 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 A czy to "good information" nie dotyczyło Ishin? W sumie dla niektórych to dobra informacja... Mail zawierał pytanie o lokalizacje 5 i to na nie była odpowiedź.O ile uwielbiam Yakuze tak zagrywki segi mnie już w(pipi)iają nie maja zamiar lokalizować niech poinformują wprost 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 4 września 2013 Opublikowano 4 września 2013 http://yakuzafan.com/post/60266209467/jujujuli-while-i-was-at-pax-this-past-weekend-i Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 4 września 2013 Opublikowano 4 września 2013 To było do przewidzenia. Nie wiem dlaczego niektórzy tutaj pokładali wielkie nadzieje w lokalizacji. 1 Cytuj
Karas 433 Opublikowano 5 września 2013 Opublikowano 5 września 2013 (edytowane) To było do przewidzenia. Nie wiem dlaczego niektórzy tutaj pokładali wielkie nadzieje w lokalizacji. A niby dlaczego mieliśmy na nią nie liczyć ? Bo gra jest większa ? Każda odsłona była coraz większa a mimo to była lokalizowana (mam tu namyśli "główny trzon" tej serii). Cóż szkoda..... Edytowane 5 września 2013 przez Karas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi