Skocz do zawartości

Yakuza 5

Paliodor

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ukończyłem grę i wymaksowałem ile byłem w stanie (plus mi się skończył). Cóż mogę powiedzieć, spodziewałem się solidnej gry, jednak tytuł ten okazał się dla mnie takim sztosem, że zamierzam przejść poprzednie części (przynajmniej z głównego wątku, czyli 1-4, a potem 0 i 6). Na początku system walki mnie odpychał i chciałem rzucić grę w kąt, na szczęście fabuła w tej grze jest naprawdę świetna i to dzięki niej wciągnąłem się w ten świat. Po kilku godzinach przyzwyczaiłem się do systemu walki, który po rozbudowaniu jest całkiem przyzwoity. Polecam spróbować, sam się wahałem dosyć długo, teraz stwierdzam, że niepotrzebnie. Dla mnie to 9+/10, 70h świetnej zabawy (tyle mi zajęło ukończenie fabuły plus trochę zadań pobocznych), jeden z najlepszych exów sony.

• Plusik 3
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ukończyłem grę i wymaksowałem ile byłem w stanie (plus mi się skończył). Cóż mogę powiedzieć, spodziewałem się solidnej gry, jednak tytuł ten okazał się dla mnie takim sztosem, że zamierzam przejść poprzednie części (przynajmniej z głównego wątku, czyli 1-4, a potem 0 i 6). Na początku system walki mnie odpychał i chciałem rzucić grę w kąt, na szczęście fabuła w tej grze jest naprawdę świetna i to dzięki niej wciągnąłem się w ten świat. Po kilku godzinach przyzwyczaiłem się do systemu walki, który po rozbudowaniu jest całkiem przyzwoity. Polecam spróbować, sam się wahałem dosyć długo, teraz stwierdzam, że niepotrzebnie. Dla mnie to 9+/10, 70h świetnej zabawy (tyle mi zajęło ukończenie fabuły plus trochę zadań pobocznych), jeden z najlepszych exów sony.

Pamietaj, Yakuza 0 na premiere musi byc :cool:

Opublikowano

Na razie skończyłem jedyneczkę na PS2 (mocno drętwy system walki, zwłaszcza poruszanie się, ale grę da się przejść bez większych problemów), dzięki temu wiem już skąd się wziął Kazuma i Haruka, niedługo biorę się za dwójkę i dalej. Fabuła w jedynce też jest dobra, grafika trochę daje się we znaki, zwłaszcza na HDTV. Może skombinuję CRTka bo i tak jeszcze mam sporo gier z PS2 do ukończenia.

No i czekam na jakąś przecenę piątki, co by ją kupić i spróbować wbić platynę.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem jak można uwazac fabule piatki za swietna nawet jeśli ktoś nie mial zbyt wielkiej styczności z dobrymi grami pod tym względem, fabula tutaj jest zwyczajnie kretynska/infantylna i źle napisana , emocjonalnych momentow, które zdarzaly się wcześniej tez praktycznie nie ma.

Opublikowano

Jestem już w ostatnim akcie, czy przed rozegraniem finału będzie możliwość swobodnej zmiany postaci i powrotu do wcześniejszych miejscówek? Chcę dokończyć kilka brakujących substories i wymasować postacie koniecznie przed finałem tak żeby na napisach końcowych zakończyć przygodę z ta wspaniałą grą.

Opublikowano (edytowane)

Skończyłem, finał gniecie jajca :obama: ta gra jest mocarna, żadna yakuza nie jest tak dopakowana w zawartość, 70h które zajęło mi przejście wątku głównego i większości misji pobocznych mówi samo za siebie. Fabuła początkowo bardzo intrygująca później trochę się rozmywa by na koniec znowu przywalic :banderas: Każdy szanujący się fan Yakuzy musi w to zagrać.

Dla mnie ta seria to największe odkrycie tego roku i najlepszy ex od Sony aż dziwne że yakuza cieszy się tak małym zainteresowaniem na zachodzie w moim odczuciu posiada wszystko żeby stać się wielkim hitem.

Edytowane przez kes
  • Plusik 2
Opublikowano

Na razie nie mam nawet ps4  :kaz:  Nie wiem czy zagram na premierę, ale kupię na pewno. Dobre marki trzeba wspierać, a na samą myśl o y6 robi mi się mokro :ohboy:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gram sobie i jak pierwszy chapter spoko tak w drugim po fajnym początku nastąpiło zejście w dół. Czy po chapterze 2 z

Saejimą

będzie ciekawiej?

Cały zwrot akcji z

zdradą kolegi więziennego

i ogólnie to jak rozwiązali niektóre rzeczy fabularnie xD    . Polowanie mi nie siadło dobrze że trzeba było tylko kilka razy zrobić to dla fabuły a resztę olać. Nie wiem co tak słabo bo w yakuza 4 to była moja ulubiona postać :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Skonczylem wczoraj 5 i niestety wg mnie najslabsza w serii. Początek jest swietny Kazuma popylajacy w korpo taxi i przesylajacy hajsik z wyplaty dzieciakom z sierocinca.
Ale dalej juz tylko gorzej.
Watek Saejimy Haruki historyjki o bejsboliscie z dupy...
To nawet nie jest zla postac tylko w zlym momencie go wpassowali, wprowadzenie piwinno byc na poczatku a nie jak fabula ruszyla i fajnie splotly się watki Haruki i Akiyamy.
5 jest ogromna jest co eksplorowac ale np Haruka to praktycznie biegamy od domu do sali treningowej 90% czasu.
Nie sadze tez aby weterani serii zaczepiali male dziewczynki w miescie celem "walki" na spiewy i tance.
Do tego dochodzi pare glupot w scenariuszu i kilka walkowanych w serii schematow, 4 typow na szczycie budynku i srednie twisty.

Przejscie zajelo mi 50h,wg mnie najslabsza czesc, co nie znaczy ze zla.
Takie 8/10 warto przejsc przed 6 aby byc na czasie, tylko tyle.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka